Monday, March 2, 2009

Fairplay Ligi

Bravo, en yuksek puani toplamissiniz ;-)

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=6379

1-Gaziantepspor........: 56
5-Trabzonspor..........: 75
7-Fenerbahçe...........: 77
9-Sivasspor............: 88
15-Galatasaray.........: 133
18-Beşiktaş............: 228

9 comments:

Lamba Cini Ezgi said...

yani diyorsun ki, hakemler iyi yonetiyor ve tutarli kararlar veriyorlar ve bu kararlara gore en anti-fair besiktas takimi. eski yazilarina bir bakiver bir ara, hani su trabzon'un kayrildigi ima edilen senin yazilarina. hakem hatalarindan son 2-3 haftaya kadar en cok kimin cani yandigina.

guzel bir yazi yazacaktim alex'in u.boral'a verdigi muhteseme pas uzerine ama yine FBli objektifligin ve provakasyonun bu istegimi koreltti.

kahrolsun kemik kiran, adil oynamayan Besiktas!

Fuat Akal said...

Fanatizmin en kotu yanlarindan biri bu iste. Varolan verileri degerlendirip fikir gelistirmek yerine hemen savunma mekanizmasini devreye sokmak.

Ben TS ile ilgili dedigimin arkasindayim. O Huseyin ve su an adini hatirlamadigim sakalli herif o takimda oldugu surece o takimin kirmizi kart ceza puani 6 olamaz.

Neyse. Somut verilere donelim. 3 buyuklerin kart ceza puanlarini karsilastirdiginda, ozellikle cimnastikle fener arasinda cok bir fark yok. Peki fark nerede? Sondan ikinci sutunda.

Lamba Cini Ezgi said...

Hocam, anlatamiyorum galiba. Sondan ikinci sutundaki farkin nerden ciktigini saniyorsun. Yanlis anlasilmasin, bizim aptal yoneticilerin savunulacak yani yok. Sadece soylemek istedigim yapilan hatalar FB, GS ya da TS aleyhine olunca onlar da susmayacaklardi (bakiniz GS son bildirisi). Bilmem anlatabildim mi bu sefer? Yani o listede FB sonda olsaydi ben o listeyi gonderip "ya bakin FB ne anti-fair takim" der miydim acep? Iste fanatizm :) Umalim da FB'ye hakemler yamuk yapmasin yoksa Aziz Baba onlari dover, sonras alimallah Besiktas'tan beter olurlar ;)

Kahrolsun adil oynamayan, kemik kiran, kotu konusanlar tarafindan yonetilen - daha ne eklesem acep-Besiktas!

Fuat Akal said...

Hayir, sen anlatiyorsun da ben anlamiyorum.

Fener'e daha ne yapacak acaba hakemler ben de onu merak ediyorum. IBB'ye 2 ofsayt golle yenilmisiz sesimiz cikmamis. Her sezon 1-2 penalti ancak atabiliyoruz. Daha bu hafta verilmeyen bir penaltimiz daha var.

GS'nin son bildirisine atifta bulundugun zaman, GS'yi hakli gordugun anlami cikiyor (Gercekten onlara karsi hata yapilmis da onlar da tepki vermisler.). Halbuki ayni GS, elle atilan goller konusunda yorum yapmamisti. Keza, cimnastik de, gecen hafta verilmeyen penalti, bu hafta ofsayttan atilan golden sonra gik bile demedi. Zaten yine ortada veriler var. Kabaca yapilan hesaplara gore, 3 buyukler icerisinde hakem hatalarindan menfi bicimde etkilenme orani asagi yukari ayni. Siralama, coktan aza, fener, cincon, cimnastik seklinde. Ama fark fazla degil. O yuzden, fenerbahce dahil, hatalar lehte olunca susan, aleyhte olunca veryansin eden anlayisa karsiyim. O yuzden, sagdan ikinci sutun onem arzediyor.

Lamba Cini Ezgi said...

ya hocam ne diyeyim daha. yok yok kesin ben anlatamiyorum.

Onder Kurutas said...

Alex rakibine tekmeyi bastiginda birak kirmiziyi sariyi cikarabildi mi hakem gecen hafta sonunda? Veya bir hafta önce sizin Dede Emre rakibine kasitli girip kirmizi kart yerine sari kart aldiktan sonra oyundan cikarmisti. Herseyi birak, gecen yari oynadigimiz hem Saibe, hem de Ezikbahce maclarinda atilan oyuncularimizin haksiz bir sekilde atildigi gün gibi asikar.

Bütün bunlar ortadayken iste bakin istatistiklerde böyle diyor denmesini dogru bulmuyorum. Bosu bosuna "hafiza-i beser nisyan ile maluldur" dememisler.

Fuat Akal said...

Koc, ne dersen de en cirkef yonetim ve taraftar grubuna sahip oldugunuz gercegini degistiremezsin.

Oyle tek tek pozisyon didiklemekle olacak is degil bu. Zaten daha once dedik hakem hatalarindan 3 buyukler asagi yukari esit oranda nasiplerini almislar diye.

Onder Kurutas said...

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=1066559&Date=03.03.2009&b=Fenerbahceden%20tribun%20olaylari%20aciklamasi...&ver=08


Iste en centilmen taraftar.

Gecen yil 4 macta FB taraftarlari birbirini bicakladi ama kimse ufak haberlerle olaylar gecistirildi. Iste yeni bir tane daha. Bu da unutulur gider.

En centilmen Fenev taraftarimi yoksa en cok korunani mi demek lazim acaba.

Fuat Akal said...

O bicagi cekebilecek tiplere karsi fener yonetimi bayrak actigi icin zaten o bicak cekiliyor orada.

Daha gecen hafta kalecinize kufreden o cesur yurekli taraftarlariniza karsi sizin yonetiminiz ne yapti?

Bizim yonetim, kabul futboldan anlamiyor ama ite kopuga karsi mucadele eden tek yonetim oldugu da asikar buyukler icinde.