Monday, December 21, 2009

17. Hafta

"Besiktasim cok iyi oynadi. Kaybedilen puani bir yol kazasi olarak goruyorum."

Sakasi bir yana, az daha yine bir hakem skandali olacakti. Detaylara girip sizi daha da ezmek istemem. Sanirsam Allah'in da gucune gitti bu kadar haksizlik ki Bursa duble helal bir galibiyet kazandi.

Duyar gibi oluyorum simdi Onder agliyordur TS'nin pozisyonu ofsayt diye kesildi diye. Haklidir. Velakin orda da yardimci hakemin yanlis karari yine bir skandali onledi. Pozisyon olusmadan once Santos'a yapilan cok bariz bir faul vardi. Haakem goremedi. Hemen akabinde o top ofsayt diye kesildi. Yani iki yanlistan nasil olduysa bir dogru cikti.

Haftanin salagi Kahe. Bos kaleye topu atamadi.

Haftanin acilarin cocugu Gulizar. Bos kaleye atamadigi golden sonraki yuzu cok iyiydi.

Haftanin acinacak elemanlari Arda, son saniye GB kalecisi oyunu baslatamasin diye yaptigi engelleme, ve gulen TD, mac 2-1 olduktan sonra cimlastigin kacirdigi bir golden sonraki birazdan basima ne gelecegini biliyorum diyen yuz ifadesi.

2 comments:

Emrah Camasuvi said...

Haftanin olayi Aziz Yildirimin televizyonlara cikip Trabzonsporun kesilen atagini savunmasi idi. Keske her baskan onun gibi dürüst olsa diye düsündüm, cok üzüldüm. 3 defa istifa edip geri geldi diye söylendigim Aziz baskanin sözünün arkasinda durmasi cok onurlu.

Ferrarinin sakatlanmasi Besiktasimin oyun düzenini bozdu. Olsun, bu durumda bile iddiamiz devam etmektedir.

Adam gibi adam diye lanse edilen Ertugrul, Besiktasimi 8tas diye cumle aleme rezil eden kisidir. O mactan sonra ve Koray gönderilirken savunmadigi icin adam gibi adam olduguna hala süphe ile yaklasiyorum. Kücük takimlarin büyük antrenörü olacak düzeyde su anda.

Gecen hafta 4 te 0 yaptim ama Ferrarinin sakatlanmasi ve Kahenin o pozisyonlari kaciracagini hesaba katamadigimdandir. Kimse yanlis anlamasin.

Onder Kurutas said...

Isler kötüye gittiginde sus pus olup kacacak delik arayanlari, birdenbire, sen sakrak ortaliklarda görmek bu kisilerdeki bir eziklik belirtisi midir acaba?:-). Haksiz puanlardan sonra, Lig TV deki yorumcularin neden bu kadar zevkten dört köse olmus bir sekilde program yapmalarinin bir nedeni olmali. Ligin ilk 8 haftasinda rakiplerin ofsayt diye kesilen ataklari ve verilmeyen penaltilariyla kazanilan puanlardan sonra, 3-4 hafta bir tökezleme olunca birileri tekrar müdahale etme geregi mi duydular diye düsünmeden edemiyor insan.

Besiktas - Bursa macinda hakem, kararlariyla oyuna dogrudan etki etti. Macin daha basinda Ernstin ayagini kiracakmis gibi giren ve sari karti olan Ömere gösteremedigi ikinci sari kart mactaki ilk büyük hatasiydi. bu pozisyondan bir iki dakika sonra Ömer, Bursanin ilk golünü atti. Bu kadar agir saha sartlarinin oldugu bir maci oynatan bu hakem, oyunu sogutmak icinde elinden geleni yapti. Madem düdügümü bekle diyecek niye bir daha calmazki anlayamadim. Penalti pozisyonunda da topa cok uzak degil. Hadi ona Zaponun kontrolsüz bir sekilde geldigi, topu iskaladigi ve ayagi havadaydi diye yorum yapmis olsun. Umarim uzunca bir süre dinlendirilir.

Hakemin sacmaliklari, Sercanin aptalca 46. dakikada atamadigi gole ragmen Besiktasim bu maci kazanabilirdi. Ama bizim gülen TD de bu macin kazanilmasini istemiyorduki top sürmenin imkansiz oldugu bir sahada, hic bir hava hakimiyeti olmayan Nihatla maca basladi. 2. yari hatasindan dönünce hakem ve sans faktörüyle öne gecildi. Bu seferde zorunlu Ferrari degisikliginde oyuna Yusufu aldi. Yani gecen yilki takimin sampiyon hocasi oldugunu bilmesem, bizim hoca takimi sabote ediyor deyip derhal takimdan ayrilmasini isterdim.

Sonuc olarak bu mactan herhangi bir puan alinmadigi icin cok mutluyum. Bu davranisim baskalarinada örnek olsum diycem ama nafile.

Diger takimlarla ilgili TS nin ofsayt diye verilmeyen pozisyonu zaten yazilmis. Savumada daha önce yapilan bir faulmus. Hakemin Alex ve diger FB oyuncularina vermesi gerekipte vermedigi sari kartlar icin bir yorum yapilmamis olsa bile, eminimki onlara da verilecek bir cevap vardir.

Bu saatten sonra üzümün cöpü armudun sapina girmeye girek yok. Hem FB hem GS son iki hafta futbol olarak üzerlerine koyduklari cok fazla birsey yok. Hakem AGücünün golünü verseydi, TS macinda pozisyonu ofsayt diye kesmeseydi, top direge degilde iceri girseydi GB oyuncusu net pozisyonlari tanesini atsaydi puan durumu asagi yukari esit olacakti. Kisacasi sonuclari hakem ve ufak tefek nüanslar belirledi. Seytan ayrintida gizlidir diye bosu bosuna dememisler.