Tuesday, August 25, 2009

3. Hafta

Ilk haftada oldugu gibi bu haftaninda flas takimi GS. Elanonun attigi gol halâ gözlerimin önünde. Bence bu sezonun golünü atti. Bu GS yi geride kabul edip tevekkili kontratakla bir gol atarim diyen her takim 3-5 tane yer.

FB 3. haftadir hakemlerin sayesinde bir diger 3 puani cebine koydu. Mac sonunda hicbir yöneticinin saga sola saldirmamasindan alan razi veren razi bir orta oyunu oynandiginin göstergesiydi. Ofsayt diye kesilen yüzde yüz gollük pozisyon, Kazimin arkadan direk rakibine vurdugu tekmeye gösterilemeyen kirmizi kart macin kirilma dakikalariydi.

Sampiyonluga oynayan takimlarin haricinde yorum yapmasamda, D. Bakirin düsmeyi seyiricisi sayesinde hak ettigini söylemek isterim. Aslinda bu seyirci hep ayni. Zamaninda milletvekilleri sayesinde, seyircilerin yaptiklari onca taskinliklara ragmen cezalar hasiralti edilerek ligde kalmalari saglanmisti bir iki sezon. Ama 1-0 öndeyken sahaya atmadigini birakmayan bu seyircilerin hareketleri terör destekli bir hareket kuskusu uyandiriyor. Yoksa iki haftada bir mac sayesinde sehre getirilen ekonomik canlilik sehrin kalkinmasinda, insanlarin ekonomik refahinin artirilmasinda cok büyük bir arti olacaktir. Bu yüzden hemen hemen her sehir ya üniversite ya da üst ligde oynayan bir takiminin olmasini istiyor Türkiyede.

Besiktasim bal yapmayan ari gibi oynamaya devam etti bu haftada. Forvete pas atacak, rakibi eksiltecek, topu saklayip oyundaki tansiyonu azaltacak tek oyuncu Yusufun biran önce sakatliktan kurtulmasi lazim. Transfer sezonunun bitmesine 6 gün kaldi. Ne yapip edip bir orta saha alinmasi gereksede bu pek mümkün gözükmüyor. Bu haftaki macla ilgili beni tek mutlu eden konu genc Ridvanin oynadigi oyun. Müthis bir topcu olacak gibi duruyor. Bizim gülen TD, deli Iboyu sadece lig maclarindan kullanip Ismail Köybasiyla maclara baslamali artik. Yoksa bütün takimlar, Besitkasimin sol tarafini gecen yil oldugu gibi otoban niyetine kullanmaya devam edecekler.

Basin Besiktasim icin karalar baglasada aslinda kaybedilmis cok büyük birsey yok. 2 deplasman ve 1 seyircisiz mac sonunda alinan 5 puan fena degil. Toroman ve Ekrem takima katildiktan sonra defanstan 1 yabanci eksilecek. Bu da hücum hattindaki sorunu ortadan kaldiracak.

8 comments:

Fuat Akal said...

Onder, bakiyorum hala ruyadan uyanmak istemiyorsun. Gecen sene hediye edilen sampiyonlugun fazlaca etkisindesin koc. Uyan artik. Cimnastik, gecen sene nasilsa bu sene de oyle. Top filan oynamiyor. Utanmadan GB karsisina bile 3 on liberoyla cikiyorsunuz. Transfer de yapamadiniz. Nihat'tan da ikinci devreden once verim merim alamazsiniz. Gecmis olsun.

Zannedersem Diyarbakir macini tam izleyememissin. Ya da Doberman'in yorumlarini izlemissin. Dogru, ofsayt diye kesilen bir pozisyon oldu ama o dakikaya gelene kadar hakem denilen sahis Fenerbahce'ye top filan oynatmadi. Gecen haftaki Vederson'un pozisyonuna hala penalti dedigin icin zaten senden bu konuda anlamli yorum beklemiyorum.

Ama size uzuluyorum da... Kazim, Santos, Alex, Gokhan, Emre gibi futbolculari izleyip de onlar gibisine sahip olamamak sizi ezdikce eziyor. Elano'nun attigi gol gercekten superdi. Ama bir dusun bakalim Fener'in attigi gole benzer bir gol hayatinizda attiniz mi?

Lamba Cini Ezgi said...

Fuat Hocam, farkettigin gibi artik yazmiyorum pek. Ama gecen seneki cifte sampiyonlugumuza da laf atinca yazmamazlik edemedim. Diger mesajlara ve bu mesajina yanit yazmamakta cok direndim. Icimden gelmiyor artik yazmak cunku buradaki yazilar karsilikli hamasi taraftar atismasina dondu. Bak ucuncu hafta olmus, hala gecen seneki sampiyonlugumuzun uzerine laf ediyorsun. Sen bu durumda ne yazardin biliyor musun yanit olarak: "ya amma eziksiniz, sampiyonlugumuzu sindirememissiniz ... ". Hala hediye edilmis falan filan yaziyorsun ki goren de FB, GS babamizin oglu, bize hediye ediyorlar. "Dogru, ofsayt oldu ama" diye baslayan cumlelerine zaten alistik, hep o meshur "ama"li ozurler. Tanidigim diger FBliler gibisin.

Hala okumaya devam edecegim ama bu tur satasmalara yanit yazmayacagim bir daha sanirim. Emre gibi topculari oven bir futbol muhabbetinde de yokum, izleyiciligim devam eder.

Son sozum: "abi helal olsun, muhtesemsiniz, manyaksiniz, cok supersiniz, sizden iyi takim yok, en iyi golu siz atarsiniz, en super oyuncular sizde, ..*"

* aklima daha yaratici ovgu sozcukleri geldikce ekleyecegim...

Fuat Akal said...

Size futbol ogretmeye adadim kendimi. Yilmadan devam edecegim.

Ortada satasma yok. Kelime oyununa da gerek yok. Rakipleriniz hovarda oldugu icin sampiyon oldunuz. Yoksa iyi futbol oynadiginiz icin degil. Bu bir tespit. Eziklikle alakasi yok.

Amalari sevmiyorsun ama, bak yine dedim, ortada ideal bir yonetim olmayinca mecbur kaliyoruz soylemeye. Hakem ilk yarida resmen bizim oyunculara dayak atilmasina musade etti. Onemli oyuncularimizi hemen sari kartla dizginledi. Bir de sahaya tas vs atan pkk piçikolarini da ekle buna. Kesinlikle adil bir ortam yoktu. Boyle bir ortamda, su ofsayt verilmedi, bu faul calinmadi hesabi da pek adil degil. Benim her zaman soyledigim sey bu. Ama, bak yine dedim, siz lafimi hep yanlis anliyorsunuz. Bu onyargilardan kurtulun artik.

Emre'yi ben sana gore daha yakindan takip ediyorum. Hircinligini tasvip etmiyorum ama bu olaylar hep kendisine yapilan ve verilmeyen faullere tepki olarak ortaya cikiyor. Cinayetten yargilanan insanlar icin bile hafifletici sebepler uygulanirken sen bunlari hic gozonune almiyorsun.

Onder Kurutas said...

Ya Fuat, daha gecen hafta ben tek Erman Toroglunun yorumlarina inanirim diyen sen degil miydin? Ayrica Doberman'in yorumlarina baksaydim "Emrenin hakeme indirdigi tokat...Semihin yaptigi planjonu" filan yazardim.

Benim tek söyledigim Fenerin son oynadigi 4 macta (kupa macida dahil)rakipleri aleyhlerine macin skoruna etki edecek hakem hatalari yapildi. Bakalim bakalim diyordun. Bunlari gördükce örtbas etmeye calisiyorsun. Kupa macinda Bilicanin yaptigi kirmizi kartlik faulu bir Besiktasli savunma oyuncusu yapsaydi, gecen hafta bariz offsaytan golü rakip atsaydi veya bu hafta yüzde yüz gollük pozisyon offsayt diye kesilseydi neler yazardin artik.

Fenerin attigi gol benzeri bir golü hayatinizda attiniz mi sözüyle iyice sacmalamissin.O yüzden bosu bosuna kendimi yormuyorum.

Fuat Akal said...

Ahmet Cakar'i baz alalim demistim koc. Doberman'i degil.

Soyle birsey demisim bir de: "Hem de doberman bile yok derken.". Dikkatli okursan burada alayci bir tavir oldugunu sezersin.

Emre'nin hareketi kirmiziydi. Hakem, hakem olmadigi icin birsey veremedi. Semih'in pozisyonu planjon filan degildi. Bilica ve "bariz" ofsayt konusunu zaten konusmustuk.

Yazik... Hic ilerlemiyorsun... Hala gecen sene biraktigim otlaktasin...

Benzer gol konusunda sanirim ilk anda aklina pek birsey gelmedi galiba. Istersen TR'de futbol oynanmadigi, metin-ali-feyyaz donemindeki arsivleri karistir. Belki oradan birsey bulabilirsin.

Onder Kurutas said...

Kafana vura vura gercekleri söyletmek de buna Fuatcigim. Keske sen cikip su 4 haftada hakemlerin gölgesi altinda mac kazandik diyebilseydin.

Hangi macta söyle gol attiniz derken bahsettigin gol planjon penalti veya Ugurun attigi bal gol olmayacagina göre Kazimin önüne atilan topa vurmasindan bahsediyorsun herhalde. Bu golde bir özel beceri filan yok. Kazima böyle 100 tane pozisyon gelir bir tanesini gol yapar. Beceri Elano'nun vurusunda var. Bu tür golleri adam defalarca atacaktir.

Güzel goller icin TRT ye bakmana gerek yok. 9 kisi sizi yendigimiz 4-3 lük mactaki Ibrahim Akinin Rüstüyü 25-30 metreden avladigi gol, Tümerin gögsüyle topu alip ayni anda 3 FBliye attigi vucut caliminin sonucunda Rüstüyü avlamasi, ve sonra attigi frikik golünü sen unutmus olabilirsin. Bunun gibi yüzlercesi cikar. O yüzden sacmalamissin dedim ya.

Fuat Akal said...

Gokhan'in attigi bal golu kastediyorum. Mactan sonra cocukcagiz topu kaleye vurdum dedi bu arada onu da dip not olarak vereyim.

Guzel gol deyince aklina sadece uzaktan atilan goller geliyor galiba. Kaledeki sahis Rustuyken hem de :-) Gulerler buna.

Ama asil onemli olan sunu anlamaniz; Ne zaman ki Fener'in gollerini cimnastigin degil de cincon'un attigi gollerle kiyaslamayi birakirsiniz, iste o zaman eziklilikten bir parca kurtulabilirsiniz.

Emrah Camasuvi said...

Fenev gene penalti atti.
Nihatin penalti pozisyonu verilmedi.

Fenev e hediye edilen puan : 2
Besiktasin calinan puan sayisi : 4

Feneve hediye edilen kupa sayisi : 1