Sunday, November 23, 2008

12. Hafta

Fener ve cin con cephesinde pek birsey yok bu hafta.

Siz soylemeden ben soyleyim, Lugano'nun el hareketine sari diye atlamayin hemen. Yan hakeme ofsayt hareketi yapti diyecek halim yok. Cunku anlamadim ne yaptigini. Cikip kendi oyle soylerse anlariz ama bana kalirsa her cekme, her kart nerede hareketi sari kart degildir zaten. Bunlar hakemin yorumuna baglidir. Kart nerede hareketinin icinde protesto anlami olursa o zaman kart gosterilir. Yani, Avrupa'da boyle yapiyor hakemler. Yoksa, oyuncular zaten hakemlerle konusuyorlar. "Kart yok mu hocam?" diye de soruyorlar. O zaman bunlara da kart gostermek gerekir.

Eziktas icin tek cumlelik yorum yapiyorum. Riza maci satmis resmen. Rizespor'dayken yapilan kiyagi unutmamis. Bizi ve cinconu perisan eden Bulent ikilisini bozup, ikinci Bulent'i is isten gectikten sonra oyuna aliyor. Ayrica, 2-0'dan sonra biryerlerine havuc sokulmus it misali kosmaya basliyor es es'ler nedense ;-)

Bu ivir zivirdan sonra asil yorumuma geciyorum sayin ezikler:

Bu hafta biraz tembellik yapayim dedim ve 4 maci da izledim (Bir daha yapmam boyle bir hata.). Usaklarin yigidoyla kapismasi en zevklisiydi. Kiran kirana gecti. Yalniz, haakem, macin tansiyonunu cok fazla yukseltmemek, seyirciyi resmen hos tutmak icin oyle dudukler caldi ki bir Anatolia takiminin boyle ezildigini ben Inonu'de bile gormedim. TS'nin onceki maclarini izlemedigim icin genelleme yapmiycam ama ortada bir anadoludan sampiyon ciksin kompleksi yoktur umarim.

20 comments:

Emrah Camasuvi said...

Sen, biz sormadan soylemeyeceksin galiba. Fenerbahce aleyhine verilmeyen bir penalti var miydi?

Besiktasin kale cizgisini gecen korner atisi gene gol sayilmadi. Hamdolsun... Nobrenin pozisyonu penalti sayilmadi o da hamdolsun,

Emrah Camasuvi said...

bu arada dikkatimi bir cumlen cekti:
-->....Seyirciyi resmen hos tutmak icin oyle dudukler caldi ki bir Anatolia takiminin boyle ezildigini ben Inonu'de bile gormedim

Sozlerine katilmamak elde degil. Inonu de maalesef calinan duduklerle ezilen hep Besiktas oluyor. Ama bir Anadolu takiminin nasil katledildigini izlemek istersen, bu tiyatro oyunu 2 haftada 1 sizin stadta oynaniyor. Beraberce izleriz.

Onder Kurutas said...

Kocaeli de ne olmustu? Hani su 6. mi 8. mi uzatma dakikasinda atilan golle lig sonuncusuna karsi alinan galibiyet. Besiktasim 5 lediginde de adini hatirlayamadigim rakip teknik adam satmisti maci degil mi? Off off kömür gibi yaniyor Fenevim off off. Hem Fenevim hem Saibem ucuz kurtulmus iki mactada. Yatip kalkip aldiklari puanlara dua etsinler.

Kural denen birsey var. Avrupadaki hakemler söyle yapiyormusta böyle yapiyormustayi birak. Kural, rakip futbolcu eliyle "hani kart nerede" hareketine hakem "aha burada" hareketiyle münasip bir sekilde karti gösterir der. Pozisyona en iyi yorum Mehmet Demirkoldan geldi. "Eger Lugana bu harekete sari kart istiyorsa, her mac 98 kez kart görmelidir" dedi.

Lamba Cini Ezgi said...

Cumartesi gunu iskence cektim, seyrettigim iki mac da hic zevk vermedi.

Lugano'ya sari kart verilmedigine sevindim, en azindan FBlilerin agzina sakiz ol(a)madi. Sari kart isareti yapmaninin sari kartla cezalandirilmasi bana agir bir karar gibi geliyor hep. Benim derdim tutarli olunmasi, hakemlerin tutarli olmasi. Neyse, kazasiz belasiz sari kartsiz macin bitmesine sevindim...

O maci satmis dedigin adamlardaki hirsi gor(e)mediysen hakikaten soyleyecek biseyim yok. Doga ile Emre Toraman'in rakiplerine nasil girdigini gordun mu? Hele Serdar'in Rustu'ye yaptigi sari (!) kartlik hareket. Bu mu macin satilmisligi. Insaf et, Ankaraspor macinda Aykut Kocaman ile ilgili onca gazete haberi varken, bir cumleyi buraya tasimadik. Besiktas'in maci hakkettigini soyle bari.

Benim takildigim konu Nobre'nin pozisyonu. Ya penalti ya sari kart. Baska bir alternatif goremiyorum.

TS-Sivas macini ben de seyrettim. Yazdigina aynen katiliyorum, oyle dudukler caldi ki ben TV basinda isyan ettim. TS takimi bir zamanlarin GS'sine benziyor. Her dudukte en az bir oyuncu hakeme itiraz ediyordu, Song'un Mehmet Yildiz'a bir girisi var, birakin sariyi hakem fraul bile vermedi. Huseyin her macta kasaplik yapiyornihayet bir sari kart aldigini gordum.

Benden bu kadar simdilik...

Fuat Akal said...

"Kural denen birsey var" dediginiz icin Kapikule'yi gecemiyorsunuz.Atin bu at gozluklerini artik. Ayni yerde otlayip durmayin :-)

Fuat Akal said...

"Fenerbahce aleyhine verilmeyen bir penalti var miydi?": Yoktu izledigim kadariyla. Zaten top ceza alanina cok az girdi. Ama gozumden kactiysa sen bir hatirlat koc.

Fuat Akal said...

"O maci satmis dedigin":

Mac satma isin esprisi ama bir gercek var ki Aykut olsun, Riza olsun ya da benzeri futbolcu eskisi TD'ler, eski takimlarina karsi tam motive olamiyor. Yedek kulubesinde pis oturuyorlar. Tek istisna Samet Aybaba. onun icin de tupcunun ne dedigi malum.

Cimnastik maci haketti.

Emrah Camasuvi said...

Bana pozisyon penalti gibi geldi ama Erdem sen ne dersin?

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=1019587&Date=23.11.2008&b=Yalanci%20bahar&ver=64

50. dakikada Ankaragücülüler, Gökhan’ın ceza sahası içinde topu elle düzelttiği gerekçesi ile itirazlar etti, ancak hakem Aydınus oyunu devam ettirdi.

Fuat Akal said...

Kalbini ferah tut. Bu hafta fener lehine fahis bir hata olmadi. El degil gogusle duzeltti. Benzer bir baska pozisyonda da yuzune carpan topu elle kesti diye Edu'nun pozisyonuna itiraz ettiler. Seyirciler, pozisyonu gormeden direk atliyor ama futbolcular da az degil. El falan yokken hakeme hemen itiraz ediyorlar. Her takimin bir cok futbolcusu yapiyor boyle seyleri maalesef.

Nobre'nin pozisyonunu unutmusum:

Bana gore temas yok ama Nobre pozisyon icabi dengesini kaybediyor. Ne penalti ne sari yani.

Lamba Cini Ezgi said...

Ben bu pozisyon icabi dusmeyi anlamiyorum. Yani kaleci Nobre'ye dokunmuyorsa, Nobre niye dusuyor? Eger dokunuyorsa ve dengesini bozuyorsa o zaman bu penalti degil mi? Bir olasilik su aklima gelen; Nobre tirpanlayan arkadasa, takilmamak ve en onemlisi de sakatlanmamak icin ayagini cekiyor (ayagini arkaya dogru o kadar sert ve hiz cekelbiliyorsa helal olsun) ve bu yuzden kendi kendine dengesini bozuyor. Herhalde bu pozisyon icabi dediginiz. Neyse, ben anlamaya calisiyorum. Cunku Nobre kaleciden kurtardiktan sonra kaleye atmak varken dusuyorsa yuhh diycem ona..

Gokhan'in pozisyonunu hatirlamadim. Ama Fuat'a katiliyorum seyircilerin gormesi cok zor. Futbolcularin yarisindan coguda uzkagatci. Duduk calinan faullere bakiniz. Neyse futbol keyfim kaciyor her gecen hafta...

Fuat Akal said...

Oradaki pozisyon icabi aynen senin dedigin gibi. Ama baska, icinde temas olan pozisyonlarda da pozisyon icabi dusulebilir. Onu da ilerleyen haftalarda ornekleri ortaya cikarsa tartisiriz :-)

Emrah Camasuvi said...

yav su Gokhanin pozisyonunu youtube da bulmaya calisacagim.

Fuat Akal said...

Tam sopaliksin Emrah :-)

Emrah Camasuvi said...

daha degil,tarafsiz ezik basinin korkakliktan gosteremedigi tum pozisyonlari buraya tasiyacagim.

Fuat Akal said...

Bak iste simdi sert kayaya carptin. Biz ligtv'nin kablosunu bosuna kesmedik kocum. Fenerbahceyle ilgili tartismali olabilecek her goruntuyu defalarca veriyorlar. Tam sopaliklar yani :-) Sadece sahadaki futbolcular olsa yine iyi. Yedekleri de mercek altinda tutyorlar ki acaba bir falsolarini yakalarmiyiz diye. Bu hafta Gokhan Gonul Maldonado'ya kalayi basti ve ses duyuldu. Fakat onun uzerine hic tartisma olmadi nedense. Ucu herhalde rtuk dolayisiyla onlara da dokunuyorsa ondandir.

Bu hafta GS macinda Emre sari kartla oynarken yine pis bir faul yapti, hakem DEZavantaja birakti pozisyonu. Tekrari goruntuye gelmedi. Yine ayni eleman seyircilerin el diye itiraz ettigi bir pozisyonun icindeydi ceza alani icinde. Daha once de dedigim gibi seyirciler hemen atliyorlar bu pozisyonlara ama pozisyonun tekrari goruntuye getirilmedi.

Ayrica, senin dedigin pozisyon en az 3 kez gosterildi kocum.

Onder Kurutas said...

Birilerinden yusuf yusuf sesleri mi geliyor acaba?

Ne zaman Besiktasimin oynadigi takimin teknik direktörü, eski bir Kartalsa bir yandan gururlanirim bir yandan da korkarim. Bu maclarin icinden kolay gecen yoktur pek. Bircogunda da puan veririz. Cünkü bir gün Besiktasa TD olmak, yuvaya geri dönmek en büyük hedefleridir o teknik direktörlerin. O yüzden öyle maca konsantre olamiyor safsatalarini gecelim.

Diger renkli takimlar icin bahsedildigi gibi aynisini söyleyemeyecegim. Ama istisna olarakta sadece Aykut K. i veririm. Istanbulspor maclarinda az dagitmadi Fenevi. Eski Samsun facialari tadina yakinda. Ne de olsa Samsun 4 lerdi. Istanbulsporsa 3 lüyordu Fenevi.

Besiktasim kaybettiginde zil takip oynayanlar, kazandiginda ise bu takimi yenmek icin ne yapmali diye dövünüp duruyorlar. Kabul edin kardesim. Bu alemde iki büyük var. Biri Besiktas öbürüde 70'lik Raki.

Emrah Camasuvi said...

Ankaraspor Fenerbahce
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?c=2&r=1&hid=48418
simdilik bunu buldum

digerini de bulacagim.

Fuat Akal said...

Bu hafta ak koyun kara koyun meydana cikacak. Hep beraber gorecegiz. Biz bukmedigimiz bilegi opmeyi de biliriz. Bekleyelim gorelim. Su an Porto macina konsantreyim. Konsantrasyonumu bozmayin.

Emrah Camasuvi said...

Konsantrasyonunu yiyim senin.

Al Hincal Ulucun yazisi oku:

Usta kalem Hıncal Uluç hakemleri değerlendirdi. Uluç "Hatalar Fener lehine, rakiplerinin aleyhine oluyorsa buna 'tesadüf' demek saflık olur..." dedi.

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide şunları dile getirdi;

Lugano'nun Beşiktaş maçında oynamasını sağlayan hakem. Bunca dedikodudan, bunca kıyametten sonra böyle bir karar inanılır gibi değil. Hatta Cemal Aydın, "Halis Özkahya olmazsa ikinci tercih Fırat Aydınus. Onu atayacaklar, diye haber geldi bana!..' diyor. Ve Halis olmuyor, Fırat Aydınus oluyor. O Fırat Aydınus da Lugano'ya açık ve net sarı kartı çıkarmayarak cezalı duruma düşmesini önlüyor. Fırat Aydınus bunun hesabını kendi vicdana versin. Ben Fırat Aydınus'u iyi bir hakem olarak biliyordum. Daha evvel ki konuşmalarımda "İyi hakem" olduğunu da söyledim. Herkesin eleştirdiği haftalarda sahip çıktım. Bu haftadan sonra benim için Fırat Aydınus şaibeli hakemler arasındadır. Lugano'ya 4. sarı kartı çıkaramadı. Son haftalarda hakemler doğrudan maçın neticesini etkileyen hatalar yapıyorlar ve bunların hepsi Fenerbahçe lehine. Garip bir şey.

Fuat Akal said...

Bozaci, siraci olayi.

Hincal, Hasmet ve Doberman'in Fenerbahce aleyhine soyledigi hicbirseyin bence kiymeti harbiyesi yok koc. Bosuna ugrasma konsantrasyonumu bozamazsin. Trans halindeyim.

Gokhan'in pozisyonunu arayacagina Lugano'nunkini ara sen. Belki oradan bir ekmek cikar.