Monday, April 6, 2009

NEFES NEFESE 26. HAFTA

5 takimin 4 üde kazandi. TS nin puan kaybetmesi Sivas ve Besiktasin 3. ile aralarinda puan farkini 4-5 e cikartmalarindan dolayi ekmeklerine yag sürdü. Aslinda Ersun Yanal (bazi taraftarlar YALAN der) bugüne kadar hic sempati duymadim. Ama gelecek yillarda basari yakalanmasi icin en azindan 1 yil daha TS de kalmali. Bir veya iki yenilgi daha gelirse muhtemelen görevinden istifa ettirilecek gibime geliyor.

Gelelim Besiktasima. Kayseriye sahasi dar etmis Kara Kartalim. Macin sadece pozisyonlarin seyredebildigim icin anlatilanlari yaziyorum. Hakemin verdigi kirmiziya iliskin efendim aslinda faulü Ernst yapiyor demeye calisanlari hayretle izledim. Neyse meyva veren agac taslanirmis. Bobo kacirdiklarindan birini atsa macin son 10 dakikasida bu kadar stresli olmayacakmis. Ama önemli olan 3 puandi. Ilk yarida acik kalan hesabi böylece görmüs olduk. Haftaya 2. yarinin filas takimlarindan Kocaeliyle oynayacagiz. Kartalim bu maci alir. Ondan sonraki hafta tüm taraftarlar, takimi tekrar disarida karsilarlar:-)

Aslinda haftanin olayi disarda Besikas seyircisine ucan tekme atan, biber gazi sikan polisin saha icinde Polis haftasi pankartlariyla cikmasiydi. Hic mi kafa yok bunlarda acaba? Gözleri yanan taraftarlar tabiki en güzel sözlerle!!! haftanizi kutlayacaklardi.

Saibesaray iyi top oynayarak zorlu Antepi yenmis. Hem kadro yapisi itibariyle hemde kolay fikstürüyle GS en ciddi rakip. Umarim FB derbisi berabere biter.

FB ittire kaktirada olsa kazanmis. Gece kusu BatuGOL yine golünü atti. Ama yetmedi.

Kaldi 8 hafta. Üstte ne olucak. Altta kimler gidecek merakla bekliyor herkes. Besiktasin ve Fenerde önümüzdeki 15 gün icinde birde kupa maci oynayacaklar. Sakatlari az olan takim bu maclari zararsiz atlatir.

2 comments:

Fuat Akal said...

Nefes nefese bir durum varsa eger, dusecek ucuncu takimin kim olduguyla ilgili durumdur. Ligin tepesi artik kesinlesti. Sivas-Cimnastik. Fiksture bakildiginda sampiyonluk icin ikisinin de sansi esit bana gore.

Hemen unutmadan Onder, Kayseri'ye sahayi dar etme diye bir olay soz konusu degil. Berabere de bitebilirdi o mac. Cangele'nin penaltisi verilse baska seyler de olabilirdi.

Anlayacaginiz uzere, bu hafta sonumu butun maclari izleyerek rezil ettim. Evden cikasim hic yotu zira.

Cincon zor kurtardi. Antep macin sonunda anladi yenildigini de uzatmanin son 3 dakkasina iki net gol firsati bile sigdirdi. Ha, Antep'in de verilmeyen bir penaltisi var bu arada mac 0-0'ken.

Saracoglunda da verilmeyen bir penalti vardi. Tabi Fener lehine. Sonra verilmeyen bir kirmizi vardi. Ha bunlar ilk 5 dakikada gerceklesti. Ondan sonra hakemle ilgimi kestim. Baska hata yapip yapmadigini bilemiyorum.

Zannedersem dilayla'da bundan sonraki hakem artilarinin tum takimlar icin arti ve eksilerini bir cizelge halinde cikaracagim demistim Emrah'a. Iki hafta sonra hemen vazgectim. Cunku terazinin fener kolu bayagi bir eksi yonde asagiya coktu. Yani bosu bosuna sinir olmaa gerek yok. Bu sezon gecti artik. Zaten sampiyonlugu da haketmiyorduk. O yuzden yonetimden de hic ses cikmiyor. Yonetimden ses cikmayinca da hakemler vurdukca vuruyor. Bu hafta Emre herhalde yine maci tamamlayamaz. Bursa macinda yapilanlardan sonra ki Bursali bir arkadasimiz bile istemeye istemeye de olsa Emre'ye yapilanlara ayip demisti.

Gelelim haftanin olaylarina:

It-kopugun, yani cimnastik taraftarinin takimin stada erken gelmesini onlemek. Yenilselerdi gulen TD'nin yorumu ne olurdu acaba? Hani Trabzon seyircisi yapsa bunu bunlar laz der geceriz ama bu durumda ne diyecegiz?

Batuhan picikosunun Sergen abisinin yolunda gitmesi.

Guiza'nin gol atmasi :)))

Fenerbahcenin buyuklugunun bir kez daha kanitlanmasi: Var misin yok musun ozel programina klup olarak katilim. PR calismasi boyle yapilir.

Mehmet Ali Erbil'in fenerbahce taraftarligini, takim carkifelek'e cikmiyor diye askiya almasi.

Onder Kurutas said...

Bahsettigin taraftar büyük Besiktas taraftaridir. Bunu anlayamamani ezikligine bagliyorum:-)

Taraftarin, takimi stad disinda karsilayip stada kadar beraber yürümesi sezon sonuna kadar büyük bir ihtimalle icerdeki her macta tekrarlanacaktir.

Ilklerin takimi olmak tabiki arasira aksakliklarin cikmasina sebep olacaktir. Bunlara birde hepimizin güya emniyetinden sorumlu olan güvenlik güclerinin kiskirtmasi eklenince hic istenmeyen sonuclar cikiyor. Ayni anda Istanbulun baska bir tarafinda cikan olaylara seyirci kalan polis, elinde tas sopa bulunmayan gruba copla dalmasini anlamak mümkün degil.

Bundan sonraki karsilama mesalesiz olacak.

Bir de degerlendirme yapilacaksa bu degerlendirme bütün bir yil boyunca yapilsin. Eminimki kazin ayagi hicte Fenere dogru eksi seklinde olmayacaktir. Iste blog, seneye kimin aleyhine kimin lehine sonuclar cikmis her hafta ekleyelim buraya.

Sampiyonluk adaylarim halâ 5 takimdir. Sivas öyle ahim sahim top oynamiyor. Tipik bir kontratak takimi. Buz donmus saha gibi bir avantajida yok artik. Evinde cok zorlanacaktir bundan sonra oynayacagi maclarda. Besiktasim ilk yarinin son 9 haftasinda dünyanin puanini kaybetti. Özellikle oynayacagi derbiler yarisi nerede bitirecegini etkileyecek.