Monday, April 27, 2009

29. Hafta

Bu hafta pek ilginc birsey olmadi bana gore.

Unumuzu eleyip elegimizi astigimiz halde hakem hatalari hala bize cikiyor piyangodan nedense. Uyduruk bir penalti ve sonrasinda defansimizin kalan tek elle tutulur adami sari kagitla cimnastik macinin kadrosundan cikariliyor. O oyuncunun yerine buyuk ihtimalle rakip oyunculara yaptigi asistlerle unlu Can oynayacak. Fark bekliyorum.

Bir de elle oynama ve akabinde sari kart alma konusuna deginmek istiyorum sizi bir parca egitebilmek maksadiyla. Ornegi cimnastik macindan vereyim. Pozisyonlari detayli yazamiyorum. Maci izlediginizi saniyorum. Pozisyonlari hatirlamaya calisip aradaki farklari siz cozun artik. Cimnastik 4-5 kez hentbol yapti. Bunlardan sadece Ernst'in pozisyonu sari kart gerektiriyordu (Ama hakem vermedi). Bir de Yula'nin bir pozisyonu var. Orada ise sari kart yok. Cunku Yula o pozisonda yuzunu korumayi dusunuyor cunku rakip ayagini kaldirmis.

2 comments:

Onder Kurutas said...

Bu hafta epey birseyler oldu. Sampiyonluk adaylarindan 2 tanesi yaristan koptu. Bu kopus Ersun Yanal'in kovulmasina sebep oldu. Büyük bir ihtimalle Bülent Korkmaz'in sonu da ayni olacak.

Elle oynamalara gelince; son iki haftada bu kadar elle oynanan maclar görmedim. Pozisyonlardan sadece bir tanesi sari kart gerektiriyordu. Cünkü diger pozisyonlarin hicbirisinin, gecen haftaki macta futbolcunun topa dogru ucarak hamle yapmasiyla uzaktan yakindan alâkasi yoktu.

Sivasli yöneticilerin ve futbolcularin "Anadolunun gururuyuz. Anadoluda bugüne kadar hic olmayan bir ilki gerceklestirmeye adim adim gidiyoruz. Futbol sadece Istanbulda oynanmiyor." propagandalariyla oynayacaklari maclardaki rakiplerini etkilemeye calismalari hic hos degil. Tabloya göre hem fiktstür avantaji, hem anadoludan bir sampiyon cikmasi icin, hem de renkli takimlarin biz olamiyorsak Sivas olsun muhabbeti nedeniyle Sivas Sampiyonluga cok yakin. Eger CinCon kazansaydi ve sansini son haftaya kadar sürdürseydi Besiktasim icin iyi olacakti.

Cikmayan candan ümit kesilmez. Bakarsiniz Antep ve Hacettepe Sivasi eli bos gönderirler. Diger taraftan Besiktasimda ilk yarilarini cöpe atarak oynadigi maclarla oynayacagi takimlari nasil yener o da ayri bir konu. Sampiyonluk icin en büyük sansimiz Mustafa Denizlinin TD olmasi ve Erstin devre arasinda takima kazandirilmasi.

Bu haftasonu oynayacagimiz mac sonucta bir derbi maci. Mac baslar. Olmadik bir yerde oyuncu kirmizi kart görür. Veya cok önemli bir oyuncu sakatlanir filan falan. Yani sonucu kestirmek zor. Feneri, favori oldugu maclarda az madara etmedi Besiktasim. Aslinda gönül 5 atalim dersede, aklim 1-0 olsun bizim olsun diyor:-)

Fuat Akal said...

Sampiyon olamazsaniz bahaneniz hazir. Kutsal Anadolu ittifaki :-)

Abi bu ezikligi artik birakin ya. Ne 1-0'i. Bundan daha zayif bir feneri bir daha omru billah bulamazsiniz. Ben olsam 8-0'i hedeflerdim.