Wednesday, November 26, 2008

13. Hafta Mac Oncesi

Garip Kokular Geliyor...

Fenerbahçe'nin Lig TV'den yayınlanan lig maçlarının yanısıra Maraton programında kulüplerine ''Taraflı'' davranıldığı ve ''Düşmanlık'' yapıldığı iddiasını ileri süren Sarı-Lacivertli taraftarlar 1 Aralık gününü ''Lig TV'ye boykot günü'' olarak ilan ettiler.

Madem protesto edeceksin neden 1 Araliki beklersin? Besiktas macinin gecmesini mi bekliyorsunuz?

Garip ama bakalim gorecegiz. Fuatcigim insallah yanlis anlasilacak birsey yazmadim.

21 comments:

Fuat Akal said...

Oglum birakin bu ezikligi yaaa...

Orgutlu bir eylem yapicaz diye kiskanmayin. Bu isler oyle bugun karar verip yarin yapalim seklinde olmaz. Makul bir organizasyon suresi verip 1 Aralik'i koymuslar iste tarih olarak. Okuzun altinda buzagi aramayi birakin.

Lamba Cini Ezgi said...

Usenmedim antu.com sayfasinda verilen roportaji okudum sansal'la yapilan. Epeydir FB maclarini da seyrediyorum ve bahsedilen ses kisma olayina rastlamadim. Roportajda gecenler uzerinden konusalim birara yuzyuze, cok komik iddialar var iclerinde (bkz Servet'in sumkurmesi).

Yazdigina kendin inaniyor musun Fuat hocam ya? 1 Aralik tarihi neden konmus, hakikaten bir dusun yaw. Bugun degil, yarin degil, 1 ay sure de verilmemis. 1 Aralik. Sebep? Makul organizasyon suresi? Pardon, ne organizasyonu? :) Ligtv uyeligi iptali bir telefona bakar, yaniliyor muyum? Bugun karar verip bugun de yapabilirsini hocam, yeme beni... Senin o muhtesem komplo teorilerinden nedense FBliler isin icinde olunca bahsedilmiyor, okuz altinda buzagi arayan olunuyor...

Neyse uzattim gecenin bu saatinde. Iptal edin valla ben de kil oluyorum ligtv'ye reklamlar yuzunden. Ama kablo kesmeyin de yine :)

Fuat Akal said...

Ya aslanim isiniz gucunuz yok mu ya gecenin bu saatinde Fener'e bindiriyosunuz?

Fazla detayina girmiycem, sacma iddialar da var ama hakikaten o musa cozen denen lavuk, Fener'in acigini ariyor her macta. Neyse. Olayin nasil sonuclanacagini gorecegiz.

Bir de, diyelim ki 1 aralik ozellikle secildi. Cimnastik macinin sonrasi diye. Bu tarihin cimnastik macindan once ya da sonra olmasi cimnastik macinin sonucunu nasil etkiler? Ya da etkiler mi? Ya da neyi etkiler? Anlatin da anlayayim. Ben gercekten anlamadim.

Emrah Camasuvi said...

Fuat ant ictik nobetlese uyumayacagiz hangi saat olursa olsun sana yanit yazacagiz.

Fuat Digiturk iade kampanyasinda asagidaki sebeplerden bir tek reklam mantikli, digerleri palavra. (Ofsayt cizgisi istenmiyormus, allah allah) Ama padisahv gucunu kanitlamak istiyor iste....


1) Tribün sesini duymak istiyoruz !!!
Kufurleri mi duyacasksiniz ?

2) Ofsayt çizgisi istemiyoruz !!!

3) Provakasyon istemiyoruz !!!
Gol yedikten sonra volkanı göstermeler‚ Aragonesi başı eğik yakalamalar‚ bizim futbolcunun hareketini 5 kere vermeler‚ Maldonado top kaptırınca Selçuğa kulübeden zum falan...istemiyoruz.

4)) Ekranı görmek istiyoruz !!!

Sol alt kondom reklamı‚ altyazı ile 2 saat önce biten gs maçının 3-1 lik skorunun 15 kez geçmesi‚ alex ortalarken ülker logosu‚ istiklal marşı sırasında tribünü göstermeyen TURK bayrağı‚ maraton altta yapıştırılan yanıp sönen banka reklamları‚ golden sonra futbolcu sevinirken küfrettiren sigorta reklamları...yeter artık. RTÜK yoksa Antu var.

Emrah Camasuvi said...

unutmusum birazdan cepten Onderi arayip onu uyandiracagim. Sana yanit yazma nobetini devredecegim...

Onder Kurutas said...

Lig TV FB maclarinda tabiki sesi kisacak. Sesi kismasa " Küfürün hic olmadigi. En centilmen. Herkesin ailesiyle gidip mac seyredecegi Türkiyedeki tek stad" sacmaliklarini nasil söyleyecekler.

Bizim stadda da kirilan desibel rekorlarini önlemek icin sesi özellikle kisarlar. Küfür oldugunda herkese göstermek icin sesi acarlar. Onu birak Sansal ve digerleri yine cok küfür oldu diye söylenirler. Gecen haftaki mactan sonrada cok küfür edildi dendi. Edilen tek küfür:

BURASI BESIKTAS
ALAYINA GIDER
UGRASMA BIZIMLE
G..T.LANI FENER.

Bunun yüzünden sahamizi kapatmak ve para cezasi vermek isterler. Bunun karsiliginda binlerce hicbirseyden habersiz taraftarin eline pankart verip "ITAAT ET" diye tutturup, ondan sonra da hic birseyden haberim yok diyen yalanci kulübün baskanina ve kulübe hicbirsey denmez. Bosverin bunlari diyorum.

Gecen de dedim. Keser döner. Sap döner. Gün gelir hesap döner. Sen bir gün can ciger ol diger gün düsman. Bunlar yakinda yine birbirlerine kompliman yapmaya baslarlar.

Tarih vermeler, ligden cekilecegiz ayaklari Feneve lobi faaliyetleridir.

Bu arada sabahleyin birisi Fenevin forveti adini "Gülizar" diye yazmis. Cok güldüm.

Lamba Cini Ezgi said...

fuat hocam, ben 1 aralik tarihinin secilmesinin FB-BJK macini etkileyecegini yazmadim. Bana komik gelen bu 'aslan organize protestocular' bari bjk macindan sonra decoder'imizi verelim de maci kacirmayalim seklinde cok 'delikanli' bir protesto ornegi gostermeleri. Benim anladigim bu :)

neyse uzatmayayim.

emrah yazdigin 4. maddedeki o reklam olayi beni cok kizdiriyor. o yuzden ligtv'ye kac kere yazdim. Alt yazilari o kadar yuksege koyuyorlar ki ekranin altinda topla oynayan oyuncuyu goremiyorsun artik. Hele hele mac sirasinda koyduklari istatistiklerin boyutlari ya da mac skorunu yazmalari. Mac seyretmek iskenceye donusuyor...

Fuat Akal said...

3. madde eksik kalmis. Kezman-Semih goruntulerini unutmuslar eski diye herhalde.

Yalni ben soruma hala yanit alamadim.

"Bu tarihin cimnastik macindan once ya da sonra olmasi cimnastik macinin sonucunu nasil etkiler? Ya da etkiler mi? Ya da neyi etkiler?"

Bir de, Fener'e kufur edilince sayilmiyor demek mi istiyorsun yani? Onu da biraz acarsan sevinirim. HanKi stadta ne kadar kufur ediliyor diye merak edersen gecen sene kufurden en cok kim ceza almisa bak anlarsin. Istersen bakma belki utanirsin soylediklerinden sonra. Butun stadlarda maalesef kufur ediliyor ama harbiden en cirkef taraftar cimnastik ve trabzon'da. En az kufur edilen stadsa acik ara Saracoglu.

Hadi 9-11 nobeti kimdeyse cevap yazsin :-)

Fuat Akal said...

Anlasilan nobet Erdem'de.

O zaman rica edelim de "Besiktas macinin gecmesini mi bekliyorsunuz?" seklinde degil de "Besiktas macini seyrettikten sonra mi iptal ettireceksiniz?" gibi biz fanilerin anlayabilecegi ve spekulasyona kapali bir sekilde yazalim derdimizi.

Emrah Camasuvi said...

Fuatcigim bunun adi gozdagi vermektir.

Bu demektir ki:
"Maclari manipüle edin". Pozisyonlari ve kamuoyunu yonlendirin. Yoksa ekmeginizi keseriz haaaaa....

Yerse. Asagida baska bir Fenerbahce Besiktas macini veriyorum. Acaba bu pozisyonlarin kaci tekrar tekrar gosterildi o zaman hatirliyor musun? Iste bu kamuoyunu yonlendirmektir.

Turkiyenin en guzel stadinda oynanan ISvicre maci sonrasi yasananlarin kayitlari hala muallaktadir, Padisahin iceri sokulan "Itaat Et" pankartindan haberi olmadigi komiktir, Aurelio nun garajda attigi ucan tekme, Rustunun bizzat padisahin adami tarafindan tartaklanmasi, bir baskanin cikip "maclarin saha da kazanilmadigini ogrendim" demesi, kendi stadlarinda en az kufur oluyor diye ovunulmesi cok dusundurucudur.

Egerki asagidaki mac icine siniyorsa zaten bu ligde sereften soz etmenin geregi yok. Bu kadar hata her hafta sana da yapilsa kufur de edersin, kavga da edersin, adam da doversin.

http://www.youtube.com/watch?v=hNuVy5MVkz0&feature=related

Fuat Akal said...

Ligtv'nin yayini maca nasil tesir edecek ben hala anlayamadim. Hakem mac icinde tv'den izliyor mu yani tartismali pozisyonlari? Fener dusmanligi sizi komik duruma dusuruyor koc.

Hani o dedigin tekmeyi misal Volkan atsa adam psikopat derim ama Aurelio atinca orda bir dakka niye yapmis diye dusunurum hakli bulmasam da.

Bir de gonderdigin video, bastan sakat. Baki'li pozisyonlarla basliyor. Kafadan kaybediyorsun yani.

Lamba Cini Ezgi said...

Fuat Hocam, takildin kaldin maca tesir etme konusuna. Emrah'a komik oldugunu soyluyorsun ama yazdiklarim uzerine yorum yapmaktan kacinmandan aslinda FBlilerin komik duruma dustukleri sonucunu cikariyorum :) Emrah'in aciklamasindan anladigim macin sonucuna tesir degil ama mac oncesi ve sonrasi kamuoyunun yonlendirilme ihtimalidir ki anlasilabilir sanirim...

Su yazdigini okuduktan sonra pes dedim artik: "... ama Aurelio atinca orda bir dakka niye yapmis diye dusunurum hakli bulmasam da." Yapma Fuat hocam. Isvicre macinda Mehmet Ozdilek adama celme takti ki o Mehmet Ozdilek'in ne kadar centilmen bir futbolcu oldugunu hepimiz kabul ederiz sanirim. Ama ben 1 saniye bile dusunmedim neden yapmis diye ve Mehmet Ozdilek'e saygim/sevgim azaldi. Bu tur olaylarin hakli kilacak hicbir neden gormuyorum. "Hakli bulmasam da?" Bunun hakli bulunabilecek bir tarafi mi var yahu? Neyse, ben artik birakiyorum bu konuda yazmayi. Hocam, FB taraftarligini bir kenara koy ve futbol oyunun seven biri olarak yaz bu konularda yorum yaparken derim, hocam...

Fuat Akal said...

Dogru, eksik kalmis. 3. madde disinda kalanlar sacmalik. Yoruma deger gormedim o kadar. Maclarin manipulasyonu konusuna girmiycem cunku konu fazla uzadi.

Benim bu tip pozisyonlarda yaptigim yorumu sen yanlis anliyorsun. Ben Aurelio'nun hareketini hakli cikarmaya calismiyorum, zaten "hakli bulmasam da" demisim, sadece kendimce acikliyorum.

Onder Kurutas said...

Tarafsiz yorumlarla üc mesajda halledilecek konu 14. mesajda halâ cözülemedi. Acaba neden sorusunu taraf olmakla alakali. Vakti zamaninda Feneri yine darmadan ettigimiz halde berabere biten macta Tuncay, Cordobayi kasti olarak tekmeledigi pozisyonda o zamanin FB sevdalisi Doberman "Ama Cordobada topu cok yavas almis. Zamaninda alsa Tuncayda tekmeyi basmayacak" demisti. Aurelio olunca ne oldugunu anlamadim. Karsisindaki oyuncu Ricardinho ydu, "Bir baba hindi" Tuncay degil.

Neyse, "hafta sonu bakin allem edin kallem edin Feneri kazandirtin, yoksa veririz decoderlari. Ona göre!" ayaklarinin cekildigini acik acik yaziyorum. Anlayana. Arada baglanti kuramayanlara, Lig TV maclar icin Federasyona para öder. Bu maclar karsiliginda reklam geliri ve decoder geliri elde eder. Gelirlerinde düsme tehlikesi görünce federasyona "ya yapin bir kiyak deyiverir" filan falan.

Fuat Akal said...

Soyle bir baktim da benim yorumlari cikarirsak, sitede kalan tum yorumlar tamamen tarafsiz yazilmis acikca. Dedigin 3 mesaj da herhalde her birinizden 1 mesaj anlamina geliyor :-)

Hem bizden iyi oynuyorsunuz, hem daha iyi kadronuz ve TD'niz var ama hala tirsiyor, dusuk de olsa yenilgi ihtimalinize simdiden kilif uyduruyorsunuz. Iste eziklik dedigimiz sey boyle birsey. Ayrica, sizin Fener kadar taraftariniz yok muydu? Varsa oyle bir gucunuz siz de kullanin. Ama siz daha cok sosyal icerikli protestolar yapin. Bugun de dogalgaz zammini protesto etmis bazi tipler :-))))

Onder Kurutas said...

Kendimi katmadim.

Emrah Camasuvi said...

Fuat;

nobetteyim. Bosuna uykusuz birakma beni. Satasacaksan satas.

Fuat Akal said...

Kankaniz da metalden nasibini aldi. O yuzden bugun cok uzgunum. Biraz da rahatsiz. O yuzden kimseye satasamiycam.

Lamba Cini Ezgi said...

fuat hicam, GS niye kankamiz oldu yahu? hadi dinlen bugun ama yanit hakki doguran laflar ediyorsun yazmadan duramiyorum sonra. GS, FB, TS hepsi ayni uzaklikta bana, belirteyim dedim...

Fuat Akal said...

Birak hastaligi, mezarda olsam yine laf yetistiririm :-)

Temizlikcilik yapmiyo muydunuz siz hepberaber.

Onder Kurutas said...

Bende ayni düsüncedeyim al GS yi vur FB ye. Biz kimsenin kardesi filan degiliz.