Monday, June 22, 2009

Basketbol: Bizim ne zaman bir kupamiz olacak baba?

Amerikaya gazeteler 5-10 gün gec gidiyor galiba. Top olma mailini birde „biz neden ezik olduk…bizim ne zaman kupamiz olacak baba… futboldan sonra basketbolda da kupa yerine baska birsey verdiler“ umarimki tarafsiz kalemler yazacaktirlar.

Kirmizi t-shirtlü (kesin baska taraftardir. T-shirtü sabikali) spor düsmanlarinin önce sahaya dalip basketbolculari tekmelemesi sonra birde soyunma odalarini basmasi Topuz transferini bile bastiramazsa bu kaypak basinin yazdiklarinin ne kadarina inanir insan. Adamlar iki takim karmasini eze eze yenmisler. Basinin bu olayi göklere cikarmasi yerine hemen hasiralti etmesine de birileri ama orada bir komple vardi diye bir kulp bulurlar.

Besiktasimin sampiyonluk kutlamalari tam gaz Istanbulda, Isvicrede, Almanyada, Amerikada devam ediyor. Isvicredeki kutlama balosuna isteyen 1 Agustosda gelir. Otobüs söföre olarakta Azizle anlastik. O ne dikkat o ne özen. Bu kadar yakisir bir meslek birisineJ

2 comments:

Fuat Akal said...

Kusura bakmayin gencler, bu aralar faz intirnete giremiyorum.

Onder, sizin basketten anladiginizi bilmiyordum. Ya da basketle ilgilendiginizi diyeyim. Malum, Fenevbahce gibi bir spor kulubu degilsiniz neticede...

Efes macinda cikan olaylarla ilgili soylenecek birsey yok. Verilen ceza bana gore az bile. Ama, su her defasinda ozne Fenerbahce iken yaptiginiz hafifletici sebepleri gozardi etme huyunuzu birakin artik. Efes'in, seriyi 2-0'dan nasil 2-4'e getirdigini de bir parca sorgulamak gerektigini dusunuyorum. Ozellikle besinci macta, macin bitmesine saniyler kala faul bile yokken calinan teknik faul, yine mac icinde Kaya Peker adli picikonun yaptigi ve gormezden gelinen teknik fauller, rakp kocun provokatif davranislari, olayli mactaki hakemin lig maclarinda Fenevbahce aleyhine yaptigi masum hatalar... Liste daha uzar ama gerek yok. Zaten takip ettiginizi sanmiyorum.

Bu tip olaylar TR'de her yerde olabilir. Neticede tribundeki tayfanin epeyce bir kismi it kopuk. Ne cezalar caydirici ne de kimsenin taraftari digerinden cok daha masum.

Onder Kurutas said...

Basketbolu ama özellikle NBA i yakindan takip ediyorum.

5. macta calinan teknik faul dogrudur. Basketboldan anladiklarini düsünen yorumcular bile sadece faul diye mirin kirin etselerde gecen yil degistirilen kurallara göre top oyuna girmeden önce yapilan fauller teknik faul olarak cezalandiriliyor. Normalde geriden gelen takim macin sonunda faul yaparak zaman gecmeden rakibi direk faul cizgisine getirir ve sonrasinda hizli hücum yaparak attigi 3 lüklerle maci cevirmeye calisir. Bu tür yapilan kasti faüller teknik faulle cezanlandirilmasina karar vermis federasyon. 5. mactada top oyuna sokmadan yapilan gereksiz faul hakli olarak teknik faulle cezalandirildi.




macin bitmesine saniyler kala faul bile yokken calinan teknik faul,