Tuesday, August 17, 2010

STSL 2010 - 2011 1. Hafta

Süper Toto Süper Ligi herkese hayirli olsun.



Besiktasimin haricindeki maclari göz ucuyla seyrettim. Besiktasim, herkesin korkulu rüyasi oldu gibi gösterilsede oynadigi futbol bunu pek yansitmadi. Rakip ne 10 kisi kaldigindan ne de 9 kisi kaldiginda istenilen baski bir türlü kurulamadi. Girilen gol pozisyonlarinin sayisida 5-6 dan daha fazla olmaliydi. Havanin 32 derece ve ayrica sahanin inanilmaz derecede kötü olmasi bunda etkendi. Bu islerle ugrasinlar gidip Sivasin sahasina bir baksinlar. AGücü macinda galiba bir oyuncu isinirken sakatlanmis. Izmirin güya en güzel stadinin cimlari üstüne basildikca krampon izleri cikiyor.



Yeni transferlerden Guti mi Q7 mi diye düsünürken bir tanesi 3 metreye pas atar gibi 40 metrelik gol paslari atabiliyor. Bir digeri rakibin iki oyuncusunu ayni anda oyundan düsürüp, ücüncüsünede calimi bastiktan sonra topu bosta olan adama cikartmak yerine her noktadan vuruyor. Q7 nin kulagi cekilseydi herhalde Inter ve Barcelonada cekilirdi. Önümüzdeki günlerde görücez. Gecen yila göre cok daha zevkli bir Besiktas izliycez bu yil. Necip'i hayranlikla seyrediyorum. Su cocugun basina ciddi sakatlik filan gelmezse en azindan 10 yil orta sahada formayi kimseye vermez. Takimin oturmasiyla sampiyonluktaki en büyük favorim Besiktas. Adebayor gibi bir forvet alinmasi durumunda UEFA da derece yapariz.



Herhalde FB liler su Semihten nasil kurtulacaz diye düsünüp duruyorlardir. Adama iste sana son sans dedikleri macta süper oynadi. Alex, Semih oynayinca daha bir oyuna asiliyor gibime hep gelmistir. Fener 3 tane cok iyi yabanci transferi yapti. Bence asil sorun Alexin oynadigi yerde. Aykut hoca onu kesmeyi istiyormus gibi gözüküyor.



GS, Sivasta beklenen futboldan cok uzaklardaydi. Sivas, iki yil önceki kontratak futbolu sakatliktan arinmis Mehmet Yildizla cok iyi uyguladi. MY ne kadar basalti yagli gürescisi gibi gözüksede topu müthis sakliyor ve iyi yerlere cikariyor. Topla kaleye kadar girmeyi seven Ceyhununda en iyi is yapabilecegi macti.



TS ligin en hazir ve tehlikeli takimi gibi gözüküyor. Güney Kore Senol hocaya cok yaramis. Türkiyeden gitmeden önceki haliyle simdiki hali arasinda cok büyük farklar var. Verdigi demecler bile bu araligin ona ne kadar yaradigini gösteriyor. Üstüne üstlük gecen yil hüsran yaratan Teofilo ve Yattarada lige cok iyi basladi. TS nin yabancilari hem iyi hem de yillardir beraber oynadiklarindan iyi bir uyum icindeler. Bu yil sampiyonlugu gögüslerlerse hic sasirmam.



Bursa dün rakbine hic pozisyon vermeden maci aldi. Bir 5 - 10 dakika seyrettikten sonra Konya dünyada bu maci alamaz dedim. Ilk defa bir anadolu takimi, bir önceki yilki flas kadrosunu bozmadan ve hatta üzerine ekleyerek lige giris yapti. Helal olsun. Aldiklari Arjantinli forvette oldukca etkiliydi.

1 comment:

Fuat Akal said...

Bu hafta toplam 60 dakika filan futbol izlemisimdir.

Fener maci erken koparinca biraktim. Gokhan Gonul ve Mehmet Topuz olunca takim degisiyor. Semih, yine iyi bir yedek olur.

Sivas macinin ikinci yarisina az biraz baktim, Ceyhun elini kolunu sallaya sallaya dolaniyordu ortalikta. Sonuc normal.

Karizma'yi seyretmek cok zevkli gercekten. Tupcu ilk defa iyi bir is yapti. Insallah istikrarli gider.

Digerlerine pek bakamadim. Yorum yok o nedenle.