Tuesday, March 16, 2010

25. Haftanin ardindan

Lig iyice kizisti. Güzel futbol olmasada heyecan doruktaydi bu hafta yine. Kayseri ve TS nin puan kayiplariyla sampiyonluk yarisindaki takim sayisi 4 e indi.

BURSA: Basindaki yorumcular ve futbol severler (bende dahil) Bursanin sampiyon olabilecegine inanmiyorlar(inanmiyorum). Sondan bir hafta önce Ankaraspor macindan dolayi mac yapmayacaklar ve son haftada sampiyonluk yarisindaki rakiplerinden birisi olan Besiktasla evlerinde oynayacaklar. Bundan daha iyi bir avantaj olamaz herhalde.

GS: Barosun geri dönüsü GS ye büyük bir güc katacaktir. Son 15 dakika oynasada sakatliktan tamamiyle kurtulmus izlenimi verdi. Yanliz güya lig sampiyonluguna aday olan veya yine bir degil iki tane onbir cikartacak kadar iyi oyunculara sahip A.Gücünün defanstaki yaptigi hatalar alemlere senlikti. Ilk iki golde inanilmaz defans hatalarindan kaynaklandi. Yani GS öyle ahim sahim oynamadi.

FB: Sampiyonluk bir baska bahara kaldi denen FB, son 9 haftada birkez 3 üc puan (Ankaraspor maci) almasina ragmen GS ile arasindaki puan farki topu topu 5 puan. 2 hafta sonrada GS ile oynayacak. Yani hicbir sey bitmis degil aslinda.

BESIKTAS: Herkese afakanlar bastiran defansif-Italyan vari futbol anlayisi Besiktasimin sampiyonluk yarisina devam edebilmesindeki en büyük unsur. Aslinda oyun dizilisine bakildiginda 3 tane hücumcuyla oynuyormus gibi gözüküyor. Ama dörtlünün önüne konan Toroman, Ernst, Necip isin daha cok defansif kismina odaklaniyorlar. Buradaki en önemli sorun ilk golü rakibin atmasi durumunda takimin cok zorlanmasi. Ne Fink ne de Tello skora direk etki edebiliyorlar. Bütün yük ileri uctaki forvete binmis durumda. Diger taraftan bu oyun sablonun avantaji, Besiktasim golü bulduktans sonra oyunu cok iyi sogutabiliyor. Hem Belediye hem Denizli atak üstüne atak gelistirdiler gibi gözüksede toplam gol pozisyonlari 2 yi gecmedi.

Besiktasimla ilgili bir tespitte takimin Alman panzerlerindeki ve Deli Ibo’ daki yorgunluk belirtileri. Diger oyuncular ara ara dinlenme sansini bulsalarda bu üc oyuncuda hemen hemen her mac oynamalarindan dolayi büyük bir düsüs icerisindeler. Ernst 2 mac dinlendirildi. Bir sekilde Fink ve Deli Iboda 1-2 mac dinlendirilmeli.

1 comment:

Fuat Akal said...

Besiktasim mukemmel oyununu, super organize bir golle susleyip uc puani yine kapti ;-) Hem buyuk takimim diyeceksin hem onbir kisi defans yapacaksin super ligde... Aciyorum...

Gecen sene de boyleydi ama rakipler cok zayifti. O nedenle sampiyonluk gelmisti. O zaman ruya gorenleri yeni yeni afakanlar basmaya basladi.

Denizli macinin ikinci yarisina baktim biraz. Cimlastik zamana oynuyordu da centilmen Denizli seyircisi sinirleniyordu. Icim sogudu resmen.

Bursa'nin fikisturu cok iyi. Ayrica, Fenerbahce onlara bir kiyak yapabilir. Kanimca 30. haftada dugum cozulur. Su anki manzara ilk ikinin bursa ve cimbom olacagi yonunde. Bursa'ya %51 diyorum.

Fener lige havluyu atali cok oldu. Yine futboldan anlamayan ve futbol hedefi manasinda vizyonsuz yonetici ve ikinci sinif TD kurbani olduk. Tek tesellim, Denizli'nin kume dusmesi olur bu sene. Su Fener'de world class bir TD ve irikiyim pivot santrafor goremeden olecegim ya ben ona yaniyorum...