Monday, April 19, 2010

30. Hafta - Rezillik diz boyu

Insani futboldan sogutacak bir oyun anlayisinin oldugu bir derbi izledik. Buna da orta hakemin bariz yanli kararlari eklenince insan maci seyretmek icin gecirdigi zamana yaniyor. Mactan önceki tezim FB li oyuncular maci kaybetme ihtimalinin dogmasi durumunda her türlü cirkefligi yapacaklari seklindeydi. Aynen de öyle oldu. Ama hakemin bu kadar yanli olacagini düsünmemistim. Birde kontrolün kendisinde oldugunu göstermek icin cikarttigi göstermelik kirmizi kartlar var. Toromana mac icinde Emre, Selcuk, Guiza tarafindan yapilan tonla kartlik hareketlerin biri haricinde hepsine sadece faul caldi. Luganonun topu eliyle disari cikartmasini göremedi veya görmek istemedi. Bilicanin penalti noktasini kazmasina karsilik oyuncuyu atmak yerine, penalti noktasini düzeltmeye calismasi anlasilir gibi degildi. Yanlis mi görüyorum diye düsünüp durdum. O kadar mac seyrettim. Buna böyle bir serefsizlik görmedim. Ayni pozisyon olmasada 80 lerde A.Gücü oyuncusunu hakemi aldatmak icin yan aglari yirttigini hatirliyorum. Okkali bir ceza almisti. Fenerasyon bu konuyu karara baglamasi bir 4 hafta filan sürer.



Ligin son haftasi Besiktas Bursayi yenerse sampiyonlar ligine gider ve FB de sampiyon olur senaryosu GS ye uygulanacakmis gibi gözüküyor. FB nin sampiyonlugu büyük bir ihtimalle GS - Bursa macina endeksli olucak .



Ligin 3. ve 4. sü belirlendi. Sampiyonlar ligine gidecek takimlarda belli oldu. Aslinda su anki tablonun gecen yildan hicbir farki yok. Gecen yil hemen hemen ayni haftada TS yaristan kopmustu ve Besiktas Sivas basbasa kalmislardi.

6 comments:

Fuat Akal said...

Dinime soven musluman olsa keske. Sanki daha bir hafta evvel Bobi'nin ofsayttan attigi golle 3 puani indirmemisler gibi... Sanki ligin ilk yarisindaki macta Fener'i hakkiyla yenmisler gibi... Dunku mac dolayisiyla ilk macin goruntulerini verdiler yine o sayede hatirladim. Mac 0-0'ken verilmeyen penaltimiz varmis.

Ama ben daha once demistim. Erdem simdi o lafimi da bulur kayitlarda herhalde. Bu ligde helal sampiyonluktan soz edilemez.

Dunku macta haakem Lugano'nun penalti pozisyonundan sonra kayis kesti. Ha sunu da ekleyelim not olarak, o pozisyona kadar Gulizar'in ofsayt diye kesilen bir atagi ve Ismail Koybasina verilmeyen bir kirmizi kart vardi. Nedense ligtv tekrarini bile vermedi ama eleman Mehmet Topuz'u 28. dakikadaydi sanirim arkadan indira gandi yapmisti. Erdem yanlis anlamadan ne demek istedigimi soyleyeyim: Hakem zaten iyi degildi. Sonra kayis kopunca iyice sacmaladi. Gerisi malum.

Isin enteresan tarafi, Gulizar bombos topu kacirmasa belki bu skandal mac hic olmayacak ve farkli bitecekti. Bobi penaltiyi atsa, bu sefer de hakeme ve gulen TD'ye ragmen cimnlastik maci alacakti.

Lamba Cini Ezgi said...

Hakem hatalarini sen daha iyi (!?) cozdugun icin bir zamanlar verdigim sozu tutuyorum ve gordugun gibi hatalar uzerine yazmiyorum. Ama hala ayni teraneyi okuyorsun. Gazetelerin haberlerine yorum yazan taraftarlardan bir farkimiz kalmadi. Ne zaman hata olsa bak su zaman bize olmustu gordun mu, ne yapalim, oh olsun turu yazilara yanit vermek icimden gelmiyor artik.

Beni bir taraftar olarak degil bir futbolsever olarak daha cok ilgilendiren sey -futbolun :olumu dedigim sey- hakem hatalarindan cok cok daha onemlidir. Futbolun :oldugunu yazdim ve sen hala hakem soyleydi boyleydi yorumlari yapiyorsun. Sana dakika dakika ne oldugunu yazayim istersen not aldim ozellikle, buraya yazarim tek tek diye. Ama gercekten bunun bir onemi yok. Sonunda yorum farki der geceriz. Ama dunku macta yasanan olayin yorum farki yok. Sampiyonluk icin herseyi mubah goren benim takimim da olsa bunlari yazardim. Ve sen bunun uzerine bir cumle dahi yazmiyorsun. Aci olan bu.

Fuat Akal said...

Erdemcigim ben asla bize soyle yapilmisti simdi size oh olsun diye birsey soylemek istemedim. Yine yanlis anliyorsun beni. Benim dedigim, isimize gelince hakemden konusmamak gelmeyince de faturayi hakeme kesmek anlayisi. Ustelik, takimin futbol filan oynuyor mu diye bakmadan. Bu butun takimlar icin gecerli. Fener dahil.

Hakem yorumu aslinda yapmayacaktim. Onder'in yazdiklarinin ustune geldi. O yuzden, sms geyigini attim. Biraz geyik yapalim. Fazla ciddiye binmesin is diye. Zaten, baslangictaki konseptimiz buydu. Hepimiz oturup tum pozisyonlari degerlendirip ortak bir sonuca varacagiz diye birsey yoktu. Ben size ezik diycem. Onder fenerasyon diycek. Emrah seninle seyretmek ugursuz geliyor Fenev maclarini hep yeniliyoruz diycek. Sen bana sen fanatiksin hocam diyceksin. vs...

Her yol mubah mi konusuna da geleyim madem. Sahada cok kotu bir hakem var. O konuda fenerbahcenin yapacak birseyi yok. Bu kapsama girse girse Bilica'nin hareketi girer. Fenerbahce bu utanmaz heriften kurtulmalidir. Onun disinda sahada fair-play'in cok disinda bir hareket ben goremedim. Sivok'un Semih'e arkadan kasti olarak dizi gecirmesi sayilabilir bir de. Sertlik, hakemi aldatmaya yonelik ufak cabalar filan vardi ama onlar zaten oluyor.

Onder Kurutas said...

Sivok eger Semihe kasti bir hareket yapmak isteseydi ayagini bükmezdi. Pozisyonda Semihe dogru düzgün bir temas bile yok. Olaylarin alevlenmesinin nedeni pozisyona ters acidan bakan Alexti. Bu tür girisleri zamaninda Aurelio ve Johnson bol bol yapardi. Ayrica Volkanin bütün cikislarinda bir ayagi rakibi sakatlayacak sekilde acik.

Selcuk, ilk sariyi gördüktan sonra ilk yari üst üste yaptigi faullerin hepsinde ortadan toz oluverdi. Eger kartlik pozisyon araniyorsa, Emrenin, Toromana kasti takmesi, Guizanin Toromanin suratina yaptigi hareket, Bilicanin I.Kasin saclarindan cekip havaya kaldirmasi. Yani bunlarin hepsi hem orta hakemin hem de yan hakemin gözleri önündeydi.

Sahaya 3 degil 5 hakem konsada bu tür korkak hakemler oldugu sürece TSL deki futbol bir gram ilerlemez.

Lamba Cini Ezgi said...

kim ne derse desin, haftanin yorumu bu (gazeteler dogru yaziyorsa eger)

"Bilica penaltıya neden olduğu için hayal kırıklığına uğramıştı sanırım, hakeme karşı gelmek yerine sinirini belki de oradan çıkardı."

Fuat'cim daha fazla yazmayacagim, size ne desem bos yukardaki cumleleri okuduktan sonra. Mactan sonra hic olmazsa bir ozelestiri yapilir diye dusunmustum bir futbol sever olarak (takim sever degil). Ama Fenerbahce'nin taraftariyla, yoneticisiyle, oyuncusuyla ve ve en onemlisi teknik direktoruyle ne oldugunu bize unutamayacagimiz sekilde gosterdi. Tebrikler Fenerbahce...

sevket said...

Efendim maca bjk td'si 0-0 berbarberligi ikinci yariya tasima gayreti icinde olan bir dizilim ile baslamisti kanimca. Lakin gol erken gelince eldeki kadroda patlama oldu. Mustafa hoca tecrubeli hoca olarak oyuncu degistirmedi ne olur ne olmaz diye. 2. yari bence Fb'de kondisyon dususu bekliyor ve ona gore holoskolu, serdarli bir atak futbol amacliyordu. Lakin olamadi tabi. Gerci FB'de kondisyon dusus oldu olmasina hatta defans yaparken 3e 1 yakalanmak gibi anlamakta zorlandigim bazi gelismelerde oldu. Sonucta oyunu rolantiye alip takimi rahatlatmasi gereken daum en baski gordugu zamanda dahi oyuncu degisiminii uygun gormeyip , ozellikle semih alinsa ilerde top tutulabilirdi. Nitekim oyuna girdikten sonra bu isi kolaylikla da yapti. Kanimca sonucu verilmeyen 1 lugano penaltisi ve verilen 2. penalti ve atilamayan penalti ile atilamayan bilica belirledi.
Tabi sonucta bursa ve fener sansli duruyorlar. haftasonu oynanacak fb-ts ve gs-bursa olayi ya busbutun yumak yapacak ya da garpiz gibi ortadan olup atacak. Guzel bir haftasonu olacak fitbol severler icin kanimca.