Tuesday, August 24, 2010

STL 2010 - 2011 2. Hafta

Bu haftanin en olumlu yani Türk milli takiminin uzun yillar kaleci sorunu olmayacaginin belgelenmesiydi. Besiktas (Cenk) ve Fenerin genc kalecileriye TS nin 1. kalecisi Onur uzun yillar milli takimin kalesini koruyacak kapasitelerde olduklarini gösterdiler.

Besiktas - IBB macinda Aydinus ilk yarida son adam kuralindan dolayi bariz gösteremedigi kirmizi kart (sari kart verdi) ve bir baska pozisyonda veremedigi penaltiyla IBB nin direncini artirdi. Bizim TD rotasyon yapacagim derken takimin asil forvetini tribüne gönderince, bir de Delgadoya talip cikmisken belki iyi oynarda üc bes kurusa satariz diye takima koyunca beklenen organize futbol ortaya cikmadi . Yeni bir forvet alinana kadar bu takimin forveti Bobodur. Rotasyonu baska yerde yapmasi lazimdi. En büyük korkum bu kadar yirtinan kale icine dünya kadar süper ortalar yapan Quaresmanin bir süre sonra bikacagi.

Aurelioyla anlasma yapilmis. Alinmasinin tek nedeni Türk statüsünde oynayabilmesi. Fink ondan cok daha iyi. Diger taraftan Schuster tek ön liberoyla takimi oynatiyorken ve elde Ernst ve Necip varken bu transferi anlayabilmis degilim. Aslinda gereken yapili bir santrafor. Onun yerine Robinho gelirse ve gazetelerde yazilan rakamlar dogruysa bir iki yil sonra kulübün anahtari bir rus milyardere veya arap seyhine verilir.

GS - Bursa macinda hakemin sonuca, Besiktas maci kadar olmasa bile büyük bir etkisi oldu. Volkan bile hakemin kendisini atacagini düsündügü icin müthis üzülmüsken, hakem, 2. sariyi cikaramadi 45. dakikada. O kart gösterilse sonuc ne olurdu bilemeyiz. Ama Bursa en azindan 2 hafta en önemli oyuncularindan birisinden mahrum kalacakti.

TS - FB macinin 2. yarisini seyrettim. Skoru 3-2 görünce gözlerime inanamadim. Fenerin yeni golcüsü topu tutup, arkadaslarina alan acmada ve asist yapmada cok iyi gözüktü. Ama gol vurusunu göremedik. Yinede iyi bir transfer gibi gözüküyor.

1 comment:

Fuat Akal said...

Fenerbahce gecen sene sampiyonlugu Daum sayesinde kacirdi ama bir diger onemli faktor ikinci yarinin baslarinda evimizde kaybettigimiz puanlarda zeminin oynadigi roldu. Benzer sekilde Inonu resmen tarla gibi olmus. Orada top oynamak zor. O stadin mudurunu derhal kovarim ben olsam.

Robinho'nun Kartala binmesi konusunu Facebook'ta irdeledigim icin burada deginmiyorum :-)

Su Bursali Volkan cok pic bir herif. Topu elledigi andaki yuzunde beliren $aban ifadesi cok iyiydi. Hakem kiyagi. Gecen sene de cok kiyak gecti hakemler Bursa'ya ama o zaman Fener'e gicikligina kimse ses etmemisti. Simdi ceksinler. Etme bulma dunyasi.

Aurelio Ernsten daha iyi. Oyun da kurabiliyor. Plus, Turk statusunde. Iyi transfer, eger sakat degilse.

Trabzon macindan zaten galibiyet beklemiyordum. Hatta, Liverpool karsisindaki oyununu gorunce resmen sempatim artti Drabzona karsi. Digerleri ivir zivir takimlara karsi ezilip buzulurken Drabzon rakip eksik olsa da cok iyi top oynadi. Yedikleri gol resmen sansizlikti. 3-2 helal olsun diyorum.

Fenerbahce hele sukur topu bilen bir zenci forvet aldi. Sukurler olsun diyorum. Adam gercekten cok iyi. Insallah bozulmaz.