Monday, December 7, 2009

15. Hafta degerlendirmesi

Cok ilginc bir TSL haftasi yasadik. Arasira yaptigimiz haftanin tahmini yarismasini yapsaydik herhalde Es-Es in FB ye yaptigi taciz banko herkes tarafindan tahmin edilebilirdi. Ama Besiktasimin ve GS nin kaybettigi puanlar aklimizin ucundan bile gecmezdi. Bursaya bile en azindan bir beraberligi uygun görürdük.

Velhasil haftaya 5. olarak giren Kayseri birdenbire en tepeye kuruldu. Besiktasim gibi Kayseri’de lige cok kötü bir giris yapti. Kadrosunun yarisi neredeyse 20 yas ortalamasiyla oynayan bu takim yavas yavas takim olma hüviyetini kazanmaya baslamis. Umarim devre arasinda bu cocuklarin akli büyük takimlar tarafindan celinmeye calisilmaz.

Mevcut puan durumu her hafta lider ve siralamanin degismesine neden olucak. Hatta bu durum ligin sonuna kadar böyle gidecektir diye düsünüyorum. Hem Kayseri hem Bursa alt yapi ve finansal olarak oldukca güclü durumdalar. Sampiyonluk sanslarinin belirmesi durumunda ara transferde yeni futbolcular transfer edebilirler. Tabi artan rekabet futbol liginin piyasa degerinide artiracaktir. Bu sene yapilacak olan naklen yayin ihalesinde verilecek teklifin bir önceki teklifi ikiye katlayabilecegi simdiden konusuluyor.

Haftasonunun ilginc olaylarindan birisi AY nin kulüpler birligi baskanligindan istifa etmesi. Zat-i muhterem FB nin haklarinin nasil korundugunu herkese göstermek icin istifa etmis güya. Birileri, bu tür cigirtkanliklarin gecmiste kaldigini kendisine anlatmasi lazim. GS’de de bu tür catlak sesler cikacaktir. Onlarin halâ sessiz kalmalarinin nedeni yöneticilerindeki profösyonellige baglamak lazim. Takim bir sekilde son haftaya kadar at basi gittikten sonra yapacaklari bir manevrayla isi baglamaya calisacaklardir (bkz haftaya 20:45 te sampiyonuz…ligin iyi ekiplerinden Ankaragücünü son hafta 8-0 yenip averajla sampiyon olmalari…). Bu yil onca transfer yapan, büyük bir borc yüküne giren bu takimlarin mutlak parolasi sampiyonluktur. Sezon sonuna gelmeden yaristan kopmalari durumunda ortalik toz dumana bürünecektir.

Haftanin maclarina baktigimizda, ES-ES Feneri madara etmis. Fenerin verilmeyen penaltisi ve ayrica Fenerli oyunculara verilemeyen kirmizi kartlar varmis. GS maci cok rahat kazanacakken maci son saniyede sansiz bir sekilde berabere bitirdi. Besiktasim dünya kadar pozisyon buldugu maci nasil berabere bitirdi anlayabilmis degilim. Futbolun adaleti yok iste.

5 comments:

maestro kartal said...

Neredeyse butun kluplerin baskanlari klupleri ayni mantik ile yonetiyor, kaybetmeye baslayinca hep bir yere saldirmalar... Hakem, federasyon, baska takimlar derken sonunda hoca kovuluyor.. Aziz Yildirim, Demiroren, Adnan Polat, Sadri Sener... Hicbir farklari yok, cok asabi, stresli, sinirli, plansiz, tezcanli..vs.vs...Bu insanlar futbolun butun zevkini alip goturuyor...

Artik duzgun insanlar gelsin, Fener in basina Akin, Kartal in basina Emrah misal olarak :)

Fuat Akal said...

Ben cinconun puan kaybedecegini tahmin etmistim Fenerin macindan sonra. Ozetlerden gordugum kadariyla 5'lik olacak mac 1-1 bitmis ama benim dayanagim ne zaman Fenerin basi sikissa cinconun imdada yetistigi gercegiydi :-)

Kac yildir futbol izlerim, bir TD formayi alemci futbolculara verdigi zaman o takim tepetaklak gidiyor. Netekim fenere bu oldu. Adamlar geceleri kelepce fantezileri yaptiklarindan sahada yerlerde surunuyorlar. O yuzden, uc haftadir yapilan hakem hatalarina ses bile cikaramiyorduk ki bakti isler iyice terso gidiyor baskan baltasini cikardi topraktan. En kurumsallasmis kulubumuz fenev oldugu halde o bile zengin yonetici oyuncagindan ote gidemiyor. Uc buyukler TR capinda buyukler ama Evropa capinda bir hicler. Barcelona alemci diye Ronaldinho'yu sutluyor, bizimkiler bir Koyun Kazima dis geciremiyor (Tupcu su an kesin soteye yatmistir fenev kovsa da kapsam su koyunu diye. Demedi demeyin.).

Haftanin salaklari, havada carpisan iki kara kartal :-)))

Haftanin acilarin cocugu Mustafa Sarp. Macin sonlarina bakabildim biraz. Herif hakeme saydirip duruyordu. Bir de utanmadan mactan sonra, agzimdan kotu laf cikmasin diye hirsimi formamdan aldim filan dedi.

Emrah Camasuvi said...

Güzel bir yazi okudum, sizde okuyun :

Sayın Aziz Yıldırım;

Süper Kupa’da Beşiktaş’ın verilmeyen penaltısı için de sizden aynı hassasiyeti beklerdik…

O zaman, ağzınızı açıp tek kelime etmediniz.

“Bilica’nın yaptığı hareket yüzde yüz penaltıdır, Beşiktaş’ın hakkı yenmiştir” diyemediniz…

Bu cümleyi kursaydınız bugün söylediklerinizin samimiyetine inanırdık.

Kazım’ın 70.dakika Sivas’a Ofsayttan attığı golü pekâlâ içinize sindirdiniz? Maçın ardından,

“Kazım golü ofsayttı” demediniz…

Manisa’nın verilmeyen penaltısını yuttunuz…

Aynı maçta Fenerbahçe uzatmada attığı golle galip gelince rekorlara koşuyordunuz!

“Biz uzatma dakikalarında galip geldik, ama hakem Manisa’nın penaltısını vermedi, hakkını gasp etti” demediniz…

Bizi inandıramazsınız, Sayın Aziz Yıldırım…

Fenerbahçe-Galatasaray maçında Fenerbahçe’nin ofsayttan attığı golü görmeyen hakemlere, Eskişehir maçının ardından yaptığınız gibi, ses çıkartmadınız?

Bursa maçında Deniz Çobanı kucaklayıp götüren futbolcularınıza kırmızı kart çıkartmayan hakem’e niye teşekkür etmediniz?

Bobo’yu İnönüde yere indirip penaltı yapan Lugano’yu bugüne kadar kimse dile getirmedi…

Çok uzağa gitmeden, daha geçen hafta Bobo’nun buz gibi golü verilmedi, Ernst’i düşürdüler, penaltı verilmedi.

Onlarında hakkını koru Aziz Yıldırım…

Bırakacaksın bu işleri…

Onder Kurutas said...

Hafiza-i beser nisyan ile malüldür diye bosu bosuna dememisler. Hatalar karsi taraf aleyhine yapildigi sürece "Aaaa görmedik, duymadik, bilmiyoruz. Hatalar olabilir. Biz onlarin yanindayiz." muhabbetleri, ondan sonrada kafa kopartmaya calismalar.

4 hafta öncesine kadar hersey süt limandi. Ne zaman sonuclar kötü cikmaya baslayinca isler degisti. Bu gidisle daha neler olacak neler. AY yi ülke iktidarina benzetiyorum. Cok yakin zamanda tasi taragi kaptigi gibi kacacak:-)3 yil öncesine kadar TE ile AY kolkala görüntüler veriyorlardi. Stadda beraber yürüyüp taraftarlari selamliyorlardi. Ilginctirki son 2 yildir bu görüntülerin hicbirisini görmüyoruz.

Emrah Camasuvi said...

4 hafta oncesine kadar AY vakit bulamiyordu.

Öndercigim yazilarin harika, yorumlarin cok gercekci. Tarafsiz, asalet dolu.

Keske karsi takim yazarlari da seni örnek alsa, alabilse.