Tuesday, February 16, 2010

21. Hafta

Haftanin takimi 3-0 gibi net bir skorla Ankarasporu yenen GS dir:-) Bütün GS li topculara sonsuz tebriklerimizi gönderiyoruz buradan.

Mac sonuclarinin kestirilemedigi bir lig olmaya basladi TSL. Bir anlamda gercek futbolseverlerin yillardan beri özlemini cektigi bir durum bu. Ya o pozisyonlar gol olsaydi mac bastan 3-5 olurduyu filan söylemlerini gecelim. Ingiltere liginde de yeri geliyor bir sürü pozisyon kaciyor. Sonucta bir taraf hücum ederken, diger takim oyuncularida defans yapiyorlar.

Antepin en önemli iki oyuncusunu alan (hatta oyun kurucusunu lig basladiktan sonra kadrosuna kattigi icin Antepi zor durumda birakan) Besiktasim, Antep karsisinda dagildi. Rüstü yaptigi kurtarislarla macin yildizi olmus. Bir baska transfer sampiyonu Fener, Manisa karsisinda son dakikada 1 puani kurtardi. Bursaya karsi daha iyi bütcesi olan TS de 88. dakikada 1 puani aldi.

Bu durumu aciklayan 2 önemli neden var. 1) TSL de 6+2 yabanci oyuncu oynatilabilmesi. Futboldan anlamayan yönetici ve les kargalari menejerler sayesinde büyük takimlara milyonlara kakalanan oyuncular, daha akilli ve gazetecilerin takibinde olmayan yöneticiler sayesinde ufak takimlara kelepir fiyatlara geliyorlar. Yabanci oyuncu sayisinin 3-4 oldugu dönemlerde yerli oyuncularin takima katkisi cok daha fazlaydi. Tas gibi, alt yapisi saglam yabanci oyuncular macin basindan sonra dogru profösyonel bir sekilde teknik direktörün istegi dogrultusunda az hatayla oynayabiliyorlar. Diger taraftan milli takimin stoperi, pozisyon almaktan bi haber milyonluk oyunlarimiz ufacik bir dokunusta yerlerde sürünebiliyorlar.

2) Ligdeki adil gelir dagilimi. Dikkat edilirse Anadolu takimlarinin kadro yapilarinda da bir istikrar söz konusu olmaya basladi. Daha önce cok iyi bir dönem geciren oyuncu ertesi yil Istanbula gelirken, artik bu o kadar kolay olmamaya basladi. Bu da tabiki takimlarin mali yapilarindaki iyilesmeden kaynaklaniyor.

Haftaya Besiktas - GS maci Besiktasim icin tamam mi devam mi maci olucak.

Sevgiler
Önder

P.S: Kendimin yazip, kendimin okuduguna inandigim blog yazilarima ara vermeyi düsünmeye basladim.

2 comments:

sevket said...

Hocam, hemen huzun yapmissin okunmuyorum diye:)
Okuyorum ben her ne kadar taraftar oldugun takimi kollasan da okuyorum:)
Bence en guzel maci haftanin bursa-TS idi dun ikici yarisini izleme firsatim oldu. Son 10 dk. daki panik futbol haric doyurucuydu. Ust duzey mucadele vardi. Diger maclarin ozetini izledigimden yorum yapmiyorum. Sonucta bursaya uzuldum elemanlar 2 hafta arayla Kasimpasa sendromu diye tarihe gecirdigim geriden yakalanma hastaligina dustuler. Bir maclari eksik bu agalarin. 43 olacaklar kismetse ligin tadi bjk nin gs'yi yenmesi halinde bir baska sugar olur.
hormetler efem.

Fuat Akal said...

Manisa maci 5-0 bitmeliyken 2-2 bitiverdi. Nedeni tamamen 1-0'dan sonra, ki 1-1'e kadar Fener Manisayla kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyordu, varyeteye dalinmasiydi. Bu laubalilik beni artik iyicene sogutmaya basladi Fener'den.

Bursa-TS macini izlemedim ama tahminim beraberlik olurdu.

Haftaya forza cimlastik diyorum.