Monday, March 16, 2009

24 Hafta

Sampiyonluk favorilerinden Fenevin 1 puana sevindigi bir haftayi geride biraktik. Saibeyi 5 leyen, Besiktasima kafa tutmaya calisan Kocaeli 3 puani elinden kacirmis. Ayrica Fenevin verilmeyen penaltisida yokmus:-)

Besiktasimda müthis bir futbol oynama istahi var. Evet oynanan futbolun belli bir semasi yok. Yeterince pozisyona girilemiyor. Her rakibe pozisyonlarda veriliyor. Ama takimdaki oyuncularin kazanmi istahi cok yukarilarda. Takimda - nazar degmesin - müthis bir dayanisma var. Egoist pas vermeyen oyuncular birbirlerine pas vermenin yanisira vargücleriylede birbirlerinin aciklarini kapatmaya calisiyorlar. Önümüzdeki haftadan itibaren zurnanin tabiri caizse ZIRT dedigi yere gelindi. Sivas ve Kayseri maclari oldukca önemli iki mac.

GS - TS maci tempoluydu. Ama pozisyon ve güzel hareketler acisindan kIsIr bir macti. Macin hakki beraberlikti.

1 comment:

Fuat Akal said...

Bu hafta Kocaeli ve TS maclari hakettiler ama 1er puan alabildiler. Sadece bu iki maci goz ucuyla izleyebildim. Digerlerini ozetlerden gecebildim.

Cimnastik bu hafta sampiyonlugu bana gore garantiledi. Artik is Sivas'i yenmeye bakar.

Haftanin antipatigi Baros. Acayip pislik bir herif ki daha once deginmistim.

Haftanin komigi Tello. Hakem ceza alanindaki itisen tiplere duduk calinca serbest vurusu kullanip, sonra da hakeme, kulaklarini gostererek birseyler anlatirkenki hali komikti. Herhalde, hakemin ceza alanina dogru gitmesini, yapacagi ortaya kafa vuracak seklinde yorumladi da hakem isaret vermeden ortayi yapti. Bence pozisyonda kesinlikle sari kart yok (Hakem verse kirmizi olacak ve macin seyri degisecekti). Ama tamamen benzer bir pozisyonda Alex'in sari kart gordugunu cok iyi hatirliyorum baska bir hakemden. Ilginc olan, bu pozisyon gazetelerde pek fazla yer bulmadi. Iste fenerin buyuklugunu oradan anlayin. Ayni olay fenere olsaydi herkes bunu yazardi.

Diger komiklik, TS taraftarinin 61. dakka sovu (!). Takim baski kurmusken ortaligi konfeti ve balonla doldurup takimlarinin hizini kesti saskinlar. Iki hafta once de rakip golu tam 61. dakkada atmisti da o golu yine ayni sekilde kutlamislardi :-)