Sunday, September 13, 2009

5. Hafta

Besiktas: Mustafa Denizli inadi birakip, Nihati tek forvet oynatmasa, yanina Boboyu koysa diyorum artik. 5 hafta gecti aldigimiz puan 6 kaybettigimiz puan 9. Takim fena oynamadi dersem kendimizi kandiririz. Kalecinin topa disarida dokunmus olmasi, Serdar Özkanin bilmem kac tane pozisyonu harcamis olmasi gibi avuntular büyük Besiktas taraftarina yakismayacaktir. Galatasarayda Arda yorgun, Ayhan sakat, takimin yarisi milli maclardan yorgun gelmis. Besiktasim da ise Tello, Ibrahim Toraman disinda pek bir eksik yok. Neyse Sali günü Manchester United maci var, gerisini o mactan sonra yazmak gerekir. Tabata yanilen en büyük kaziklardan birisidir. 8 milyon euro luk futbolcu degil, heleki Besiktasimin kilit 10.5 numara olacak oyuncusu hic degil.

Fenevbahce: Hakem masallah Fenevbahceli futbolcularin arkadasi gibi idi. Ittiler, itistirdiler ve ne acidir ki hakedilen kirmizi kart kimseye cikamadi. Zühtü mac yaparken bile biz bu kadar samimi olamiyoruz kendi icimizde. Mehmet TOPuz bir ara hakemi itiyordu, Alex omuz atti, Gökhan Gönül resmen dikleniyordu. Bu arada Luganonun Bursaasporlu futbolcunun bilegine acimasizca basmasi gözlerden kacmadi. Hakemin en büyük hatasi 1 metre auttaki topa Bursaspor lehine korner vermesi idi. Iyi ki gol olmadi. Haa Ahmet CAKMAZ Lugano o pozisyonda iyi niyetli bilegine bastiginin farkinda degil derken, yuuuuuuuhhhhh dememi bütün apartman ibretle dinlemistir herhalde. Bu yorumdan sonra Ahmet CAKMAZ i ben referans olarak kabul etmiyorum kardesim.

Trabzonspor bu hafta sonunda 6 gollü galibiyetle lig heyecanina katilirken, Galatasaray da bu yil gol rekoru kirarim havasinda devam ediyor. Sivasin 4 haftadir yenilmesi düsündürücü. Ama büyük lokma ye, büyük konusma Bülent Hoca. 5 yerim 7 yerim, 6 yemem, 7 yerim 9 yerim 8 yemem yalakaligi icinde kendi takimini unuttun galiba. Bursaspora Fenerbahce macinin ilk yarisindaki topu oynatan Ertugrul hoca o futbolu Besiktasa adapte etse idi, halen takimin basinda Ertugrul hoca olurdu. Ama ne yazik ki Bursaspor ikinci yarida gene bal yapmayan ari misali oynadi.

Hakem hatalarini sayiyormuyduk ?

2 comments:

Fuat Akal said...

Hakem hatalarini Onder sayiyor.

Cok uzuluyorum size. Cincon'un olusunden 3 yiyorsunuz. Cimnastik iyi mucadele ediyor filan ama pozisyon uretemiyor. Urettigini de atamiyor. Kadrosu diger ikisine gore bir alt seviyede. Neyse. Zico gelecek dertler bitecek.

Kimse bana Deniz Coban hakemdir demesin. Avuta gidiyor top, korner veriyor. Halbuki Bursali oyuncu, Volkan Sen adli picikonun hareketlerine baksa pozisyonun avut oldugunu suzecek. Ama kafa basmiyor. Bu noktada aklima birsey geldi. Derbi oncesi eski maclari veriyordu ligtv. bjk-gs macinda Delgado eliyle sari kart isareti yapti diye ikinci sariyi gorup atiliyor Cuneyt Cakir tarafindan. Herif niye kart vermiyorsun demiyor aslinda. Az suradaki faule sari verdin hoca anlaminda birsey soyluyor. Bizim hakem anlayamiyor ne dedigini basiyor ikinci sariyi.

Lugano bana gore ilk defa kart gormemeyi hakederek bir 90 dakika bitirdi neredeyse. Ama adamin adi cikmis. Kart gordugu pozisyonda bence faul bile yok. Ama sucsuz yere karti yiyince deliriyor insan tabi. Ayni sekilde Alex topu caliyor, hakem bir faul uyduruyor ve guiza ve Alex itiraz'dan sarariyor. Avuta giden topa korner veriliyor hop Gokhan sarariyor. Neticede hakeme itirazin dozunu iyi ayarlamak lazim. Hakem yanlis karar veriyor, sen kart yediginle kaliyorsun. Neticede, Gulizar son paslari verebilse Bursa folluk olurdu. Bursanin pozisyonu yok. Son saniyede Bilica'nin hatasindan az daha golu yiyebilirdik de ama sans iste.

Onder Kurutas said...

Ligin basinda istenenen iki takimin sampiyonluga kostugu bir lig heyecani tam gaz devam ediyor. Oysaki ne güzel 4-5 takimin son haftalara kadar ayni heyecanin icinde oldugu 2 yil gecmisti. Bu yil eski tas eski hamama döndük.

Bu haftada bu yilki sampiyonluk adayim yine degismedi. Derbiye gelince, Besiktasim GS nin hizini 15. dakikada kestikten sonra 2. golü yiyene kadar oyunun kontrolünü elinde tuttu. Futbolcunun moralsiz olabilecegini inanabilirim. Ama mac yorgunu olmasini kabul edemiyorum. Ingiltere ve Ispanyol liginde 2-3 günde bir mac oynayanlar uzayli mi?

Bursa - FB macinin ikinci yarisini seyrettim. Bu Fenerin nasil GS ye rakip olarak ortaya cikarildigini anlayamiyorum. Baska bir Fener seyrediyoruz herhalde. Haftalardan beri tek degismeyen oyuncularindaki agresiflik. Fiilen hakeme tecavüze iddiasina katiliyorum. Kendisini samar oglu yapan bu hakem Toromani ikinci saridan atmisti gecen yil. Bir takima kurt diger takima coban olan bu tiplere beddua etmek bile gelmiyor icimden.