Monday, May 3, 2010

32. Hafta - IVESA

Hakem omuz omuza mücadele sonunda faul niyetine düdügünü öttürür. Alexde 25 metreden golü yaparken 2 metre boyundaki Ivesa kimildamadan topu seyreder. Cordobanin orta sahaya gönderdigi top dönüp gol olunca maci satti diye yirtinanlarin yapacaklari yorum herhalde "eziksiniz, büzüksünüz" gibi birsey olacaktir.

Sampiyonluk icin benim yorumum bu hafta dügümün kopacagi seklinde. Fener, Ankaragücü macini alirsa bence sampiyondur. A.Gücündeki bu yilki yönetim degisikligi ve son birkac yildaki tesislesme ve yapilan transferler A.Gücünü önümüzdeki yil basa oynatacakmis gibi gözüküyor. Melih Gökcek'in gölgesinin oldugu her yerdeki futbol takimlari bugüne kadar hep bir yerlere gelmistir. Yillar önce Keciören belediye baskaniyken, Keciören her yil bir üst lige ciktiktan sonra Gökce'in baskanliginin son yilinda, Süper lige cikma sansini son haftalarda elinden kacirmisti. Gökcek, Büyüksehir belediye baskani olduktan sonra K.Gücü de tepe taklak alt liglere dogru düsüse gecmisti. Alinacak Fener galibiyeti, Ankaragücünü medyada en tepelere tasiyacagindan Gökcek, takimi motive etmek adina primleri tavana dayar bu mac öncesinde.

Bu is son haftaya kalirsa Federasyonu ve hakemleri arkasina alan Fener TS yi güle oynaya yener. Bursa - Besiktas macina deginmiyorum bile. Ligin düsecek son takimi, oyuncularinin yarisindan fazlasini takimi terkettigi D.Bakiri bile zor yenen Besiktasim Bursada yoklari oynayacagindan o mac Bursa icin cantada keklik olacaktir.

1 comment:

Fuat Akal said...

Seni ezik seni. Biliyosun tabi Cordoba'nin yedigi herzeyi...

Once Bobi, sonra kaleci Murat, simdi de Ivesa maci sattilar. Tabi bu arada Savki adli Arap arkadasin Bursa'ya yaptigi kiyaklardan kimse bahsetmiyor medyada. Olsun sorun degil. Zaten CL biletini cebe koymusuz.

Benim tahminim, Fener AG'yi buyuk hasarla (Emre+Selcuk sari kart cezalisi duruma duserler misal) gecer ve sampiyonlugu Trabzon'da birakir. Elemanlarin 96'dan kalma bir eziklikleri mevcut zira. Bir puan yeterli olmaz bize. Cimlastik direk domalacaktir zira.

Aslinda cimlastik icin namusu kurtarmak adina guzel bir sans olurdu Bursa macina tam konsantre olmak. Ama sanmiyorum. Simdiden gulen TD'nin basin toplantisini bekliyorum. Acaba benim oyuncum cukur kazmaz diyen eleman benim oyuncum mac satmaz da diyecek mi diye ;-)