Monday, February 16, 2009

20 Haftanin Analizi

Bu hafta Fenevin sahlanisini izledik. Ridvan Dilmen derki sanki gecen hafta takima transfer yapilmista bu takim birdenbire degisivermis. Kardesim birak maval okumayi. Gelene gecene eyvallah diyen bir takim vardi sahada. Hacettepenin neden sonuncu oldugu ve bu yil sonunda düsecegini su maci benim gibi 40 dakika seyreden herkes anlar. Ligin ilk haftasinda Haceptte - GB macindan önce Cavcav "sizin yerinizde olsam bu hafta iddiada Hacettepeye oynarim" deyince ve haklida cikinca bu Hacettepe is var demistim. Ama yanilmisim.

GS bu hafta yine cepten yedi. Sifo'dan önce, düsecegi söylenen Antalyanin yavas yavas tehlike hattinin disina cikisini zevkle izliyorum.

Sivas ittire kaktira gidiyor. Ligde kalan deplasman maclarinin icindeki en zorlusu son hafta oynayacaklari GS maci. Ne kadar önde gitselerde takilacaklarini düsünüyorum. Tabi son hafta FB veya BJK nin sansi olursa Saibe yatabilir.

Gelelim haftanin derbisine. TS li defans oyunculari Besiktasin baskisi sonucu birbirlerine kizmaktan sinir krizlerine girdiler resmen. Tek forvetle oynamak Besiktasimi 2 puandan etti. TS golünden yarim dakika önce bu cizgi defans bize cok pahaliya mal olacak diye düsündükten hemen sonrada golü yedik. Alinan beraberlik Besiktasin haricinde hem FB hem de GSnin sampiyonluk hayallerinin devam etmesini sagladi.

Bu yil hangi takimin sampiyon olacagi bence son hafta belli olucak. 14 haftada alinacak 42 puan olsada bence bu yilki sampiyonluk 3 puanli sistemde lig tarihinin en düsük puanla kazanilan sampiyonlugu olacak.

4 comments:

Fuat Akal said...

Lig sonuncusuna karsi, belediye yikimindan sonra ben zaten yazik oldu hacettepeye demistim kendi kendime. 5 olur sanmistim 7 oldu. Farketmez. Asla bir olcu degil. Zaten bu hafta yine Guizayla oynar bizim ihtiyar ve kel gorunur.

Oyle ya da boyle bu hafta en karli takim fenerbahce. Bu futbolla hala yarista olmak ligin kalitesini gosteriyor. Seyir zevki sifira yakin.

Yatma konusunu siz iyi bilirsiniz. Vaktiyle cincon'a cok guzel yatmistiniz. Cordobanin yaptigi asisti, sonra ne hikmetse kovulmasini, Sergen'in gole gidebilecekken orta sahaya donmesini unutmak ne mumkun.

Bence 3-4 hafta icinde resim netlesir. Su an favorim hala TS. Ikincilik icin cincon agir basiyor.

Onder Kurutas said...

Denizlide ne oldu? 17 dakika mac uzatilmis. Düsmeye oynayan takimi yeneme. Ondan sonra hedef olarak rakip takimi göster. Gündemi degistirmede üstüne olmayan bir Fenev klasigi yine. Cordoba topu iskalayip ceza sahasinin hemen disina atmisti degil mi? Kalede bostu herhalde. Ben tam hatirlayamiyorum :)

Bence ligin seyir zevki sifira yakin degil. Bilakis dorukta. 1 yenilgi 5-6 beraberlik alarak, sampiyonlugun derbi maclariyla belirlendigi yillar mazide kaldi. Lig degisti. Dede, Denizli ve Aricanin haricinde geri kalan takimlar genc ve yerli hocalarla calismayi tercih etmeye basladilar. Birkac yil öncesine kadar lig, yabanci hocalardan ve sezon icinde 3-5 takim degistiren ayni Türk hocalardan ibaretti. Belediye, Kayseri, Sivas ayni hocalarla calismaya devam etmenin meyvelerini aliyorlar. Yeni hakemler var. Televizyon kanallarinda yeni yorumcular var. Süper ligte mühtis bir degisim var.

Fuat Akal said...

Dunyanin neresinde 17 dakika mac uzuyorsa artik... Dogal karsilayalim. Kaleci agir hareket etti, surekli mactan caldi diye miziklanan insanlarin bu 17 dakikayi dogal gormesi de dogal zaten.

Puan tablosuna bakinca sanki saglam bir ligmis gibi bir hava veriyor ama ici bos. Uykum geliyor resmen mac izlerken benim. Puan tablosunun boyle olmasinin nedeni 3 buyuklerin cok kotu olmasi o kadar. Yoksa digerleri cok iyi oldugu icin degil.

Onder Kurutas said...

O kadar degisiklikten bahsettim. Ama degismeyenler seylerde var tabiki. Onlarda degisimi görmeyen taraftarlar ve televizyon kanallarinda sadece, milattan önce onyadiklari takimlari yorumlamaya calisan eski topcular.

2 yildir üst üste yasananlar bundan sonraki yillarda devam edecek.