Saturday, November 29, 2008

FB-BJK

Tebrikler Fuat hocam...

19 comments:

Fuat Akal said...

Iste centilmen taraftar bu be...

Gelenek oldugu uzere bu hafta acilis yorumlarini ben yapmiycam. Hanginiz nobetciyse o baslasin aglamaya, pardon yorum yapmaya. Ehe ehe :-)))

Lamba Cini Ezgi said...

ben ilk yari sonunda tebrik ettim, farketmissindir eminim. mac 40.dakikada bitti. ancak 40 dakikalik yorum yapardim ama o da icimden gelmedi. iyi tarafindan bakalim: FBliler bir sure -belki-susarlar :)

Fuat Akal said...

Farketmemistim fekat dun aksam bayagi bir destek ciktigin icin centilmen taraftar sozumu geri almiyorum. Kiyaga kiyak...

Onder Kurutas said...

Bir hafta boyunca onlarca yazi yazdiktan sonra malesefki maci seyredemedim. Sanki maca biletim varmista gidememisim gibi üzüldüm.

Internet sayfalarindan ve gazetelerden gördügüm kadariyla Bünyamin Gezer haybeden sarilarla Cisseyi atmis. Defans iki tane sacma golü yemis. 10 kisi kalan Besiktas ne kadar yüklensede birsey degismemis.

Süleyman Seba "Benim takimim rakibide, hakemide, federasyonuda yener" derdi. Ama bugünkü futbol anlayisinda o kadar mümkün degil.

Yine okuduklarimdan anladigim kadariyla Kadiköye giden Kartallar gögüslerini gere gere staddan cikmislar. Ligin üstünde olan bütün takimlara puan kaybettik. Her macin sonunda da bu sonuc macin hakki degildi diyoruz. Seytanin bacagini kirmak lazim.

Emrah Camasuvi said...

Maci izleyemedim bende.

Izleyemedigim mac hakkinda yorumda bulunamayacagim. Erdem eger ki tebrik ediyorsa macin hakeminin tarafsiz bir yonetim gosterdigine inaniyor,ben de tebrik ediyorum.

1 Aralik Digiturk Iadesi kampanyasini bekliyorum.

Emrah Camasuvi said...

Fuat bu arada o aksam soyle bir yorumda bulunmustun:

"Erdem her zaman tarafsiz yorum yapar".

Onder Kurutas said...

Emrah eger Türkiyede degilsen macin özet görüntülerini www.diziizle.net ten seyredebilirsin.

Bu hakem resmen emek hirsizligi yapmis macta. Hele birde her iki takima kontratak olabilecek pozisyonlarda topun sirtina carpip rakip takima gol pozisyonu olmasi gercektenden inanilmaz.

Birde gazetedeki yorumlari okurkan Gülizar dikkatli olsa ilk yari 3-1 4-1 biterdi demis bazi yazar müsvetteleri. O pozisyona gelene kadar dünya kadar Besiktasin pozisyonu var.

Gecen yil son dakikada atilan golün faul gerekcesiyle verilmeyisi, bu yil haksiz yere oyuncumuzu atilmasi acaba tarafsiz yorumcularimizin icine siniyor mu?
Dün GS macinda yasananlari okudum. Bir hakem faciasi daha. O macin ne yapilip edilip tekrari lazim. Tabi 65 yandaslari buna izin verirse.

Ligin alti ve üstü iyice daraldi. Bu yil lig cok farkli sonuclara gebe. Acikcasi su takimin kadro deringligi yok, öbürünün oyunculari kaliteli degil safsatalarina inanmadan ilk 6 daki bütün takimlarin sampiyonluk sanslarinin oldugunu düsünüyorum.

Lamba Cini Ezgi said...

sabah sabah yazmaya niyetim yoktu. ama fuat hocam okudugum dedigi icin bir de ben okuyayim dedim ridvan dilmen'i. bugunku yazisini ve dunku yazisini okuyup, karsilastirmak cok ibret verici. futbol'dan her gecen gun soguyorum. aksam ingiltere liginden maclarin ozet goruntulerini seyrettim. o ligden bir takimimi takip etsem turkiye super(!) ligi yerine acaba dedim.

Fuat Akal said...

Uzulerek goruyorum ki hicbirinizden nesnel bir yorum gelmedi.

Cisse'ni gordugu ilk sari kart agirdi. Kabul. Ama bu her macta olan/olabilecek bir hakem hatasiydi. Sari karti olan Cisse'nin ard arda iki faul yapip ikinci sariyi gormesini gormezden gelmeyelim. Ayrica, benim gordugum cimnastik 10 kisiyken bile Fener'den iyiydi genel olarak. Yani maci yine de cevirebilirdi. Sayet hocaniz korkaklik yapip defansif kadroyla cikmasaydi, ya da Sivok ofsayttayken topa vurmayip Degado'ya biraksaydi belki de bunlari hic konusmayacaktik.

Neyse. Kisaca, hakem karariyla tus olduk demek bence dogru degil. Hakem zaten genel olarak kotuydu. O nedenle tek tek pozisyonlar uzerinde durmayacagim.

Onder'in dedigi gibi iki tane top hakemden sekerek rakibe kontra imkani yaratti. Burada bir seyi dikkatinize sunuyorum. Belki digiturk'e neden kil oldugumuzu anlarsiniz boylece.

Fenerbahce ataginda top hakemden donuyor ve spiker: "Top hakemden donup Delgado'nun onune dustu.". Devaminda Besiktasli futbolcu sut cekiyor ve top yandan disari cikiyor. Benzer bir pozisyonda top bu kez Fenerbahceli futbolcunun onune dusuyor ve yine bir pozisyon olusuyor ama Allah'tan gol olmuyor. Spiker soyle diyor: "Hakemin baslattigi akinda..."

Hazir deginmisken bir adet daha:

Ilk yari bitiyor. Bununla birlikte iki pozisyon ekrana gelip reklama
gidiliyor. Ilki Lugano'nun yaptigi bir faul, digeri Cisse'nin ilk
sari karti gordugu pozisyon. Bu su demektir: Onda kart cikmadi ama bunda cikti. Bu mesaji Fenerbahce seyircisi tabi ki anliyor.

Neyse. Gecmis olsun. TD'niz Fener'in ikinci golunden ve mactan sonra gulumsuyordu. Demek zevk almis.

Fuat Akal said...

Erdem:

Ridvan'in yorumlarini begeniyorum genelde. Dunku gs maciyla ilgili yorumlari cok kotuydu. Ben de sasirdim. Kafasi kiyakti galiba...

Onder Kurutas said...

Hakem hatasi her mac oluyor. Yer Kadiköy, rakip Fener, yine hakem hatasi ve yine kaybeden Besiktas.

Nesnel yorumum: Takimlar asagi yukari denk. Hepsinde de birbirinden yetenekli forvet oyunculari var. Kalecilerde iyi. Orta sahasi en iyi / daha iyi olan takim bu yil sampiyon olur diyorum.

Hakemler Feneri ittire kaktira yarisin icinde tutma gayretleri iyi bir transferle süslenmezse 2. bile hayal olur.

Lamba Cini Ezgi said...

Bu konuda yazdigim son mesaj olur umarim :)

"her macta olan/olabilecek bir hakem hatasiydi.Sari karti olan Cisse'nin ard arda iki faul yapip ikinci sariyi gormesini gormezden gelmeyelim."

Fuat hocam hakem hatalari FB aleyhine olunca boyle yorumlar yapacak misin acep? Nedense sizin aleyhinize yapilinca her macta olan/olabilecek hakem hatasi olmuyor degil mi? Bu konuda kendi kendine sunu sor: Eger roller degisseydi yani ayni hakem ile senin tuttugun takim 10 kisi kalsaydi, mac ayni boyle oynansaydi, ne yazardin? Kendi kendine yanitla gercekten. Eger butun ictenliginle "ayni seyleri yazardim" diyorsan, ben susar, bir daha yorum yapmam hakem hatalari hakkinda.

Mustafa Denizli'nin korkakligi konusunda hemfikirim. Ama yine de bunlari en azindan ben konusuyor olurdum. Hatta uzerinde durulmayan seylerden de bahsederdim. O senin begenmedigin LigTv'de bu konuda nelere konusuldu bilmiyorum ama sahada iki top varken, hakemin gozu onunde iki top varken ve hatta biri kaleye girmisken, hakemin oyunu devam ettirmesine ne demeli? 3 dakika uzatma verdi mac sonunda, peki ne zaman dudugunu caldi biliyor musun? 2:55 :) Lugano'nun pozisyonu cok onemli bir pozisyon. Sen Cisse'yi elestiriyorsun ikinci sari kart niye aldi sari kartinin oldugunu bile bile diyerek ama Lugano o pozisyonda sari kart alsaydi hep beraber gorurduk macin devaminda ne olacagini? Ya bir sari kart daha ya da daha sakin/pasif Lugano.

LigTV uzerine hala konusuyorsun. Merak ettim ben de Emrah gibi kac kisi aboneligini iptal etmis. Oyle ya, degisen bisey yok, verdiginiz surede iyilesme de yok :) Tatli su protestoculari :)

Verdigin ornege gelince. Aslinda haklisin Lugano'nun pozisyonunu gostermesin biz de ya FB ne temiz oynamis, hakem ne tutarliymis diyelim. Fuat Hocam, FB'de Aziz Yildirim'in padisahlik sistemine alismis olabilirsiniz ama en azindan ben muhalif olmadan duramam. FB seyircisi anlamissa iptal eder uyeligini cezalandirir LigTV'y.

Sen taciz atislarin devam et. TD'nin neden guldugunu iyi biliyorsun da neyse...

Ridvan'in FB-BJK maci ile ilgili yorumlarini begendin demek ki. Ilginc, hakem ile ilgili tek bir sozcuk yok :) GS macinda kartlar dogru demis! Yaziktir...

Son birkac sey futboldan beni sogutan: Selcuk, Ugur Boral'i tebrik ediyor, kahkaha atiyor neredeyse. Neden BJK'den bir futbolcuyu attirmayi basardi diye? Fotograflarda gorebilirsin R. Carlos hakeme isaret ediyor eliyle. Alex'in muhtesem bir dususu var, hakem yemedi ama sari kart vermeyi de yemedi :) Hani su cok elestirdigin zaman gecirme konusuna gormiyorum. Bir de centilmen tarftarinizin sahaya attigi toplara. Haa diyecesin ki sadece FB mi yapiyor? Hayir iste bu yuzden tuttugum takimim da dahil sogudum. BJK de zaman geciriyor, BJK taraftari da kufur ediyor, cirkeflesiyor, BJKli oyuncular da hakemi aldatmayi bir marifet saniyor. vs. vs.

Cok uzattim. Bu konuda son yazim olsun... Fuat yanit hakki doguran seyler yazma hocam :)

Fuat Akal said...

Fenerbahce'yi vaktiyle 9 kisi de yendiniz. O nedenle 10 kisi kalmanin ardina siginmayin TD'niz gibi.

Biz, oyuncularimizin bedavadan kart gormesine aliskiniz. Tabi siz aliskin olmadiginizdan agliyorsunuz boyle. Hakem hata yapabilir ama sonradan bu hatasini baska bir hatayla kapatmasini mi umalim? Cisse'ye ikinci sari karti gostermeyip birinciye mi saysaydi? Dedigin gibi empati yapayim o zaman. Ben senin yerinde olsam hakeme degil kendi oyuncuma kizardim. Sordun soyledim. Sen yine de yorumlarina devam et.

Ayrica, bir ezberlemissiniz Lugano da Lugano. Sanki ondan baska futbolcu yok el kol hareketi yapan ya da sert oynayan. Gecen hafta sari kart isteme hareketlerinin nasil cezalandirilmasi gerektigini yazdim. Bu fifa nin kurali. Ama bu hafta Hacettepeli oyuncu haybeden atildi bu yuzden. Bunlar iste hep yok Lugano el hareketi yapti hakem gormezden geldi, yok bilmem ne oldu seklinde aglayan eziklerin hakem uzerinde kurdugu baskilardan kaynaklaniyor.

Bu hafta girmiycektim uzuntulusunuz diye ama ufak tefek pozisyonlari da degerlendireyim madem bos gecmeyelim: Alex'in dususu pozisyon icabiydi. Sahaya iki kez top atildi. Ucuncu top kazayla girdi. Kale arkasindaki tirubunden gelen top sekti ve iceri girdi. Nobre'nin disari atmak istedigi top nedense gol oldu. Tesaduf Nobre ilk defa sol ayagiyla topa vurdu topu disari atmak icin. Kimse ustunde durmadi ama bence supheli bir durum. Ben ondan sag ayagiyla topu taca atmasini beklerdim. Gulizar'in gogsunden gelen topa hakem gozunun onunde el verip gole giden atagimizi kesti.



Son sozum, macta kufuru cimnastik seyircileri baslatti, bizimkiler cevap verdi. Ikiside hos degil. Ama en azindan fazla uzun surmedi. 90 dakikalik macta 5 dakika kufur ehven-i serdir. Insallah sifira iner. Inonude 90 dakika edildigini dusunursek... Bir de, o onurlu taraftariniz yine koltuk kirip tuvaletleri darma duman etmisler.

Lamba Cini Ezgi said...

Artik hakem hatalari uzerine tek bir laf etmeyecegim bu forumda, o yuzden hakem ile ilgili yazdiklarin uzerine yazmiyorum. 10 kisi kalmanin ardina siginmamistim yazdiklarimda. Maci belirledigini, sonucu etkiledigini dusundugum icin yazmistim. FByi vaktiyle 9 kisi yendiniz demeni anlamak da mumkun degil.

Fuat'cim Alex'in pozisyonu icin pozisyon icabi diyorsun ya, bravo. Mail adreslerine gonderdigim resme bir bak bakalim (buraya attach edemiyoruz sanirim). Pozisyon icabi dusus bu mu? Birazcik, cok degil birazcik nesnel ol, olur mu? Sahaya atilan toplar meselesine bahane getirmen hos olmus. Yani 3 degil 2 topmus :) Haaa o zaman onemli degil ne konusuyoruz, 3 top olsa onemli olurdu. Degil mi?

Pes bu kadarina. Nobre'nin yuzu topun oynandigi tac cizgisinin o tarafina bakarken ve kendisi kaleye donukken topu diger taraftan taca atmaya calismadi bu iste bir is var demene pes artik. Gol oldugu halde niye gidip hakemden gol istemedi acep? Ya da niye riske atti adama carptirdi (bunu da bilerek yapmistir eminim), dogrudan golu atsaydi yahu. O ne cindir o, gol atip hakeme itiraz edecekti. Fuat bak bu sefer cok sasirttin beni. Bu kadarini beklemezdim, pes. Guiza'nin pozisyonunda hakemi ben de elestirdim maci seyrederken, gozunun onunde oluyor, nasil gormuyor diye. Atlamisim yazmayi, hemfikirim.

Bu mesajinin ikinci Pes detirten kismina gelelim: kufru BJK taraftarlari baslatti. Aaa tamam yahu, FBlilere haksizlik etmisim. Madem BJKliler baslatti hem de uzun surmedi, tamam o zaman biz soylemeye devam edelim hep birlikte: FBli taraftarlar dunyada bir tane, cok centilmenler. Pardon, eski sozlerimi geri alayim... Iste fark burada. Ben kendi taraftarlarima en agir elestiriyor yapiyorum ama sen bahaneler buluyorsun. 90 dakika degil 5 dakika bile kufur eden BJK taraftarini her zaman ayipladim, kinadim. O sandalye soken, tuvalet parcalayan -hem kendi stadinda hem deplasmand- vahsileri de oyle. Onlarin onurlu oldugunu da yazdigimi hatirlamiyorum. Her takim da boyle rezalet taraftar oldugunu yaziyorum ve bunlari kiyasiya elestiriyorum, bahanesiz.

Hayalkirikligi ve muz kabugu..

Fuat Akal said...

Orda Zirtapoz elini koyuyor Alex'in onune, Alex'de bakiyor zaten gecemiycek birakiyor kendini. Burda bir aldatma yok. Kolay dusme var.

Simdi hatirladim. O olayin gerceklestigi yerde Gokhan Zan Gulizar'in sirtina cikti sonra ona da faul vermedi hakem. Ama bunlar hep olabilecek seyler futbolda.

Nobre Volkan'in ne hiyar oldugunu bildigi icin topu o istikamete vuruyor. Volkan zaten mactan sonra soyluyor hangi topu tutmak konusunda tereddut ettim diye :-) Neyse bu yillarin futbol seyirciligiyle edindigim bir his diyelim. Nasil Roberto Carlos bir macta su sisesini hakemin yuzune boca edip de buna suyu disari atiyor izlenimi verdiyse onun gibi birsey. Futbolcu ben oyle yapmadim der her zaman ama hissediyorsun iste. Kanitlayamazsin neticede ama suphe duymanin yasak ya da ayip oldugunu sanmiyorum.

Kufurle ilgili "Ikiside hos degil" yorumumun neresini tam olarak anlamadin?

Fuat Akal said...

Resimleri "post" edebiliyorsun

http://help.blogger.com/bin/topic.py?topic=12465

ama bir post'a "cooment" olarak resim yollayamiyorsun galiba. Ona bir bakmak lazim.

Onder Kurutas said...

O kadar yazilandan sonra benim anladiklarim:

1) Besiktas, Fenerbahce maclarina 9 kisi cikmalidir.

2) Fener seyircisi Besiktas ataga cikarken sahaya top atma hakkina sahiptirler.

3) Hakem bariz golü saymama, oyuncuyu sari ve kirmizi kartlarla cezalandirarak yildirma taktiklerini Besiktas üzerinde uygulamalidir.

4) 2225 kisilik Besiktas taraftarinin sesi 50000 kisilik FB seyircisini bastirmasi gayet normaldir. Hatta 2225 kisi FB ye ettigi küfürlerde acik acik duyulur. Buna karsilik 50000 kisilik FB seyircisi hakli olarak cevap verir. FB seyircisi dogru düzgün küfür etmez. Etsede duyulmaz.

5)Kadiköye zar zor giren lig TV istedigi kadar kamerayi iceri sokamaz. Maci sinirli sayida kamerayla gösterir. Stratejik noktalari cekme hakkina sahip degildir. Mac icerisinde FB li oyuncularin yalan dolanla bezenmis hareketlerini gösterme hakkina sahip degildir.

Fuat Akal said...

Pozisyonun tekrarini izleyememistim. O nedenle yanlis yorum yapmisim. Cisse'nin ilk sari karti DOGRU.

Emrah Camasuvi said...

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" aklima geldi. Insan fikirlerini degistirir ama en azindan, pozisyonu tam goremedim, tekrari izleyelim filan der.

December 1, 2008 5:17 AM
Fuat Akal said...
Uzulerek goruyorum ki hicbirinizden nesnel bir yorum gelmedi.
Cisse'ni gordugu ilk sari kart agirdi. Kabul.

Yorumun uzerinden birgun gecmeden:
December 2, 2008 11:02 AM
Pozisyonun tekrarini izleyememistim. O nedenle yanlis yorum yapmisim. Cisse'nin ilk sari karti DOGRU.

Umarim sahanizdaki diger maclari, kesilen kablolari, edilen kufurleri, Besiktasin eski maclarini bir daha izler ve ayni hizle fikirlerini degistirirsin.