Monday, October 19, 2009

TSL 9. Hafta

Haftanin flas takimi Bursaspor. Macin pozisyonlarina bakildigindan Denizlisporlu defans oyuncularinin yaptiklari inanilmaz hatalarla maci kazanmis olsalarda gecen yilin 2. yarisindan itibaren gösterdikleri cikis bu yilda aynen devam ediyor. Bu yil 3 büyükleri zorlayacak en zorlu takim olarak gözüküyor su an.

Besiktasim cok kolay olacak maci zora döndürdü bu hafta. Serdar Özkanin korkakligi veya beceriksizligi 2 puana mal olabilirdi. Hakemin ufak bir sarja üfledigi düdügüne baktiktan sonra, GS - TS macindaki hareket penaltinin daniskasiydi. Ama hakemler Inönüde Aslan, baska stadlarda kedi oluveriyorlar. Gösterdigi kartlar Besiktasimin defans kurgusunu önümüzdeki iki hafta alt üst edecek. Hem Ernst hem de Sivoka gösterdigi kartlarda hakliydi. Haftaya oynanacak Es-Es maci gercektende zor olucak.

Taraftara it-kopuk diyenlere kapak olucak bir tezahürat vardi stadda. Bu Besiktas taraftari inanilmaz derecede zeki. "Temizlesene. Temizlesene. Bütün tribünleri temizlesene.... Baskan olsana. Baskan olsana. Gaziantepe baskan olsana." tezahüratlarinin zamanlamalari gercektende muhtesemdi. Mac boyunca takima yapilan tezahüratlar, gol sonralarinda kisa süreli tepki tezahüratlarina dönüstü. Mac gelmeyen bizim baskan bir daha o koltukta zor mac seyreder gibime geliyor.

Bir ufak yorumda Besiktasimin oynadigi topa. Nihat ilk defa forvet arkasi oynadi. Kendisinden beklenen golünü beklenen pozisyonda atti. Orta sahadan aldigi topu sürükleyerek iki oyuncuyu gectikten sonra görerek verdigi pasa Serdar Özkan korkakligindan vuramadi. Bunun haricinde orta saha bir felaketti. Ibrahim Toroman niye orta sahada oynar Fink varken kimse anlayabilmis degil. Wolfsburg maci beni cok korkutuyor.

FB haftalardan beri oynadigi al gülüm ver gülüm tat tuz vermeyen oyununu yine oynasada bu sefer ziplayamamis mac yorumlarina göre. Hatta baligina attigi gollere karsilik ilk defa kendi aleyhine böyle bir durum gelismis. Cok üzüldüm cooookkk. Takimin yarisi Alexin olmamasi büyük bir handikap.

GS - TS macininin sonucunu GS li oyuncular ve hakem etkiledi. GS liler atamadiklari pozisyonlarla biz bu maci istemezük derken hakem, bariz penaltiyi vermeyerek maci GS ye verdi. Haftaya oynanacak macta bakalim hangi hakem idam edilecek. Mac berabere biterseki herkes bu sonuca mutlu olur ve hakem kurtulur. Olaki bir taraf kazanirsa o zaman durum vahim.

1 comment:

Fuat Akal said...

Bursa uefa'ya gider.

Ferrari'nin hareketi bariz penalti ama kirmizi kart agir kacti. Sari yeterdi bence. Nedeni de aciklayayim. Eger dusen oyuncu Ferrai'yi gecseydi kaleciyle capraz pozisyonda karsi karsiya kalabilirdi. Bu da bana gore %100 gol sansi degil.

TS'li Serkan'a yapilan da penaltiydi bu arada.

Su it kopugu savunmayi birakin artik.

Nihat'in vurusu mukemmeldi gercekten ;-)

Ha bu arada hakeme giydirmisken, Rustu'nun orta sahadan yedigi golu vermeyisini es gecmissin kocum. Hakem resmen golu hissetigi icin topa arkasini donuyor cakal :-)

O Daum'un Allah cezasini versin diyorum baska birsey demiyorum. Haftaya kanli bir mac var.

Bir de, yeni hastaligimiz devler ligi arkadaslar. ShowTv'de bu carsamba kacirmayin. Nouma-Doberman-Sergen-Tanju diyaloglari super.