Monday, August 10, 2009

1. Haftanin Ardindan

Gol ve futbol zevki acisindan inanilmaz kisir bir haftaydi. Atilan toplam gol sayisinin bu kadar az olmasi insallah havalarin cok sicak olmasindan ve de takimlarin oturmamasindan kaynaklanmistir.

Muhtemelen basa oynayacak takimlarin maclarina baktigimizda en iyi TS ve GS gözüktü gözüme. Beni en cok sevindiren haber Sivas'in sahasinin alttan isitmali hale getirilmesi ve cimlerinin yenilenmesidir. Tabi bu durumun Sivasin aleyhine olma ihtimali yüksek. Top teknigi yüksek takimlar Sivasta gectigimiz yillardaki gibi zorlanmayacaklardir. TS, Sivasi resmen ezdi. Mehmet Yildizin oynayamamasi Sivas icin cok büyük bir handikapti.

3 yabanciyla oynayan GS, gectigimiz yil oldugu gibi bu yilin da sampiyonlugun en büyük favorisi. Takimin 10 numarasi Arda iyice bütün kontrolü eline almis durumda. Bence en büyük sorunlari defans oyuncularinin teknik yetersizlikleri.

FB, oynamadan mac kazandi. Keciboynuzu tadinda bir macti. Seyret seyret bir zevk vermeyince baska bir yere zapladim. Sonra actigimda elektrik kesintisini gördüm. Kablo kesmede maharetli bu arkadaslarin elleri daha 1. macta buraya kadar uzanmis olabilir mi diye düsünmedim degil. Neyse kimsenin günahini almayalim.

Besiktasim bence bir is kazasina ugradi. Dünya kadar kacirilan gol pozisyonu var. Mustafa Denizli Bobo ve Nihati oynatmak adina Yusuf ve Holoskoyu kesmemeliydi. Ilk 11 de cikan oyuncular macin skoruda 1-1 ken 70. dakikaya kadar oynabilmeliler. Hocanin kafasindaki 11 in asil elemanlari Nihat ve Bobo oldugu kesin. Ama diger 2 oyuncu onlara göre daha hazir olmasi isleri karistiriyor.

Gecti Borun pazari, sür esegini Nigdeye.

Önder

2 comments:

Fuat Akal said...

Alex'ten sonra simdide ortaliga bir Santos kiskancligi yayilacak gibi gorunuyor. Fizik olarak guclendiginde bu ikiliyi zor tutarlar. Tabi her sene oldugu gibi Fener yine Fenerligini yapti. Bir tarafi yine curuk kaldi. Bu defans anlayisiyla sampiyonluk hayal olabilir. Stoper lazim en iyisinden.

TS'nin kadrosu yetersiz, Sivas'in saha avantaji kalkacak artik. Eziktasin takimi sirtlayacak bir yildizi bile yok. O yuzden, bu sene sampiyonluk Fener ve Cincon arasinda gececek ki bu daha ilk hafta belli oldu. Gecen sene bu salak ikili sampiyonlugu eziktasa hediye etmislerdi. Yoksa, kendinizi avutmayin oyle is kazasi filan diyerek.

Emrah Camasuvi said...

is kazasi