Saturday, November 21, 2009

Oncelikle mac oncesi "Türkiye Cumhuriyeti Besiktas Inönü Stadina hosgeldiniz" anonsu ve 106 yillik BesiktASK imizin formalarinin arka kisminda Mehmetcik Vakfinin reklamini görmek beni cok duygulandirdi. Tüpcü müpcü ama adam cumhuriyetci. Helal olsun. Halkin takimi oldugunu gene gösterdi.

Mac tam Fuatin tahmin ettigi sekilde BesiktASK in 11 kisi defansiyla basladi. Bir ara ceza sahasina yapilan ortalarda besiktASK 4/9 iken Fenev 0/0 idi. Penalti varmiydi bence vardi. Ama Fenev e hakemlerin 2 hafta ustuste penalti vermeme aliskanligi devam ediyor.

Maca cok deginmeyecegim 3. golümüz de ofsaytti. Ama 1. golün güzelligi herseyi unutturdu. Fenevli oyuncularin sanki kazanma hirslari yok gibi idi. Bunun yani sira BesiktASK seyircisi olmasa mac 2-0 bitecekti. Uc, Uc, Uc diye diye zorla 3. golü attirdilar takima. Sanki gizli bir güc BesiktASK i daha cok gol atmasina engel oldu. Zor günde cok vurmamak lazim tabi düsene. Bu da ayri bir olgunluk.

Ilk kez BesiktASK macinda cok rahattim. Ama bu boyle gitmez elbetteki. Her cikisin bir inisi de olsa, takim gene bu haliyle potaya giriyorsa Mustafa Denizliye bravo demek gerekiyor.

Koyun Kazim, Mehmet Top olaylarina deyinmiyorum. Onlari direk Allaha havale ediyorum. Emre cirkefligini gene gösterdi ama Lugano ilginc bicimde sakindi.

Bakalim onumuzdeki 3 macimiz bizim bu sene ne yapacagimizi gösterecek. Haftaya Bursa - GS maci var. O maci Bursa alabilirse, gör curcunayi.

6 comments:

Fuat Akal said...

Emrahcigim, su ana kadarki teyamul, haftanin tum maclari bittikten sonra degerlendirme yapmakti. Ama sanirim dort sezondur Inonu'de Fener'i yenememenin verdigi eziklikle atak davranmissin.

Mehmetcik Vakfi reklamini tamamen populizm olarak goruyorum. Bir de Tupcu'nun sempati kazanma cabasi...

Mac tahmin ettigim gibi gecti. Eger 90 dakika boyunca Lugano ve Diego topu kendi 18leri icinde cevirselerdi, bu mac 0-0 biterdi. Cimlastik, mac 2-0'ken bile 11 kisi kendi sahasinda bekliyordu top Fenerdeyken. Skor bu haldeyken bile, tek forvet oynamaya devam etti. Fakat gercekten cok disiplinli oynadilar. Tebrik etmek lazim. Ayni zamanda da aciyorum.

Maca gelelim. Buz gibi penaltimiz verilmemis, ilk devre boyunca Kazim'a surekli olarak yapilan fauller verilmeyerek, ayrica it kopugun surekli kufurleri neticesinde zaten yarim akilli olan bu oyuncumuzun iyice cildirmasi saglanmistir. Hele 36. dakikada verilmeyen bir faul var ki insani resmen katil eder. O nedenle, hakem sonuca tesir etmedi diyemeyiz. Penalti verilseydi belkide 3-1 bitecekti ama bilemeyiz bunu. Ilk gol muhtesem degildi. Emre sakatlanip yeri bosalinca dogan bosluk degerlendirildi o kadar. Emre sakatlanip yere yatsaydi belki sonuc baska olurdu. Ama bunu da bilemeyiz. Yani soylemek istedigim su: Cimlastik oyunu guzel kontrol etti. Cok iyi oynamadi. Neticede bu uc ihtimalli bir macti. Beni, yenilmekten ziyade Emre'nin sakatlanmasi uzdu.

Cinconun puan kaybetmesi bu uzuntumu biraz hafifletti. Pek bir top oynamadilar ama o golu de sampiyonluga oynayan bir takim yememeli.

Bu arada, bu haftadan itibaren yorumlarima ara veriyorum. Saygiyla bildiririm.

Lamba Cini Ezgi said...

Yaziktir emeklere... Yazdiklarindan hangisine yanit yazsam bilemedim. Iste bu yuzden yazmiyordum buraya.

Gokhan Gonul'e yapilan hareket penalti. Kazim'a yapilan hareket faul. 3. gol ofsayt. Yazdigin su cumle senin bu bagnaz onyargili yorumunu ele veriyor "mac 2-0'ken bile 11 kisi kendi sahasinda bekliyordu top Fenerdeyken." Buna guldum okurken. Hatirlayaniniz var mi GS macinda FB 1-0 one gecince ne yapmisti? Ilahi Fuat, camur at atabildigince. Kabul edelim cok bozuldunuz, beklemiyordunuz 3-0.

Kazim eger kufurle bu hale gelmisse bence acinacak olan sizin takim ve sizin oyunculariniz. Ucuz amigoluk yapip 8tas muhabbeti yaparken akli yerindeyken, GS macinda onca sertligine goz yumulmusken dunku macta sertlik yapilinca demek cildirdi. Yazik.

Bak gol icin desen ki Deli Ibo sag ayagiyla salladi, sansina oraya gitti falan o yuzden gol guzel degil, kabul edecegim ama Fink oraya kadar kosmus ve cok da guzel vurmus bunun bile hakkini veremiyorsun cok uzucu cok. Komik olan Daum'un agziyla konusman. Tuhh yahu, Emre niye yatmadi... Macin sonucunu Emre de etkilemis, keske yatsaydi...

Besiktas iyi oyandi, hakketigi maci aldi. Penalti olsaydi hatta Alex'in direkten donen topu gol olsa farkli olabilirdi tabii ki. Neyse uzatmayayim. Sadece yazmadan edemedim, yazin buram buram fanatik taraftarlik kokuyor. Tebrik ederken bile aciyorsun, yaziktir...

Bence bu haftanin en guzel olayi, Besiktas macinda yapilan yeni uygulama. Sonuna kadar destekliyorum. Kamerayla yakalanan aptal seyircilerin secilip goturulmesi. Umarim bu boyle devam eder.

Fuat Akal said...

Fanatiksin Erdem. Kir artik zu fanatizm zincirlerini. Cikar su at gozluklerini.

"8tas muhabbeti yaparken akli yerindeyken" --> Dikkat edersen ben zaten arkadas icin yarim akilli tabirini kullandim. Hep ayni seyi yapiyorsun. Soylemedigim seyleri soylemisim gibi gosteriyorsun.

Daum'un agziyla konusmuyorum. O boyle birseymi dedi onu da bilmiyorum. Ben sadece profesyonel futbolun gerektirdigini soyledim.

Bana fanatiksin diyorsun. Kabul. Seni asla kirmam. Diyelim ki sen benden makulsun. Peki hem penalti verilmedi deyip hem de cimlastigin maci hakettigini nasil soyleyebilyorsun? Bu bir celiski degil mi?

Cimlastige aciyorum. Dogru. Kendine buyuk takim deyip oyunu kendi yari alaninda kabul etmesini kabul etmiyorum. Ama ben futboldan anlamiyorum ondandir. Zaten 9 tane orta yapmislarmis ilk devre. Halbuki benim aklimda ilk devreden kalan 3 pozisyon var. Serdar Ozkan'in kacirdigi sut, verilmeyen penalti ve Alex'in direkten donen topu. 9 ortanin bir tanesine kafa vurdular galiba.

Fener'e de aciyorum. Takim Alex'e endeksli olarak oynuyor ya da oynamiyor. Bir de deplasmanlarda yitik. Daum'a dayanamiyorum. Kokain herifin beynini bitirmis. Hamle yapamiyor. vs...

Emrah Camasuvi said...

Fuatcigim,

Neden ara veriyorsun bu farkli yorumlarina? Futbolu ögrendigini mi dusunuyorsun?

Fuat Akal said...

Vaktim yok.

Onder Kurutas said...

Ligin ilk birkac haftasi itibariyle yaptigimiz tahminler birer birer yanlis cikiyor. Mesela ne demisti büyük düsünür Fuat:Birkac hafta icerisinde Santos ve Guizayi izlemekten mest olacaksiniz. 13 hafta oldu halâ birsey göremedik. Diger taraftan herkeste ortak görüs GS nin alip basini gidecegi seklindeydi. Sakat oyunculari ve defanstaki sorunlari arka arkaya puan kaybetmelerine neden oldu. Velhasil Besiktas 6. haftada koptu derken, Fenere bir kestane cizme operasyonu yapinca zirveye ortak oluverdi.

Maca gelince, ilk 30 dakika Besiktasim, Fenere yaptigi müthis presle oyun Fener sahasina yikildi. Alex = FB denkleminin dogrulugunu Fink Alexin ayagina her top geldiginde yaptigi markajla gördük. Fenerin penaltisi verilmedi diyen yirtinanlara; kupa macinda Blicanin Nobreyi bariz bictigi pozisyon icin "ya oyunun 20.dakikasinda olmus olan bir olaydan bahsediyorsunuz. Birakin bunu." diyenler veya Ridvan Dilmen gibi bu konudan hic bahsetmeyenlere aciyorum. Poziyon penaltidir. Hareket yandan yapildigindan hakem ayaklari birbirine carpip düstü diye yorum yaptigini düsünüyorum.

Ilk yarinin son 15 dakikasinda Fener biraz hareketlenir gibi oldu. Rakibe önde basan forvet ve orta sahanin arkasina toplar atilinca Gökhan Gönül, Carlos orta sahayi cok rahat gectiler. Fenerin maci kazanacagi iki pozisyondan biri (duran top ve penalti)olan serbest vurusta ilk yaridaki tek pozisyonlarinda top, direkten döndü.

Ikinci yari Besiktasim rakibiyle resmen dalga gecti. 2-0 dan sonra isteselerdi maci 5-0 da getirebilirlerdi. Ama Besiktasimin oyun stratejisi bu yil az atip hic yememek üzerine kurulmus.

Maca cikarken formasini üc kez öpüp basina koyan Kazim gerizekalisinin (veya picikosu)ve zavalli Emrenin maca baslar baslamaz yaptiklari hareketleri görünce kesin bir tanesi kirmizi kart görecekti diye düsünmüstüm.

Ufak bir parantezde Finkin attigi gole, tek kelimeyle muhtesemdi. Kosarak topa dogru gelip yaptigi vurus mükemmeldi. Bu sezonun en güzel gollerinden birisini atti.

Futbol böyle birsey iste. Insallah bizim oyuncular rehavete kapilmazlar. Ilk yari icin oynanacak 4 mac ve alinacak 12 puan var. Bizim gülen TD nin 12-15. haftalari bekleyin seklindeki demeclerine gülerken isin rengi gercektende degisiverdi.