Monday, September 28, 2009

TSL 7. Hafta

Haftanin takimi FB. Sansizlik eseri direkten dönen toplarina aciyan Antalyali oyuncular maci son dakikada resmen hediye ettiler. Sanki yeniliyorlarda son dakikada kazanilan korner pozisyonunda belki gol atabilirler umuduyla bütün oyuncularin ileri cikmalari inanilmazdi. Takimin yarisi Alexin attigi pastan sonra 4 Fenerliyi takip eden tek oyuncu forvet Baliliydi. Bu arada her haftada söylesemde, 3 tane topu direkten dönen bu Fenerden bir cacik olmaz. Haftalardan beri ziplaya ziplaya gitmelerini hakemlere ve gizli güclere bagliyorum. UEFA kupasi maclarinda bu sekilde oynamaya devam ederlerse ittire kaktira gruptan ciktiktan sonra ilk ciddi takimla oynayacaklari mactan sonra elenirler.

Hakem macin sonlarina dogru Fener'in net penaltisini vermedi. Karsilasma berabereyken ilk yarida her hafta en az bir kez oldugu gibi, bu haftada yan hakem Fener'in rakibinin gollük pozisyonunu offsayt diye kesti. Sene sonuna kadar daha kactane böyle pozisyon izleyecegiz acaba? Hayret etmeyi birakip olagan karsilama moduna gecmis durumdayim.

GS, aman aman oynamayan Eskisehir karsisinda 1 puan birakti. TSL Süper liginin, GS nin yabanci oyuncularini motive etmedigini düsünüyorum. Bir diger etkende defansin üzerine sürülen Youla, Ümit Karan ve Mehmet Yildiz rakibin defans ve orta saha hattinin forvete yardimci olmasini engelledi. Bravo atom karincaya. Iyi taktik vermis.

Besiktasim bu haftayi kagit üzerinde 3-0 lik Ankaraspor galibiyetiyle tamamladi. Insallah bu, sezon sonuna kadar gidecek bir galibiyet serisinin baslangici olur.

1 comment:

Fuat Akal said...

He he, yanlis verilen ofsaytlar kaniksaniyor ama yanlislikla verilmeyen penaltilar goze batmiyor. Kaleci oyuncuyu kucakliyor ama penalti calinmiyor nedense. Verilmeyen penalti pozisyonu oldugunda macin sonlari degildi. Daha en az 15 dakika vardi bitime. Duzeltelim onu da ayrica.

Antalyanin bu fenerden bile puan almasi mucize olurdu. Zaten su ana kadar cimnastigin yendigi tek takim olmasindan bu sonuca kolayca varabiliriz. Son dakika goluyse tam bir faciaydi.

GSli yabancilarin mac sectigi konusuna katilmiyorum. Her takimda dusus olur. Ozellikle Arda dustugu icin organize olamadilar. Bir tek, Keita vardi iyi oynayan. Adam gercekten cok iyi.

Alexcigime bir paragraf acayim. Baktim, bizim tum pozisyonlarda herifin parmagi var. Gulizari kac net pozisyone soktu ama eleman herhalde yine psikolojik sorunlarla bogusuyor. Kucuk Emrah gibi bakmaya basladi yine son zamanlarda.

Galatasarayin balini es gecmeyelim. Defans iskaliyor ve hop, gol. Bizim toplarsa direkten donuyor.