Tuesday, August 18, 2009

2. Haftanin ardindan

Izledigim maclarin icinde tek GS - Denizli macindan zevk aldim. Helal olsun adamlar müthis bir takim kurmuslar. Keitayi Türkiyeye getirebilmek gercek bir transfer basarisidir. Diger ilgi cekici noktada gecen yil oldugu gibi bu yilda GS nin ilk 11 indeki yabanci sayisinin 3 lerde kalmasi. UEFA nin liglerde oynayan yabanci sayisinin azaltilmasi yönünde ciddi calismalari var. Bu durumda en az etkilenecek takim GS oldugundan ilerki yillardaki sampiyonluklarada ambargo koyacaklar. Benim simdiden bu yilki favorim malesefki Saibespordur.

Gecen haftaki müthis Sivas macindan sonra, TS nin kendi evinde yenilmesi beni sasirtti. Sezon basinda oldugu icin bu takimi cok etkilemez. Ayrica baslarinda yabanci bir TD olmasi da onlar icin bir avantaj.

Tatsiz tutsuz parca parcada olsa FB macini biraz izledim. Gecen hafta aleyhlerine verilmeyen penaltidan sonra bu hafta ilk goldeki görülmeyen bariz ofsayt artidan alinan bir baska 3 puani gelmesinden büyük bir rol oynadi. O ana kadar direnen Sivas daha fazla ileri cikmaya baslayinca mac koptu.

Sampiyon Besiktasim, Inönüde bos tribüne oynadi. Bütün mactaki pozisyonlari topladigimizda 4-5 pozisyonun oldugu kisir bir mac izledik. Ama Antalyaya karsida 0 pozisyonla oynayan defans hattinida kutlamak lazim. Besiktasimin en bastan beri belirttigim gibi en büyük sorunu elindeki 8 yabancisina da ihtiyacinin olmasiki bu da ne kadar hatali bir transfer politikasinin izlendiginin en carpici göstergesi. Hele bedeva gönderilen Gökhan Zan ve gecen yil 4.5 milyon Euroya alinipta su an Kasimpasada kiralik olarak oynayan Zapoya karsilik alinan Ferrarinin yaptigi sacma sapan hatalari görünce sac bas yolmamak elde degil. Forvette Nihat ve Bobo arasinda müthis bir uyumsuzluk var. Bir de Nobre ileri gelince, Antalya haliyle geriye yaslandi. Forvet hattindaki oyuncularin daha hareketli olmalari lazim.

1 comment:

Fuat Akal said...

Cok uzuluyorum size. Halal gecen hafta aleyhine verilmeyen penalti filan diyorsunuz. Ya gecin bu isleri.

TS yine iyi bir golcusu olmadigi icin gumledi. Gecen sene iyi bir golcusu olsa sampiyon bile olabilirlerdi halbuki. 1-0'ken pozisyonlari harcadi enayiler.

Mac seyircisiz oldugu icin cimnastigin macini goz ucuyla bile izlemedim. Yorum yok.

Kazim'in golu ofsayt. Gecen sene belediye'den yedigimiz iki ofsayt gole cok benziyor. Pozisyon bariz degil. Gorulmeyebilir. Fenerbahce o dakikalarda iyice bastirmaya baslamisti. O pozisyon olmasa bile golu yine de bulurdu. Sivas minimum 7-8 kisiyle defans yapiyordu. Bülo gecen seferki elestirilerden sonra hucum yapmayi dusunmedi bile.

Cincon zaten hep soyluyoruz, en iyi transferi yapti. O da Raykart.

Sampiyonluk fener cincon arasinda gecer. Eziktas ucuncu olur.