Friday, October 16, 2009

Soyadi hatali telaffuz edilirse ne olur?

Ya bu olaylarda hep güzide bir kulübe oluyor. Nisanlisinin isminede dikkat:-))


A.A. 21.07.2009 17.35
Önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katıldığında soyadının İngilizce teleffuzunun; takımda ayrıca Emre adlı (Emre Belözoğlu) bir oyuncunun da varlığıyla, yabancı dilde maç dinleyen yurt dışındaki Türklerin Gökhan "Emreciksin" hakkında yanlış kanıya kapılacağı, takım içinde de haksız esprilere yol açacağı nedeniyle genç futbolcusu avukatı ve aynı zamanda nişanlısı Rezzan Biriciksin aracılığıyla mahkemeye başvurdu.
Sultanahmet adliyesi önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan G.Emreciksin ; "Adının yabancı dilde uluslararası areneda ilk defa maçlarda yayınlanacağını, bu nedenle çok aşırı heyecanlı olduğunu, "Emreciksin" sözcüğündeki "c" harfinin yabancı dillerde "s" olarak okunması nedeniyle şimdiden sorun yaşadığını, araştırma sonucunda, yabancı dilleri değiştirmek mümkün görülmediği için soyadını değiştireceğini" ifade etti.
Almak istediği soyadını henüz kararlaştırmadıklarını, mahkemenin alternatifleri değerlendireceğini söyleyen Emreciksin, bir gazete muhabirinin "Emre bey nişanlınızla evleneceksiniz nasılsa, onun soyadını alıverin!.." şeklindeki sorusuna önce "Neden olmasın.. Nişanlım baştacı" demiş, ancak nişanlısıyla birlikte gruptan ayrılıp aralarında hararetli bir konuşmadan sonra, hızla dönerek soruyu soran muhabire saldırmıştır.
Kamu adına görevini yapan muhabire neden saldırdığı anlaşılmayan G.Emreciksin ve nişanlısı R..Biriciksin araya girenlerin yatıştırması sonucu adliyeden kızgın biçimde ayrıldılar.

No comments: