Monday, October 5, 2009

TSL 8. Hafta

Besiktas macinda tribünde olan olaylarin iyice irdelenip gerekenlerin cok agir bir sekilde cezalandirilmasi gerekiyor. Tribünlerde her macta kavgalar olur. Bunlar genelde münferit olaylardir. Iki kisi veya ufak iki grup hic olmadik birsey yüzünden birbirlerine girerler. Ama tribünün kalbi olan kapali üste, mactan birkac saat önce 300-500 kadar formasiz, atkisiz kisilerin farkli noktalara ufak gruplar halinde serpistirilmesi, kapali ve alt tribününün arasindaki kapinin devre arasinda acilmasiyla asagidan yukariya cikan kisilerle beraber üstteki seyircilere saldirmasi bütün bu olaylarin organize oldugu hissini uyandiriyor. Bu görüntüleri gördükce ve okudukca icim burkuldu resmen.

Bu hafta büyük bir ihtimalle Besiktasimin stadi birkac mac kapatilir. Bu olaylarin bas sorumlusu oldugu halde magduru oynayan Besiktas YK bu cezaya dünden razi olacaktir. Ama ok yaydan cikti gibi gözüküyor. Taraftar bu olaylari birkac hafta icinde unutacak kadar aptal degil.

Maca gelince, ilk 5 dakikada kacan firsatlara inanamiyor insan. Topu 50 metre büyük bir hirsla getiren Yusuf daha ne yapsin, Nobre topu iceriye vuramayinca? Zar zor kazanilan bu 3 puan moralleri düzeltmedi. Bizin Gülen TDnin yüzündeki ifadeden de bu anlasiliyordu.

GS ve FB maclarina gelince: Bir sürü net pozisyonu harcayan GS, sezon basinda hep belirtilen agir defans handikapinin sonunda olmadik goller yedi. Macin sonucuna bakip Ankaragücü, GS yi ezdi demek dogru degil. Ankaraspor destekli Ankaragücünün ne yapacagini merakla bekliyorum.

FB-GB macinin tamamini seyretmesemde FB, bu sezon en iyi futbolunu oynadi. Saibesiz, hakem desteksiz ilk maclarini kazanirlarken TSL en iyi baslangic rekorunu kirdilar. Alex i takdir etmemek elde degil. Helal olsun gercektende.

1 comment:

Fuat Akal said...

It kopuk, yani taraftar, kontra gucler tarafindan organize edilmis tupcuye karsi. Buna karsilik, tupcu de kendi adamlarini organize ettirmis. Hatta vefasizlik yapmayin seklinde bir de pankart actirmis onlara. Yalniz, kendi adamlarinin bir kismi da ona karsi tempo tutmus. Tam bir komedi. Taraftar kendisini yuhalarken, zevcesiyle beraber tempo tutmasi inanilir gibi degildi. Ben boyle piskinlik gormedim. 1-0 yeneceginize keske yenilseydiniz, belki bu elemandan kurtulabilirdiniz o sayede.

Ankaragucu cinconu ezmedi ama ondan kesinlikle daha iyi oynadi ve mucadele etti. Hakettiler galibiyeti.

Fenerbahce bu sezonki en iyi mucadelesini ortaya koydu. Bunu iyi bir isaret olarak algiladim. Ama, Allah gostermesin, Alex'e birsey olursa ne olur dusunmek istemiyorum. Adam cilingir gibi, oyun kilitlenince maymuncuk gibi aciveriyor kilidi.