Sunday, February 28, 2010

23. Hafta

Bu hafta C.tesi günü haftalik kahir cekme toplantilarina basladik. Macin 2. dakikasinda 1-0 one gecen sanli takimimiz ilk yarida 2-0 i yakalamasina ragmen bize kahir cektirmeye devam etti. Mustafa Denizlinin yapmis oldugu degisiklikler gol geliyorsan gel dedirten cinstendi. Dikkatimi cekti, Zurihte kucumsenemeyecek sayida Kayseri taraftari var. Ama sonucta 2-1 lik bir galibiyet bizi tekrar birkac haftaligina da olsa potaya soktu. Macin 87. dakikasi oynanirken yapilan yorum yilin yorumu idi. "Mac 2-2 olsa da maca heyecan gelse." Ah be amcacigim su mac berabere bitsin demiyorsun da... neyse alistik artik.
Fenerbahce gercekten buyuk takim olma ozelligini yitiriyor. Baktilar ulkemde kendini magdur gosterme prim yapiyor, her yenilgiden sonra once hakeme, sonra yan hakemlere daha sonrada federasyona sallama huylari devam ediyor. Aziz Yildirimin istifa etmesini beklerdim ama yarina kaldi herhalde. Ha kisisel kanaatim Fenerbahcenin golunun verilmedigi, Gulizarin dusurulmesine sari kartin dogru oldugu, atilan tekmede kirmizi kartin es gecildigi, Alexin kartinin da dogru oldugu yonundedir. Ama Nihat Ozdemirin cikipta 3-0 yenildikleri Besiktas macini unutamamis olmasi ve hala orada verilmeyen penaltimiz vardi demesi ne kadar ezik oldugunu gosterdi, sevindim. Haa eger ki Kupada eledikleri Bursa macinin ardindan cikip Bursanin golunun verilmedigini soylemis olsalardi bu yazdiklarimi yazmayacaktim.
Bursa daha onceden de dedigim gibi, gumbur gumbur geldi. Ama bir noktada takilacaklarini dusunuyorum. Yarisi sonuna kadar goturemezler. Ertugrul Saglami lutfen kimse iyi antrenor diye onume getirmesin. 8-0 lik Liverpool hezimetini de, 14-0 bitecek Metalist macinin 4-0 bitmesine sevindigim de takimin basindaki kisi de adam gibi adam diye yutturulan antrenordur. Unutma unutturma. Besiktasa oynattigi top ve futbol sifira sifir elde var sifirdi. Egerki hatalarindan ders aldi ise de, tebrik etmek boynumun borcudur. Nihayetinde Bursanin her zaman gonlumde yeri vardir. Ona hizmet eden, onu basariya cikartan her kisiyi desteklerim. 3-0 olunca skor Bursaya basarilarinin devamini dilemekten otesini yazamam.
Haftanin son maci G.Sarayin maci idi. Mac 1-1 olduktan sonra farkli yonlere gidebilirdi ama Yilmaz Vuralin dedigi gibi macin 3. dakikasinda stopere sari kart verirsen, sen niyetini belli edersin. Gene de gollere baktim Keitanin golu nefisti. G.Saray yarista gercekten buyuk bir avantaj yakaladi,
Fenerbahcenin inanilmaz bir fikstur avantaji var ama Daum inatla bu avantaji kullanmiyor. Gulizar aski ile nobetci golcuyu kusturdu, Gokhan Unali aldi ama onu da yaninda arkadaslik yapmasi icin aldi herhalde. Ben hala Fenerin fikstur avantajini kullanacagini ve G.Saray ile beraber bu yarisi goturecegini dusunuyorum.

6 comments:

Fuat Akal said...

Kerem yazdi:

>>>

Olm cok guzel yazmissin..

Aziz Yildirim en buyuk hatasini uc yil sampiyonluk sozu verip sonra da Daum u getirerek yapti, halbuki sampiyonlar liginde ceyrek final gormus takimin amaci sadece ligde sampiyonluk ve hocasi da Daum olmamaliydi... Alex cok ozel bir oyuncu, kac senedir Fener i tek basina tasiyor, ama Alex gidince ne yapacaklar ? Mehmet Topuz, Ozer kaliteli adamlar, ama Daum basta oldukca hicbir oyuncu kendini gelistirmiyor...

Besiktas hep ayni, orta sahada Ernst, Fink, Ibrahim Toraman oynuyor, averaj adamlar ama turkiye liginde is yapiyorlar, kac senedir duzgun bir sol ve sag kanat adami bulamadik, Ekrem besiktasta oynayacak biri degil... Holosko, Tello, Bobo dan biri kipirdamazsa besiktas is yapmiyor, kayseri de tello inanilmaz oynadi ama bir dahaki macta aynisi olacak mi ?

Galatasaray tamamen yeni stadina bel baglamis durumda, bu kadar yildiz getirme cabasi yeni stadin biletlerini simdiden satip nakit para getirmek icin... bonservis vermediler ama gelecek vadeden ileride satabilecegi adamlar da almadi, bu sene galatasaray icin cok kritik, sampiyon olamazsa ya da sampiyonlar ligine gidemezse para bakimindan inanilmaz sikinti yasayacaklar, bu seneki kadrodan seneye kim kalacak ki ? kiraliklar gidecek, iyi bir forvet almak zorundasin, para gerek, falan filan...

Fuat Akal said...

Hakem maci kotu yonetti ama hakemi mazeret gostermek en kolayi. Sen 45-60 arasi tempoyu ki o baski golu getirdi en az bir devreye cikar da gorelim bakalim karsinda rakip bir sey yapabiliyor mu?

Baroni direk kirmizi olmaliydi. Gulizarin pozisyonu da. Ama hakem nasilsa gulizar golu atamaz, o yuzden bariz gol sansi yok demis olabilir tabi. O pozisyonda bariz gol sansi degerlendirmesi yapmak icin topun nereye nasil dustugune bakmak lazimdi. O top lokum gibiydi. Yani kirmizi gerekiyordu. Ama tabi hakemlik yorum yapabilecek beyin gerektiriyor.

Deniz'e yapilan buyuk haksizlikti. Adam profesyonelce hoca nerde oyna derse oynuyor. Yetenekleri kisitli ama elinden geleni yapiyor. Seyircinin yuhlamasi resemen terbiyesizlikti. Golde bana gore ofsayt yoktu. Ama golun verilmemesine degil, Deniz'in o golle tribundeki hayvanlari mort edememesine cok uzuldum.

Cimlastik sansli bir 3 puan aldi. Mucadele iyiydi ama ortada pek bir futbol yoktu. Goller defans hatasi. Sivok Makukulaya resmen kene gibi yapisti. Hakem orali bile olmadi. Hatta bir ara Makukula Sivok'a, sizin kalenin oraya gidiyorum atla istersen sirtima da bosa yorulma filan dedi :-) Denyo, iyi calisti ama 60 dakikada mazotu bitti. Ama yine de maci o kazandirdi. Yalniz bu depremde olenlere gol ithaf etme isi gibi aculluklara prim vermemek lazim.

Cincon da oyle super oynamadi. Mac 4-1 bitti ama oyun uzunca bir sure ortadaydi.

Sampiyonluk artik fenerden gitti. Bu moral kolay duzelmez. Cincon favori. Kalanlar plase.

Haftanin acilarin cocugu Toraman. Niye beni milli takima almiyorlar anne? Hickirik, hickirik...

Onder Kurutas said...

Besiktasimin, futbol olarak üzerine koymadan aldigi galibiyet gelecek icin bir isik vermek yerine sadece rakiplerin performansina bagli sampiyonluk yarisinin icinde bulunmak adina önemli. Sampiyonluk yarisi veren rakip takimlara baktigimda Besiktasim haricindeki 4 takimda ilk golü yemeleri halinde 2 gol atip maci cevirecek oyuncu kapasitesi ve futbol anlayisina sahipler.

GS nin hücum hatti gercektende müthis. Tek eksikleri topu gelisine vuracak bir forvetlerinin almayisi. Barosun bir iki hafta sonra dönüsüyle bu sorunda ortadan kalkacak. Önde duran Arda, Jo ve Dos Santosun teknik kapasiteleri cok yüksek. Yürüye yürüye gelseler bile cok kolay gol pozisyonuna giriyorlar. Lig arasinda montel edilen 3 tane yeni oyuncu takimin gücüne güc katmis durumda. Velhasil GS yi yenmek icin rakip takimin 2 gol atmasi sart.

FB de aslinda defans ve orta sahasiyla GS den daha iyi bir takim. Gol atacak oyuncu sayisi GS ye göre daha az olmasi en büyük handikapi. Su Gülizarda bir patlamadi gitti:-)

Emrah Camasuvi said...

Ondercigim Gulizar patladi, ama Fenevin elinde patladi maalesef.

Haaaa Tabata, Higuen ve Schefield ta biz de patlamisti. Sozum yok.

Onder Kurutas said...

IBB - FB macindan sonra seyircilerin attigi yabanci bir madde IBB li oyuncunun kafasina gelmesi, gazetede minicik bir haber olarak verilmis.

Aziz Baskanda 3 yillik sampiyonluk sözlerinden cark etmis.

Bu ikisini topladigimizda disiplin kurulu vurulun Fenere derse, FB bu yil toparlanamaz. Olaki Türkiye kupasi kazanilirsa, Aziz Baskan müthis kivirma yetenegiyle "bu da bir sampiyonluk kupasidir" diyerek günü kurtarabilir.

Emrah Camasuvi said...

bence Fenerbahce disinda bir takim sampiyon olursa geleneksel "4. istifa günleri" gelecektir.