Monday, April 5, 2010

28. Hafta

Haftanin olayi Fenerbahce'nin bayanlar voleybolda Avrupa ikincisi olmasiydi. Final four cok heyecanli gecti. Ozellikle yari final macinda az daha kalpten gidecektim. Kupayi tecrubeli taraf kazandi final macinda. Fakat az daha Fenerbahce imkansizi basarip yenilgisiz bir sekilde kazanacakti kupayi. Yazik oldu ama yine de cok buyuk basari. Aslinda bu basari, futbol subelerine ornek olmali. Voleybol subesini tamamen profesyonellere birakti Fenerbahce. Parayi sponsor bastirdi. Baskan transfere, takim tertiplerine karismadi ve basari geldi.

Futbola gelelim. Gecenlerde bir cakallik konusu acmistim. Bu konu bizim futbolumuza tamamen islemis durumda. Bazen tilkilik biciminde ortaya cikiyor. Sami Yen'de adam atiyorlar tribunden, bir sonraki hafta Fener maci var diye stad kapanmiyor. Emre sari kartlik hareket yapiyor, cimlastik macinda cezali duruma dusmesin diye kart gormuyor. Bursali ucan tekme atiyor, Bursa'nin onu kesildi denmesin diye sariyla idare ediyor (Ayni oyuncu topu sonra elle kesiyor, hakem devam diyor). Haftaya zaten iki oyunculari cezali durumdayken bir de... Ornekler cogalabilir ama gerek yok. Bu cakalliklarin haricinde hakemlerin cogunun olaganustu kotu olmasi var bir de. Mesela Emre her mac sarilik diyor herkes ama ligde kendisine en cok faul yapilan (cogu kasti faul bunlarin) oyuncunun Emre oldugundan kimse bahsetmiyor. Gecen hafta cimlastik, ofsayt goluyle kazaniyor mesela. Bu hafta Bursa uyduruk bir penalti kazaniyor mesela. Bu hafta Fener'in ilk golu ofsayt mesela. Sozun ozu, her hafta ciddi hakem hatalari varken helal sampiyonluktan soz edilemez.

Sahsen Bursa'nin sampiyon olmasini istiyorum. Bu sayede biraz silkinme olabilir buyuklerde. Yoksa, ellerindeki imkanlara bakarsan, FB ve GS'nin su an zirvede yalniz olmalari gerekirdi. Ama bizim beyler (FB), ancak dun ilk defa futbol oynadilar bu sezon. Ilk defa izlerken zevk aldim. O da sansizligima veleybol maciyla cakisti. Iki maci ayni anda izlemek zorunda kaldim.

Denizli'ye oh olsun diyorum bu arada. Bank Asya'da basarisizliklar diliyorum.

Idealimdeki son haftayi veriyorum: Fenerbahce 1 puan farkla Bursa'nin ustunde tepede olsun. Cimlastik Bursa'yi yenmek zorunda ki CL'ye gidebilsin. Fener son hafta TS'ye yenilsin. Cimlastik de Bursa'yi yensin :-)

3 comments:

Onder Kurutas said...

3 büyükler sampiyonluk tepsisini birbirlerine verme yarisina devam ederken Bursa farki actikca aciyor. Ikili averajda eger rakip sahada atilan gollerde bir avantaj varsa Bursa, Fenere karsi avantajli durumda (0-1 & 2-3). Bu durumda 5 macin 4 ünü kazanirlarsa sampiyon olacaklar.

Besiktasimin bundan sonraki hedefi sampiyonlar ligine katilabilmek olmali desemde takimin bel kemigi olan Ernst, Ferrari ve oyun kuruculari Tello ve Tabata sakat olunca pek bir seylere ümitlenemiyor insan. Eger bu oyuncular son 6 macida cikartabilirlerse 2. lik uzak bir ihtimal degil.

En düsük sampiyonluk ihtimali olan Fener, diger takimlara göre en diri halde. Ugur Boralin haricinde hicbir sakat oyuncu yok. Hem GS, hem de Besiktas en azindan Sampiyonlar Ligi vizesi almak icin Bursayi yenmek isteyeceklerinden aradan cok rahat siyrilabilirler.

Besiktasim sampiyon olamadiktan sonra hangi takim sampiyon olmus umurumda bile degil.

Hakem hatalarina gelince; son haftalarda Bursa da bayagi bayagi kollanir hale geldi. Haybeye verilen penaltida, topun penalti cizgisinin bariz bir sekilde önüne dikilmesine yapilan itirazi federasyonun degerlendirecegini düsünmüyorum. Mac sonucu oldugu gibi tescil edilecektir. Bu yil en büyük cakallik Besiktasa yapildi. Her oynadigi takim 2 hafta dinlenmis ve sakatlarini iyilestirme sansina sahip bir sekilde karisina cikiyor. Bunada hicbir yönetici kazan kaldirmiyor.

Emrah Camasuvi said...

Bu hafta Besiktas oyuna Yusuf girdikten sonra atak yapmaya basladi. Tello, Tabata, Delgado olmayinca Necip bu yuku kaldiramadi elbetteki. Olsun, gene de onurlu mucadele ediyor, her topa kosuyor cocuklar.

Bu saatten sonra Besiktasimin isi zor, Feneve ofsaytten gol verilmesine cok sevindim. Besiktasin golu ofsayt deyip deyip duracakti yoksa diger arkadaslar.

Bu hafta Trabzon, haftaya Fener. Bu hafta Bursa iki eksikle G.Birligine yenilir diyorum. ma G.birligi de adam gibi oynarsa.

Fuat Akal said...

"Mesele su ki yegen, iki ofsayt arasinda dunyalar kadar fark var. --RK"