Tuesday, February 23, 2010

22. Hafta

Haftanin takimi Bursa. Besiktasimi oldugu gibi FB yide geriden gelip devirip gizlide olsa liderligi eline gecirdi. Fener 5 leyecegi maci atamadigi goller yüzünden kaybetmisMiS. Kaleciyi, kale direklerini ve rakip oyunculari bosu bosuna oraya koyuyorlar tabi. Bu yil patlayacak denen Gülizar gercektende patladi. Ama kuru sIkI:-)

Saka maka, büyük takimlarin skor üstünlügünü ele almalari bile maci kazanacaklari garantisini vermiyor artik. Hele birde mac berabereyse, rakip takim TD leri oyunu kazanma hamlelerini bile yapiyorlar.

Besiktasima yazik oldu. GS yine elini koluna salliya salliya 1 puani cebine koydu. Holosko kafasina gelen lokum gibi topu, kaleciyle beraber iceri sokmasi gerekirken yavasca vuruverdi. GS nin elinde forvet diye birsey yok. Bizim Gülen TD, hangi forvet hattiyla maca cikacagina kafa yormaktan böbrek damarlari zarar gördü:-) Sunla olmuyor hadi bunlarla deneyelim hamlesi bir cuval inciri berbat etmesine yetti. Elinde olmaz "kimse yokki oynatayim diye aglanirlar" ellerinde olur o zamanda kimi oynatacaklarini bilmezler. 6 yabanci sinirindan dolayi bir yabanci cikarip bir yabanci alirken oynayanlardan birisininde yerini degistirme zorunlulugu vardir. Kardesim, sürekli bel hizasina korner atan bu Telloya tahammül etmek zorunda miyiz? Koy Necipi yerine. Hem dogru düzgün korner atar hem de 1 yabanci hakkini kullanmak icin Holoskoyu cikartmazsin. Ekrem resmen 2. Ibrahim Üzülmez. Manyak bir ciger var adamda. Ama topu sifira indirmeye calisip bakmadan ortada yapinca bir sürü pozisyon gelisemeden bitiveriyor. Gol pozisyonlarinin hepsini disari atar. 6 milyonluk Ismail Köybasi ve 8.5 milyonluk Tabata niye oynatilmaz?

Bizim baskan haftalardir stada gel(e)miyor. Karisi ve cocuklarini gönderiyor. Zannetmesinki bu taraftar unutur.

Sampiyonlugun iki büyük favorisi hem GS hem FB revire dönmüs durumda. Bu tür puanlar kaybedilmeye devam ettigi sürece Bursa aradan siyrilabilir gibime gelmeye basladi, Türkiye'de Istanbul takimlarindan baskasinin sampiyon olacagina inanmasamda.

2 comments:

Fuat Akal said...

Gulizar, Bilica ve Daum uclusu 2-3'luk rezalete neden oldu. Yoksa Bursa top oynayarak kazanmis degil. Gecen hafta oldugu gibi yine bir tek Emreyle bu kadar oluyor iste. Acidim cocuga.

Gulizar iyi futbolcu ama elemanin eski karisi pazarlikta yakalaninca herhalde psikolojisi yine bozuldu garibimin.

Bilica'nin Volkan'a verdigi bir geri pasi vardi havadan belki ozetlerde gormussunuzdur. Kaleyi tutsa Volkan eliyle tutmak zorunda kalirdi diyeyim de anlayin durumun vehametini. Buyuk takimin stoperi bu adam.

Daumun Gokhan degisikligi ise tam bir skandal. Zaten tabelayi gorur gormez macin 2-3 bitecegi icime dogdu. Hele seyirci istedi diye Semih-gulizar degisikligine gitmesi... Kokain elemanin beynini bitirmis. Kulubesi biraz sikintiliydi ama yine de dogru hamleleri yapamiyor bir turlu.

Fenerle cincon gecen seneki gibi ikram ediyorlar sampiyonlugu digerlerine. Cimlastik aradan siyrilirsa yine sasirmiycam.

Tupcunun karisi tribunde halecanli bir sekilde izliyordu maci. Sempatik bir kadin aslinda. Bu paranin gozu kor olsun. Orangutan gibi eleman cirlop gibi hatunu kapmis.

Macin hakki yapilan mucadeleye bakarsan cimlastikti ama uzulerek soyluyorum, cimlastikte oyle kalite bir ayak yok. Bobi bile yanindaki adama pas vermekten acizdi.

Lamba Cini Ezgi said...

Besiktas o kadar soguttu ki beni futboldan, artik maclarin tamamini izlemiyorum. Ozetlerden gordugum kadariyla da yorum yapmak ne kadar dogru bilemiyorum.

Besiktas'in hali icler acisi. Bir tane araya top atan oyuncu yok. Mucadele etsen neye yarar, pozisyon uretilmiyor. Kaliteli bir oyuncumuz yok orta sahada. Ne diyeyim ki? GS macini kazanmayi beklemiyordum. Isin guzel tarafi haftaya da Kayseri maci var :) Bu sene bu takimdan ne koy olur ne kasaba. Mustafa Denizli de hala sacma sapan konusuyor ve sinir ediyor beni.

FB-Bursa macini FB haybeye kaybetmis ozetlerden gordugum kadariyla. Bilica'nin ucan tekmesi bence macin pozisyonu. Bu kadar sacma bir hareket nasil yapilir?

Sonuc: ne olursa olsun GS ve FB hala sampiyonlugun guclu adaylari. BJK'den bisey olmaz.