Monday, August 3, 2009

Züper Kupa

Züper Kupayi FB ye hediye eden hakem ve fenerasyonu tebrik ederiz. Macin ilk 15 dakikasinda oyunun kopmasi gerekirken hakem buna izin vermedi. Ikinci yarida da 5 dakika arayla birbirinin benzeri iki pozisyondan bir tanesini caldi. (Bilicanin elleri karninin altindaydi safsatalarina en iyi cevap Hürriyet gazetesindeki fotografli haberde görülebilir.)

Ligdeki 2 kupayi aldiktan sonra bu kupanin alinip alinmadigi hic umurumda degildi. Heleki rakip olarakta ligin 2. si yerine kupa finalistiyle oynamak daha bir absürd durum. Önemli olan, takimlarin lige baslamadan önce oynayacagi son ciddi macinda lige ne kadar hazir oldugunu izleyebilmekti. Bence her iki takimda lige hazir degiller.

UEFA kupasinda rakibini darmadagan eden, Brezilyadan 2 tane müthis transfer yapan Fener tam bir balon cikti. Aureliodan beri orta sahasinda gerekli direnci olusturamayan bu takim, bu yilda duran toplardan (hakem faktörünüde arkasina alarak) veya 30-40 metrelik uzun toplarla birseyler yapmaya calisacak. Orta sahasi birazcik disli takimlara karsi cok zorlanacagini düsünüyorum.

Besiktasim Finkle daha bir defansif takim olmus gibi. Halbuki Finkin topu ileriye tasimasi gerekiyordu. Zaten bir oyun kurucu eksikligi var. Eger bu durum cözülmezse ileri ucla cok büyük bir kopukluk olacakmis gibi gözüküyor. Ilk yari rüzgarida arkasinda alan Besiktasim, rakibinin önünde müthis bir baski kurdu. Dedigim gibi hakem biraz basiretli olup düdügünü öttürebilseydi mac zaten orada bitmisti.

Bizim takimda defansta Ismail ve Erhan, orta saha da da Ernst ve Yusuf müthis bir özveriyle oynadilar. Nihat cok büyük bir varlik gösteremedi. Macta Besiktas icin oyun kurucu eksikligi buram buram kendisini hissettirdi. Özellikle 1. golden sonra bütün takimin durmasinin sebebi tamamiyle Yusuf ve Tellonun oyundan cikmalarinda yatiyor. Ilk yari Fenerin sol kulvarini felc eden Yusuf cikinca oyun kurucu eksikligi zaten hemen kendisini göstermisti. Birde Tello oyundan alininca oyun iyice kilitlendi. Bu konuya ne yapip edip bir cözüm bulunmali. Besiktasim icin bir deger sorunda 6+2 yabanci oyuncunun hepsininde kadroda olmasi Besiktasimin basini epey bir agritacagi yönünde. Insallah yanilirim.

2009 - 2010 sezonu bütün takimlara hayirli olsun. Besiktasim hem ligde Sampiyon olsun hem de Sampiyonlar liginde iyi sonuclar alip gögsümüzü kabartsin.

Önder




http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12200857.asp?gid=229

2 comments:

Fuat Akal said...

Cok uzuluyorum size... Maci izlerken habire totem yapip durdunuz, ondan sonra da kupa bizim icin onemli degildi diyorsunuz. Ezilmeyin artik. Dik durun.

Bilica'nin pozisyonu ceza sahasinin disinda ve fauldu dedik zaten. Hakem, henuz macin basi oldugu icin veremedi. Ama verseydi bile bu, macin orada kopacagi anlamina gelmez. Varsayimlar uzerine konusmayin. Sanki futbol tarihinde 10 kisi kalmis bir takim rakibini yenememis gibi...

Brezilyalilarimiza gelince. Baroni'ye su an birsey diyemiycem ama Santos'u yakinda, Guiza'yi hayranlikla izedigin gibi izleyeceksin Ondercigim.

Tello demissin bir de. Aksam uzeri ligtv'de sizin mafya baglantiniz Sinan'i gordum. Tello'nun sol ayagi Alex'inkinden daha iyi filan dedi herif. Neremle gulecegimi sasirdim dogrusu :-)

CL'de basarilar diliyorum size ama folluk olacaginizdan emin gibi birseyim.

Onder Kurutas said...

Macin basi macin sonu. O zaman mac 70. dakikadan itibaren baslasin.

Santosu, Güizayi birak defans ve orta sahadan bahset sen biraz. FB balonu iyice sisti.