Sunday, February 22, 2009

1 HAfta Besiktas Sevinecek

Bu hafta cok ilginc gecti.

Maclari izlemedim ama skorlara ve yorumlara bakarak konusacagim. Besiktas G.Antepte ilk yarida yuzde yuz goller kaciran Antepi sansi ile gecti diyorlar. 3-0 guzel sonuc ama bakiyorum takimda hala bir Sergen, bir Ilhan Mansiz gibi adi gecen oyuncu yok. C.tesi gunu Fenerbahce G.Birliginin elinden cok sansli kurtulmus. Mac 4-5 olurmus ama 1-0 da iyi bir skor tabi. Trabzon gene kapisina gelen firsati degerlendiremedi. Final maclarini kazanamiyorlar.

Sivasin macinda soylenene gore Sivasi hakem tutmus. Ama bakmak lazim. Aradan Sivas gümbür gümbür koptu. Asil mac haftaya, o zaman belli olur gercek gucleri.

Ben halen Besiktasin yarista olacagini dusunmuyorum. Bu hafta IBB ye yenilir ve gene eski günlerine döner diyorum.

tahminlerimi
IBB - Besiktas 1
FB - Sivas 1
Konya - GS 1
Antalya - Trabzon 2
seklinde veriyorum.

4 comments:

Onder Kurutas said...

Bu lige yürek dayanmaz. Genelde bu haftalarda sampiyonluk yarisindaki takim sayisi 2 ye düserdi. Ilk 5 teki takimlarin hepsinin de sansi devam ediyor.

Besiktasim, cok zorlanacagi bir maci ilk yarinin son dakikasinda Gaziantepin kacirdigi 100%lük poziyona ragmen elini kolunu sallaya sallaya kazandi. Oyun kurucu rolünü tek basina üstlenen Telloyla Besiktas ilk yari pozisyon bulmaktan cok zorlandi. 2. yari özellikle Ernstin destegiyle takim daha cok öne cikmaya basladi. 70. dakikadan sonrada Antepin gardi tamamiyle düstü. Yeni transfer -Ernst, Besiktasin sampiyon olmasini saglayabilir. Allah nazardan korusun:))) Delgado ilk 11 e girip, Cisse kenarda tutulursa cift forvetle müthis bir takim oluruz gibime geliyor.

Lig lideri Sivas, sansa tingir mingir gidiyor. Hakemin Eskisehir lehine vermedigi penalti pozisyonlari -ki bir tanesinde yan hakem uyardigi halde - gercekten de sac bas yolduracak cinsten.
Defansi saglam tutup, atilacak 1 golün üzerine yatma felsefesine oldum olasi hasta olmusumdur. Fenev maci bu hafta cok ilginc olucak.

Trabzon bu futbolla nasil sampiyon olucak derken bu hafta hic olmadik bir sekilde tekerlek patlayiverdi. Ersun Yanalin takimlari ligin ilk yarisinda firtina gibiyken, 2.yarida düsüse geciyorlar tezi yine hakli cikiyor galiba.

GS nin yenilgisi, futbol iste böyle birsey dedirtecek cinsten. Tamam Kocaeli ilk yari bir sürü pozisyon bulmus olabilir. Ama atilamayan penaltinin dönüp gol olmasi, macin kirilma noktasi olmus. Barosun kenarda oturtulmasinin cezasini cekmisler. Takimi ayakta tutan Servetin ciddi bir sakatlik gecirdigini söylediler. Bu gercektende cok büyük bir sorun olabilir.

FB ye gelince; Genclerin bir iyilik yapacagini bu hafta düsünmüstüm. Yillardan beri duran toplarla oynamadan sonuca giden Fenev sansiz bir golle mactan yenik ayrildi. Bu hafta eger Sivasa kaybederlerse Dede icin geriye sayim baslar diyorum.

Onder Kurutas said...

Tahminlerimi unuttum:

Besiktas - IBB (mac Inönüde): 1
FB - Sivas: x-1
Konya - GS: 1-x
Antalya - TS: 1-x

Lamba Cini Ezgi said...

Besiktas macinin tamamini izledim. FB ve GS maclarinin da bir kismini.

Besiktas hala iyi yolda degil. Ilk 45 dakika'da Gaziantep'in net pozisyonlari ve verilmeyen bir penaltilari var. Bos kaleye atilamayan gol olsaydi Besiktas'in bu maci cevirmesi pek mumkun olmazdi bence. 4 buyukler disindaki takimlarin one gectikten sonra yaptiklari canakkale gecilmez defanslari malum. Macin uzerine soylenecek cok sey yok. Tello goklere cikarildi ama kotu kullandigi o kadar top var ki. Neyse tek tek topculara girerse, isin icinden cikamam. Antep sasirtti beni, daha iyi olmalarini beklerdim. Bu hafta sansimiz yaver gitti ama gelecek hafta bizi bir yenilgi bekler diyorum.

FB'de bir isteksizlik var. Aragones'in hatalari var kabul ama futbolcularin cogu mucadele etmiyor. Gencler balli bir gol buldu - gol vurusu oncesi kocum Emre barajdan kopmus geliyordu. Gelecek hafta buyuk bir sinav bekliyor onlari.

TS ve Sivas maclarini seyretmedim. TS buyuk bir firsat tepti. Bir iki hafta daha boyle puan kaybederlerse tepetaklak giderler. Sivas, hem sans hem de gazla gidiyor. Son haftalardai ozetlerden gordugum cok iyi oynamadiklari ama yenilmiyorlarda. FB macini alirlarsa onlari tutamazlar.

GS maci tam bam bir faciaydi. 3-2 den sonra Baros'un atamadigi penalti herseyi tersine cevirdi. GS daki futbolcularda cok ruhsuzdular. Mucadele eden, varini yogunu ortaya koyan topcu cok azdi. Defansin kotulugu bu farki getirdi.

Bu haftaki tahminlerim soyle;
BJK - IBB 2
FB - Sivas 2
Konya - GS 1
Antalya - Trabzon 0

Fuat Akal said...

Gecen hafta da soylemistim. Futbol kalitesi yerlerde surunuyor diye. Bu hafta da ayni sey oldu.

Antep ve Eskisehir'in verilmeyen penaltilari bu haftaki sonuclari dogrudan etkiledi.

Fenerbahce uyutmaya devam etti. 5'lik olacak mac 1-0 bitti. Artik bu beyaz mendiller ciksa iyi olacak. En azindan gelecek senenin planlamasi baslayabilir. Bu hafta Sivas'i ya zar zor yener, ya da Sivas'a farkli yenilir. Ikinci ihtimalde mendiller sallanmaya baslanir.

Haftanin ilginc olayiysa yenildigi halde siralamada Fener'in bir basamak cikmasi oldu.

Haftanin super golu super olimpiyat stadinda oldu. Ruzgarin yaptigi asistle... Gormediyseniz youtube'da filan arayin.

Gulen teknik direktor, hakikaten falciymis, FB ve GSnin ilk 5 haftada 9 ve 10 puan kaybedecegini tahmin ederek hesabini yapmis :-) Neticede oyle ya da boyle hesabi tutacaga benziyor 26. haftayla ilgili. Fiksturu iyi zira. Uzun lafin kisasi, 25. haftada Sivasi yenerse cimnastik mali goturebilir.

Besiktas - IBB : 1
FB - Sivas: 2x
Konya - GS: 2
Antalya - TS: x2