Monday, March 2, 2009

22. Haftanin ardindan

Besiktasimin hakli galibiyetini !!!, Fenev, Geyse ve Tissporlu taraftarlarin önünde kutlamak cok büyük zevkti. Cuma maclarini kazandigimizda dört köse oluyorum. Ertesi günlerde ne olmus ne olmamis hic umurumda degil.

Besiktasimin ofsayttan gol atarak kazanmasindan cok, rakibe bir sürü pozisyon veren ve pozisyon bulamayan kötü futbolu acikcasi beni derin düsüncelere sevketti. Tabi bunda yerlerde yatarak oynayan rakibimizde katkisi büyük. Bosu bosuna taraftar "Yerde yatan Avci" demiyorlar IBB TD sine. Su bir gercekki hem Inönüde hem de dis sahada saldiran her takimi Besiktas tepeler. Bunu bilen TS, IBB gibi takimlarin TD leri Canakkale gecilmezi oynatiyorlar takimlarina.

FB ve GS de kolay kazanmadi. Bu hafta oynadigi futbolla galibiyeti hakkiyla kazanan takim TS dir. Sonuc 1-0 da olsa, Antalya penalti atisini gole ceviremese bile TS 5 atacagi maci 1 golle tamamlamis.

Ligin ilk 5 i birbirine iyice yakinlasti. Bu lige kalp dayanmaz. 23. haftanin maci Kayseri- FB. olucak gibi.

5 comments:

Fuat Akal said...

Cimnastik hakem karariyla, cincon kaleci hatasiyla bu haftayi idare etti.

TS, hakettigi maci 1-0 zor kazandi. Tita penaltiyi atsa maci kesinlikle kaybederlerdi.

Dort maci da izledigim icin soyleyeyim ki haftanin mucadelesini Fener verdi. Hafta icinde takimin motivasyonu gercekten cok artmisti. Onun meyvesini topladilar ama bunun sonrasi gelmez saniyorum. Cunku fiksturu cok kotu.

Alex iyi oynadigi zaman seyretmek cok zevkli. Alex'i baska futbolcularla karsilastiranlara, Ugur Boral'a attirdigi golu kiskanclikla izlemelerini tavsiye ederim ;-)

Benim icin haftanin en guzel olayi, Emre'nin cok iyi oynamasiydi. Beni yaniltmadi. Fener bu sene ilk 2'ye girerse onun sayesinde olur.

Haftanin maci Kayseri'de. Yeni bir stad. Zevkli olacaga benzer.

Asil heyecan bir sonraki hafta baslayacak. Gulen TD'nin dedigi gibi 26. haftaya kadar cok saglam maclar var. Hersey olabilir.

Lamba Cini Ezgi said...

Besiktas macinin tamamini seyrettim sadece. Takim kotu oynuyor. Bu hafta hakem hatalari sayesinde kazandik. Bu konuya girmiyorum daha onceden verdigim soz geregi. Takimi yonlendiren bir oyuncu yok. Tello'yu ove ove bitiremiyorlar, anlamiyorum neden. A. Avci ve IBB hakkinda yazmak icimden gelmiyor. A. Avci gozumden dustu B. Uygun gibi. Kupa macinda Ankaraspor bizim hesabimizi keser. Denizli bana hic umut vermiyor. Hele hele demecleri, beni cileden cikariyor.

Bu haftanin en basarilisi bence FB. Sivas karsinda iki kere yenik dusmelerine ragmen maci cevirdiler. O goller kisa surede gelmeze baslari cok agriyabilirdi. Ama iyi mucadele ettiler. Haftanin oyuncusu Alex demek isterdim ozellikle U. Boral'a verdigi muhtesem pasla. Ama hakeme burnun dibindaki bagiran hali benim icin oyununa golge dusurdu. Sivas sanirim biraz silkinip kendine gelir. Kupa maci ilginc olacak.

TS maci hakketmisti ama Fuat'in da dedigi gibi Tita penaltiyi atsaydi, zor kazanirlardi.

GS macinin golunu gordum, akla ziyan. Macta ilgimi ceken Konyasporlu oyuncularin herseye itiraz etmeleriydi. Cihan'a onca itirazdan sonra bilmem kacinci dakikada kart verebildi. Bir diger itiraz eden oyuncu Veysel sanirim kartsiz tamamladi. Nedir bu agresiflik bilemiyorum. Sanirim herkes maci hakemleri etileyerek alacaklarina inandi bunca olanlardan sonra. Macin ilk yari bitis dudugunden sonra futbolcular, TDler hakemin yaninda aliyorlar solugu. Ne diyem...

Fuat Akal said...

"Ama hakeme burnun dibindaki bagiran hali benim icin oyununa golge dusurdu."

O konuya da deginelim. Cok onemli cunku.

Penalti pozisyonu Alex'in tam onundeydi. Alex'i sinirlendiren o oldu. Sonra, Lugano'nun topu elle kesmesine, hakem sariyi cikarinca hakli olarak, orada gereksiz bir duygu patlamasi yasandi. Ve, Alex sariyi yedi yine hakli olarak. Derken efenim ikinci yarida rakibine taban girdi. Normalde minimum sari kart almasi gerekirken ikaz aldi. Cunku bu hakemler hakikaten insani sinir eder. Kirmizi kart cikarmamak icin, daha once yaptigi hatayi bir diger hatayla kendince telafi etti.

Bu yazdiklarimdan Alex'e hak verdigimi cikaracaklar icin: Ben sadece Alex'in davranisini acikliyorum. Yanlis oldugunu da soyluyorum.

Lamba Cini Ezgi said...

Hocam bugun polemik gunundesin. Aciklama getirmen gerekmiyordu. Ben sadece Alex'in yanlis hareketlerinin golge dusurdugunu yazdim. Dikkat edersen adama kirmizi kartlik girisinden bahsetmedim bile polemik olmasin diye.

Bu arada yanlis hatirlamiyorsam Alex'in sari kart yedigi pozisyondan hemen once Semih'e yapilan bir hareket var ve Semih duserken tac cizgisinde U. Boral'la carpisti ve ikisi de yere yigildi. Hakem tac atisi verince Alex cildirdi.

Benzer davranis aciklamalarini, cildiran ve kirmizi/sari kart yiyen oyuncular icinde yapman dilegiyle - tabii ki o oyuncularin yanlis yaptigini da soyleyerek :)

Fuat Akal said...

Alex'in davranisina aciklama getirmek icin degil, haftanin ilginc bir pozisyonu oldugu icin yazdim. Daha once unutmusum. Daha dogrusu o kadar detaya girmek istememistim. Semih'in pozisyonu, penalti pozisyonu yaninda cerez gibi kaliyor.