Sunday, November 16, 2008

11. Hafta

Blog yazmaya basladik ama bu hafta dise (ve eziklere) dokunur birsey olmadi.

Fener geliyor, kemerlerinizi baglayin. Bayagi bir duzelme var mucadele acisindan. Oyun cok iyi degildi ama buna da sukur. Ankaraspor'un penaltisi gume gitti ama bizim verilmeyen penaltilarimiza sayin kac sezondur :-) Onun disinda hakem iyiydi ama Emre'ye yapilan fauller devam ediyor. Nedense bizde bir futbolcu takim degistirse, vatan haini ilan ediliyor. Maclarda o oyuncuya artik tekme sallamak dogal geliyor diger tum futbolculara. Son kurban Emre.

Cimnastikle cinconun maclarinda da iyi bir oyun cikmadi.

Servet rakip oyunculari isirmasin diye doktor hektorunkine benzer bir maskeyle oynadi.

Baros artik bu memlekette top mop oynayamaz. Hakemler fisledi garibimi. Penaltimsi bir pozisyon vardi. Hakem sari kagit vermeden gecirebilirdi ama Baros son haftalarda ziyadesiyle uc kagit yaptigindan bundan sonra hakli oldugu pozisyonlarda bile "eziklenir ho$$ik" :-)

Ha bir de Tello'nun Gokhan'a yaptigi kasti faule sari kagit gosterilmedi.

Bursa macindan sonra, dostluk, kardeslik vs temali bir konusma yapan tupcu baskani ayrica teprik ederim ;-)

9 comments:

Emrah Camasuvi said...

Ben maci izlemedim ama Ankarasporun penaltisi ve Fenerbahceli oyuncunun kirmizi kart gormesi gerek diye yorumlar duydum.

Ne ilginctir 2 hafta once de ayni olay olmustu. Bir baskan maclarin saha disinda kazanildigini gene hatirladi gibime geliyor.

Emrah Camasuvi said...

Gazetleri okudum da onemli bir gelismenin olmadigi hafta su yazilanlar ilgimi cekti:

Yunus Yıldırım’ın bilhassa ilk yarıdaki faul ve kart uygulamalarındaki hataları tüm hakemlere MHK Başkanı Oğuz Sarvan tarafından ders olarak gösterilmeli. 7. dakikada ceza alanı içinde Murat Tosun’un ayağına topu kurtardığı anda basan Edu’nun dikkatsiz müdahalesine penaltı verilmeliydi. Emre’ye yapılan bariz faulü vermedi. Aynı oyuncunun el, kol ve sözle yaptığı tepkiye ise duyarsız kaldı. Ceza alanı çizgisi önünde Batak’ın Deivid’e vücudunu kullanarak koşu yolunu kapatmasına faul vermedi. Kritik bir yerdi. Fenerbahçe’nin kazandığı gol öncesi Roberto Carlos-Mehmet Çakır arasındaki müdahaleye verdiği faulün benzerlerini oyun içinde devam ettirdi. Özer ile Gökhan Gönül arasındaki mücadeleye “Devam” demesi doğruydu. Özer’in sarı kart sonrası devam eden aşırı itirazlarına ise kayıtsız kalmamalıydı. İlk yarının sonunda Lugano rakibini tuttu, pozisyonu avantaja bıraktı. Oyun durduğunda ise sarı kartını gösteremedi. Lugano’ya ikinci yarıda elle oynamadan sarı kart verdi. Volkan’ın rakibine çarparak topu elinden kaçırdığı pozisyondaki devam kararı ise doğruydu. Sonuçta her zamanki rahatlığı ve kendine güveni yoktu. Verdiği faul ve kartlarda objektiflikten uzaktı. Başarısız bir yönetim sergileyen Yıldırım, verdiği ve vermedikleriyle oyunun skorunu etkiledi.

Lamba Cini Ezgi said...

"Onun disinda hakem iyiydi ama Emre'ye yapilan fauller devam ediyor."

FBlilerin bu objektif yorumlarina bayiliyorum. "Onun disinda" ne oldugunu Metin Tokat yazdi (bkz. Emrah'in yorumu), uzerine ne diyim daha. "Emre'ye yapilan fauller"e duduk calinmamasina katiliyorum da su vahsi Lugano'nun yaptigi fauller ne ouyor arada onu bilemiyorum :)

Bursa maci baslamadan once saygi durusu yapiliyor. Mac daha baslamamis, ortada hicbirsey yok henuz, yani ne gerginlik ne de baska bisey. O sessizlikte"Ibrahim Uzulmez" diye bagiriyor biri ve "A... S.." ekliyor. Seyirciler bir yandan kotu futbol bir yandan. LigTV aboneligimi iptal ediyordum az kaldi.

Besiktas'a gelince. Delgado oynamayinca cok pozisyon yaratilamiyor. Son vuruslarda da beceriksizlikle de gol atilamiyor. Serdar Ozkan ne is yapar bilen varsa beri gelsin. Tello neden 90 dakika oynayamaz acaba? Besiktas'ins onu pek iyi degil.

Bu arada Kayseri gibi takimlarin neden buyuk olamayacaklarini da bu arada gorduk.

Fuat Akal said...

Gencler bakin ceza alaninda yapilan her faule penalti verilmez. Bakiniz korner atislarindaki topsuz alandaki fauller. Ankaraspor'un verilmeyen penaltisi da bana gore ayni kategoride. Ankarali oyuncu topu ayagindan cok aciyor. Lugano zaten oradaa. Gol atma diye bir sansi yok. O yuzden o penaltiyi vermedi diye hakemi asmanin bir anlami yok.

Batak-Deivid mucadelesi temizdi.

Emre'nin tepkisi de o kadar abartilacak gibi degil. Normal bir tepkiydi.

Carlos'a faul yoktu ama akabinde gol oldu demeye getiriyorlar. Evet Carlos ayagini kendi takti ama Mehmet de freni bosalmis kamyon gibi gelmeseydi :-)

Benim dedigim, hakem hata yapti ama Emre'nin maruz kaldigi bir iki pozisyon disinda yaptigi hatalar insaniydi. Onu demek istemistim.

Ozer'in tepkisi asiriydi ama kirmizi cikarsa cok agir kacacakti.

Emrah Camasuvi said...

Fuat;

Sen bile kabul ediyorsun ve diyorsun ki "Ankaraspor'un verilmeyen penaltisi".

Sonrasinda kirmizi kart gosterilmemesi icin sebepler uretiyorsun ki pozisyonu izleyince hakli oldugunu dusunuyorum, penalti verilmeli kirmizi kart agir olurdu.

Ama bunu fi tarihinde verilmeyen penaltilara baglaman hem senin daha onceki soylemlerine uymuyor, (tarih olmus gecmis niyazi... soylemin :-) ) hem de bu oneriyi getirmen Besiktasin maclara 1-0 onde baslamasini gerektirir. Zira biz penaltiyi filan gectik, artik attigimiz goller verilmiyor. Hatta tarihimiz de hakemin attigi gol bile var.

Mustafa Denizlinin takimini izlemek bana daha zevkli geliyor. En azindan macta gol heyecani yasiyoruz. Serdar Ozkan, Nobre gol atamasa da eskisi gibi kahir seklinde olmuyor....

Fuat Akal said...

He he, ne yapalim, siz de bizim gibi sezon boyunca 1-2 penalti atsaydiniz, ortalama 8-10 penaltiniz yenseydi sizi de gorurdum. Bu sefer de Ankaraspor'un ki verilmesin ne yapalim :-) Zaten yoruma acik pozisyon. Az cok Avrupa futbolunu takip eden bir ev hanimi bile bu tip pozisyonlarda penalti verilEmeyebilecegini bilir.

Hakkaten ya Denizli takima bir hava getirdi. Ben pek fazla gol pozisyonu sayamadim cimnastik adina ama sen yine de kendi dunyanda gol heyecanini yasamissin.

Emrah Camasuvi said...

Fuatcigim;

Nobrenin kaleciyi gecip atamadigi pozisyon (99%)

Gokhan Zanin cizgiden cikan topu

Serdar Ozkanin kacirdigi pozisyon (99%)

Tabi bizim Besiktasli spor yazarlari, abartma huyuna sahip olmadiklari icin okuyamaman normal. Sizinkiler bu pozisyonlari yakalasalar Aragonez buyucu, sihirbaz, dahi, futbol eksperi olurdu ama bugunku gazetelere bakinca bizim basin Mustafa Denizli ve Ertugrulu tartismaya baslamis.

Ilginctir Skibbe yi gonderince rahatlayacak basinimiz, Lincoln ve Delgadaoya tum Avrupa talipken Alex gibi bir yetenege transfer teklifi gelmez ve basin yazmaz. Kafasi karismasin.

Saha disinda mac kazanmak bu olsa gerek. Ya da sev daha iyiv anlativsin bize.

Fuat Akal said...

30 dakikada 1 pozisyon yani. Lafimi geri aldim. Hucum zenginliginiz bayagi bir artmis.

Konumuz degildi ama zorla kasiniyorsunuz. Bikmadiniz mi Alex'imizi kiskanmaktan? Ezim ezim eziliyorsunuz Alex golleri atip asistleri yaptikca. Afaki konusmalari birakin bir kenara. Istatistiklere bakin. Allah sizi islah etsin. Amin :-)

Not: Dikkat edersen Lincoln ve Delgadoya talip kimmis diye sormuyorum bile.

Emrah Camasuvi said...

Neyse bu haftanin ozeti:

1- Fenerbahce aleyhine Penalti verilmedi.
2- Fenerbahcenin attigi gol oncesi faul yoktu.
3- Lugano rakibine tutmasina ragmen sari kart almayarak (bu kural cok acik) ikinci yarida ki sari karti kirmizi karta donusmedi.
4- Fuat verilmeyen penaltiyi kabul etti ve daha onceki haftalardan dusulmesini istedi.

Kayitlarimiz da bu haftanin ozeti boyle dursun simdilik. Ileri de referans aliriz.