Monday, March 29, 2010

27.Hafta Yürü ya kulum

Bursaspor: Büyüksehir gercekten bu sene de calisiyor. Gecen sene Besiktasimi sampiyon yapan Büyüksehir, bu sene de zirveyi sekillendiriyor. Ayagimiza kadar gelen firsati degerlendiremesek te, ben Bursasporun yarisi sonuna kadar götürecegine inaniyorum. Sercan acemice ofsayt pozisyonlarina düsmese mac sonucu cok farkli olabilirdi. Kalan maclara baktigimda eger ki G.Saray i Istanbulda yenersek, en azindan sampiyonlar ligi garanti olur.

Besiktas: Öncelikle Atom Karincaya tesekkur etmek gerekiyor. 2-0 öne gecen bir takimi savunmaya yaslamayip, bize güzel mac izlettirdigi icin ve Besiktasin önüne tas koymadigi icin. Bizim bu mactaki en büyük kaybimiz Ferrari oldu. 4 hafta oynayamayacak olmasi cok kotu oldu. Tello fedakarca oynuyor. Bu hafta Finki cok begendim. Ernst te eski Ernst gibi oynadi. Nazar degmesin. Rüstü bir pozisonda gene sapitti, ama macin donusundeki katkilari dolayisi ile o pozisyonu tum Besiktasli gönul dostlari gibi, ben de hafizamdan siliyorum.

F.Bahce: Yatip kalkip Rjkarda dua etmeleri lazim. Gol pozisyonu bulamadiklari bir maci dahi 1-0 kazanabildiler. Daumun korkak futbolu Fenerbahceyi Türkiyede sampiyon yapabilir ama kalitesiz, zevksiz mac izlemeye devam ettik. 40 metreden sansa da gol atsa bu 3 puan hem Feneri havaya soktu, hem de kalan fikstür avantajini hatirlatti. Daumun mac sonundaki yorumlari tam zirvalikti. Volkanin da yaptigi terbiyesizlik. Ama Fenerbahce yöneticileri cikipta özür diletemezler iste. Tabi verilmeyen penaltilar komsuya olunca Fenerbahceli yöneticiler cok konusmuyor. Eee alistik artik.

G.Saray: Kisiliksiz bir oyun. Keita ve Santos disinda kimin sahada oldugunu anlamakta gucluk cektim. Orta sahasi olmayan bir takim halinde idi G.Saray. Eskiden Engin vardi kaleci. Tavukkarasi derlerdi, gece macinda oynarken cok uzaklardan gol yerdi. G.Sarayin Leo Franco su icin taptavukkara derim baska da birsey demem. O golü kalede Önder olsa yemezdi, tutamasa da kornere atardi kesin. Bundan sonra G.Saray in isi cok zor, her ne kadar derbi maclarini tamamlamis olsa da.

Haftanin özeti Balli Fener, atom karincaya minnettar Besiktas, testi kirilmadan tokati yemis Bursa ve karsi takimin kalecisi ile sahaya cikmis bir G.Saray kisacasi.

1 comment:

Onder Kurutas said...

Besiktasimin macini Inönü stadyumunda seyretme serefine nail oldum. Eskisehir hic birsey yapmadan 2-0 öne gecince bütün stad resmen cildirdi. Macin basinda yaptiklari organize birkac güzel tezahürattan sonra 2 bin kisilik Eskisehirspor taraftari 30. dakikadan itibaren tirsmis birsekilde Besiktas tribünlerini izledi.

Ferrari'nin inanilmaz hatasindan sonra antipatik Ümit'in müthis yarim volesi ve sonrada Ernst'in yaptirdigi kontrolsüz penalti cok pahaliya patlayabilirdi. Ama ilk defa Besiktasim bu sezon bir rakibini bu kadar madara etti. Bizim gülen TD hayallerinden arinip 30. dakikada 4-4-2 ye dönmesiyle Besiktasim Es-Es kalesini sagli sollu ataklarla dövdü. Macin skoru Nihat, Fink, Ernst ve Serdarin beceriksizliklerinden dolayi 3-2 bitti.

GS - FB maci sirasinda carsi pazarda rahat rahat dolasmanin keyfini yasadik. FB nin kazanmasina sevindim. GS ne kadar geride olsada ben yinede FB den daha fazla sampiyonluk sanslari olduguna inaniyorum.

Son konuda ben bir türlü fikstür avantajini anlayabilmis degilim. Sampiyonluk yarisindaki her takimin birbirleriyle maclari var. FB nin Besiktasla kendi evinde oynamasi bu saatten sonra bir avantaj teskil edecegine inanmiyorum. Aksine GS - FB macinda FB tipik deplasman takimi gibi oynamis. Besiktasta öyle oynuyor. Ha seyirci pislik yapip, hakemde göz yumarsa o ayri mesele.

Kalan 7 hafta da (Bursa ve FB icin 6 hafta) kaybedilen cok puan olucak. Gecenlerde bir gazetede ünlü spor yazarlarina son 9 haftanin mac tahminleri yaptirtilmisti. Hemen hepside 5 takimin hicbir macini kaybetmeyecegi sekilde sonuclari yazmislardi:-) Birde bunlari milyonlarca insan okuyor.