Monday, March 9, 2009

23. Haftanin Ardindan

Bu hafta icimden birsey yazmak gelmiyor ozlelikle B. Uygun'u ve Emre'yi boyle gordukten sonra. Gazetelerde okuduklarimdan sonra ne yazilabilir ki? R. Carlos uzerine ne yazilabilir? Ya da T. Kafkas ile ilgili ne yazilabilir? Su yorum uzerine ne denir ki:
"Ama Volkan’ın kalbine gelen darbeden sonra reaksiyonunu kırmızı ile cezalandırdı. Çok yanlış bir karar değildi."

Az yanlis kararmis megerse. Yazik, oyuncular, teknik direktorler, hakemler, yorumcular. LigTV'yi geri verdigime bir kere daha sevindim. Bu ligin bir nevi sponsoru olmak istemiyorum.

14 comments:

Onder Kurutas said...

Aslinda ilk 5 takimlarin hepsininde, oynadiklari futbol nedeniyle, puan kaybedebilecegi bir haftaydi gectigimiz hafta. Bunlarin icinde piyango sadece TS ve Sivasa cikti.

Besiktasimin, 99% düsmüs olan Hacettepe karsindaki aczine gözlerim inanamadi. 17. dakikadan sonra Hacettepe pozisyon üstüne pozisyon buldu.

GS yatip kalkip Ivankova dua etsin. Bu kadar aptalca bir harekete söyleyecek söz bulamiyorum. Son dakikalarda Bursa cok kolay esitligi saglayabilirdi.

FB en zor deplasmani kolaya cevirdi. Kayseri son 20 dakika da goller üretebilirdi. Gökhan Ünalin yerini dolduramadilar bir türlü. Bogaz kesen Emre, hakem icin bu geri zekali diye isaret yapan Carlos, "ama kendisine cok sert girdi. Bu tepki dogal" diye savunulan Volkan a gelince; Fenevin seyircisi cok centilmen. Küfür etmez. (Ettiginde Digitürk caktirmadan sesi kisar.)Mac icinde etliye sütlüye karismaz. Koyun gibi iste. Saldim cayira mevlam kayira. Ama oyunculari öyle degil. Bana bu centilmen seyirci toplulugunu oyuncular kiskirtiyorlar gibime geliyor.

TS ve Sivas cekirge misali sicriyorlardi. Bu sefer sicrayamadilar. Bülent Uygundan, plastik panoyu parcalama sahnesinden görmeden önce kendisinden sogumustum. Yaptigi harket cok cirkindi. Ankaraspor maci cok rahat kazanabilirdi.

Son 11 haftada 5 takimda sampiyonluk yarisinda ve aradaki maksimum puan farki 3. Isin diger ilginc tarafi bu takimlarin her birisi ilk besin icindeki 2 takimla maci olmasi. Yani hersey ortada. Sinirlerine hakim olan, sakatliklardan arinmis ve futbol sansi yaninda olan takim sampiyon olur.

Fuat Akal said...

Gulen TD'nin kehaneti cikti cikacak gibi. 26. haftada bu is belli olur. Benim 1 ve 2 icin favorilerim degisti artik. Cimnastik ve fener diyorum. Sampiyonluga fikstur olarak cimnastik daha yakin.

Bu hafta bazi seyleri iyice ogrenmis olduk. Bulo psikopat, Tolunay kompleksli cikti. Volkan'in sayko oldugunu zaten biliyorduk ama bu hafta hafifletici sebebi yok da degil. O tekmeyi ermis bir adama atsan belki oda geri teperdi. Insallah bu sene disariya transfer filan olur da orada biraz egitirler. Boylece en azindan milli takimimizin kalesi saglama alinir.

Emre'ye ayri paragraf acicam. Icinizde Emre'yi en yakindan izleyen benim bu sezon. Adamin sinirlerinin lacka olmasi bosuna degil. Her mac sanki gavura vuruyorlarmis gibi, rakip kim olursa olsun, herife karsi acayip sert oynuyorlar. Zaten bizde hain (cinconu satip fenere gecti hesabi) ilan edilen her oyuncunun basina bu geliyor. O da sinirleniyor haliyle. Neticede yaptigi yanlis ama hakemin Kayserinin sert oyununa izin vermesi buna sebep oldu. Bu notu da duseyim. Tabi bunu, hareketi mazur gostermek icin degil, sadece aciklamak icin yapiyorum.

Haftanin antipatikleri: Emre, Bulent, Tolunay, Volkan.

Lamba Cini Ezgi said...

Fuat, Emre ile "ama" da birlesiyorsunuz.
"Evet orada ortaya çıkan bir hareket var AMA bu hareketin bir de öncesi var. .."

Sivasspor da aciklama yapti neden B.Uygun oyle davrandi diye...

Herkesin bir aciklamasi var, yerseniz... Hafifletici sebepler siralaniyor, yerseniz... Ben yemiyorum.

Not: R. Carlos'un aciklamasini kacirdim. Fuat'cim ona da bir aciklama lutfen. Sagol simdiden...

Emrah Camasuvi said...

Erdemcigim gozunden kacmis senin.

Roberto Carlos Real Madridi birakip Feneve geldigi icin hain ilan edildi ve Emre gibi onun da basina bunlar geliyor.

Ondercigim Fenev seyircisini yanlis tanimissin yazik. Olum stadi diye baslik atanlar, bicak cekme karsisinda sessiz kaliyorlar. O bicagi da iceri Carsi satti. O yuzden korkarim ki Besiktasimin cani yanacak gene.

Ben artik Besiktasin maclarindan zevk aliyorum-. Ertugrulun oynatamadigi futbolun zevkli yanin izliyorum. Yenilsek te takimda zaman zaman mucadele ediyor. Haa ben de cok iyi top oynuyoruz demiyorum

Bu arada bu hafta Nobreye, gecen hafta Toramana atilan kasti tekmeler karsisinda keske onlar da tekme atsaymis. Nasilsa hafifletici sebepleri de var.

Fuat Akal said...

Koclar, dikkat ederseniz Carlos'un davranisini aciklamak geregi bile hissetmedim. Kirmiziyi yese benim isime gelirdi acikcasi. Carlos, kafasina gore takilip, Fener'in oyununu bozuyor zira.

Nobre ve Toraman gercekten profesyonel ve fairplay sahsiyetler. Zaten sizin butun topculariniz, bir bacaklarina tekme yediklerinde, rakiplerine diger bacaklarini uzatirlar bir tekme daha atsin da desarj olsun garip diye ;-)

Bicak cekme karsisinda sessiz kalinmadi. Onlarin elebasi, sizin taraftar, benim it kopuk dedigim sahis su an icerde. Bir daha o stada giremeyecek. Bari it kopukla mucadelesinde Fenerin hakkini verin. Insaf edin.

Son olarak, Sivas macini izledim ve diyebilirim ki hakem takdir haklarinin cogunu Sivas'tan yana kullandi. Buna ragmen Sivas'in kopardigi yaygarayi anlamak zor.

Lamba Cini Ezgi said...

Ya Fuat hocam nedir sendeki bu "objektif" refleks. Kim dedi sana Nobre ve I. Toraman "gercekten profesyonel ve fairplay sahsiyetler". Emrah sadece "senin aciklamalarin (bahanelerin) herkes icin gecerli olur o zaman" anlamina gelecek bir ifade kullandi (benim anladigim). Seni elestirdigim nokta da bu. Hemen fefleks olarak "sizin oyinculariniz cok mu iyi" ye geliyorsun. Carlos olayinda bile isime gelirdi diyorsun. Ne diyim ben sana.

Ben hepisini elestiriyorum, temiz futbol istiyorum. Hangi takim olursa olsun elestiriyorum.

Bir alinti:

Hayatın kendine ait öyle güzel bir adalet sistemi var ki, üzerinizdeki apoletler, kostümler, unvanlar, kişilikler; ne derseniz deyin eğer gerçekten size ait değilse, anında dökülüveriyor. İki sezondur ‘işte Anadolu’nun gururu’ diye peşinden koştuğumuz Bülent Uygun, iki Fenerbahçe yenilgisinin ardından gelen Ankaraspor beraberliğinde, sağ olsun bizi bilinçaltıyla buluşturdu. Önceki gün de Sivasspor yönetimi, cam çerçeve indiren teknik adamlarının arkasında durduklarını ifade eden bir açıklama yayımladı. Bu açıklama bende, bu tür olaylarda yaramaz çocuklarına sahip çıkarken, “Tamam, kırılan camın parasını da ödeyeceğiz” diyen ebeveyn tutumunu hatırlattı. Zaten Uygun da dün kamuoyundan değil, sadece ‘sevenleri’nden özür diledi. Neyse, “Ne yazık ki biz buyuz” demekten başka çare ve hal gelmiyor elimizden. Aramızdaki son yabancı Aragones’i de postalarsak, kendi kumumuzda, kendi ahlakımız ve yetiştirdiğimiz ‘değerlerle’ oyalanıp duracağız gibime geliyor.
Karşı takımın yöneticisini evinden aldırmaya çalışan yöneticiler, kızdığında kulübenin camını kıran teknik adamlar, rakip meslektaşına ‘Boğazını keserim’ hareketi çeken futbolcular, mafya liderine sahte pasaport çıkaran menajerler, Ogün Samast, Yasin Hayal gibi katillere övgü düzen taraftarlar, stada bıçakla giren holiganlar, bir dakikalık saygı duruşunda bile sessiz kalmayı beceremeyip böğüren kitleler vs
vs. İşte futbolumuzun kısa bir tarifi... İstediğiniz soru(n)dan başlayabilirsiniz...

Lamba Cini Ezgi said...

Unuttum yazmayi... Gercekten FB'nin hakkini veriyorum. Stadlardaki it kopukla mucadelesine helal diyorum.

Fuat Akal said...

Yanlis anlamissin koc.

Fuat Akal said...

Kampanya sonuc verdi. Emre disiplin kuruluna sevk edildi. Raporlara yansimayan, tv goruntuleriyle saptanan olaylara ceza verilmesi ilk defa oluyor sanirsam. Umalim ki bu bir milat olur ve bundan sonra yapilan her centilmenlik disi hareket cezasini bulur.

Fakat is bastan kokuyor. Ayni macta Carlos'un hakem icin yaptigi hareket neden ceza kapsamina alinmiyor anlamak mumkun degil.

Sirf Emre'nin ceza gormesi medya baskisindan kaynaklandi baska birsey degil. Hasmetle Hincal bu hafta defalarca kasap tabirini kullandilar onun icin.

Aha buraya yaziyorum, bundan sonra fenerin maclarinda daha cok buna benzer goruntu cikar. Ligtv'nin eline cok buyuk koz gecti.

Lamba Cini Ezgi said...

Internette ufak bir arastirma yaptim cunku aklimda TV goruntuleriyle PDFK'ya sevkedilme (daha ceza almadi) olayinin Emre ile baslamadigi kalmisti. Asagida buldugum iki haberi sizlere ileteyim

SABAH gazetesi 11.3.2005 tarihli haberi:
G.Saray'da defansın sigortası Rigobert Song, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Ligde bütün maçlara ilk 11 başlayan ve devrede çıktığı Kayseri maçı dışında hep 90 dakika oynayan Song, Beşiktaş maçında Veysel'e yaptığı hareket nedeniyle PFDK'ya gitti. Veysel ile bir hava topuna yükselen Song'un inerken rakibine arkadan vurduğu televizyon görüntüleriyle belirlenmişti.

Radikal gazetesi 11.11.2004 haberi

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kıvanç Oktay, Emre Aşık'a Marcio Nobre'ye yaptığı hareket nedeniyle, televizyon görüntüleri sonucu PFDK tarafından verilen iki maç oynamama cezasına tepki gösterdi.
(Erdem'in notu: bu ceza daha sonra anlamsiz bir sekilde kaldirildi)

FB aleyhine sonuclanan seyler hep kampanya degil mi Fuat? Kacinci kez yaziyorum bunu ben, sayamadim artik: Pes yani... Aslinda olmasi gereken bu degil, yani Emre disiplin kuruluna sevk edilmemeli. Bu konuda daha yazmayacagim ama Fuat son haftalarda gozu kapali fanatikligin tavan yapti.

Lamba Cini Ezgi said...

Unuttum yazmayi. TV goruntuleriyle ceza vermeyi cok yerinde bulmuyorum. Kimi maclarda yuzlerce kamera kimi maclarda 1-2 kamera. Kimi maclarda yuzlerce fotograf makinesi kimi maclarda ise 1-2 tane. O yuzden esitlige aykiri oldugunu dusunuyorum. Ama bir tarafim da hala bu tur hareketlerin cezasiz kalmamasi gerektigini soyluyor. Ornegin Emre Asik'in Nobre'nin poposunu ellemesi nedeniyle iki mac ceza almasini desteklemistim ama hic guvenilmeyen bir kurum olan PFDK bunu iptal etti. TV goruntuleri, fotograflar belki futbolcularin kendilerine ceki duzen vermelerine yardimci olur diye dusunuyorum ama bir yandan da yukarda yazdigimi esitsizlik durumu nedeniyle karsi cikiyorum.

Fuat Akal said...

Biraz daha arastirsana. 11.3.2005 'ten buyana, yani 4 senedir baska birsey var mi?

Bir de, Emre'nin bu hafta ceza alacak olmasi onun yukselen form grafiginden kaynaklaniyor olabilir mi?

Lamba Cini Ezgi said...

Fuat hakikaten sen provokasyon amaciyla yaziyorsun artik. Pes, Emre'ye ceza almasi yukselen grafiginden dedin ya artik sozun bittigi yerdeyiz.Pes!

Emrah Camasuvi said...

Erdem beni dogru anlamissin. Yapilan harekete futbol disi
tepki gostermenin gercekci bir bahanesi olmamali demistim. ne kadar acimazisca da olsa.

It kopukla Fenev ugrasiyor ama ne gariptir ki bu it kopuk dediklerin futbolcu dovemelerinde aziz baskanin yaninda gorunebiliyor. Ruste ve Ricardinho ornekleri icin google arastirmasina gerek bile yok,