Wednesday, December 3, 2008

TOP CIZGIYI GECMIS

Yillarca gecti mi gecmedi mi muhabbetini bosu bosuna yapmis birileri. Bu arada Ahmet Hoca kaybolan 17 yilini istiyormus. Versinler adamin 17 yilini olsun bitsin.


16 Kasım 1991'de oyanan ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlanan Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan ve hala unutulmayan top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması son buldu.

Lig Tv'de yayınlanan Futbol Gündemi programında "Piero" adı verilen bir sistem ile yapılan tespit sonucunda, Beşiktaşlı Mehmet Özdilek'in 87. dakikadaki şutta, topun 4 santimetre çizgiyi geçtiği ve hakem Ahmet Çakar'ın gol kararının doğru olduğu belirtildi.
Maçın yardımcı hakemi Çetin Oytuner ile birlikte olayları yorumlayan Ahmet Çakar ise şunları söyledi: "Gol kararı verdiğim için 15 gün boyunca İstanbul'da kılık değiştirerek yaşadım. 2 gün cihangirde bir bodrum katında evden çıkmadım." dedi.

-AHMET ÇAKAR: "BENİM 17 SENEME NE OLACAK?"-

13 comments:

Emrah Camasuvi said...

Daha neler gun yuzune cikacak AZIZ im.

Fuat Akal said...

Ezikligini duydugumuz konular eksi bir diyorsunuz yani :-)

Alemsiniz ya. Sonra eziksiniz deyince kizarsiniz.

O maci ben cok iyi hatirliyorum. Ahmet Cakar topun 30 cm gectigini soylemisti. Ben bu sozu tv'de duydum. Simdi bakiyoruz ki megerse 4 cm gecmis top cizgiyi. 1 cm de gecse top cizgiyi gectiyse goldur. Zaten hakem de golu vermisti. Artik en azindan bu konudaki ezikligi ustunuzden atarsiniz.

Tabi sunu da demeden gecemiycem. Eger o piero denen seyin o kadar eski bir goruntuyu, kameranin yerini, acisini vesayresini cok net olarak bilmeden bu kadar kesinlikte bir olcum yapabilecegini ben dusunmuyorum.

Lamba Cini Ezgi said...

nedir bu FBlilerin agzina sakiz yaptigi ezik hikayesi bilemiyorum. BJKliler ne zaman birseylerden yakinsa, sikayet etse "ezikleniyor" oluyorlar. fuat hocam, biz bizeyiz vazgec artik su ezik muhabbetinden.

burada kacirdigin nokta da su her zamanki FB objektifliginle: bunu BJKliler dert etmedi ki. FBlilerin agzina sakiz olmustu, zirt pirt gundeme getiren siz oluyorsunuz ama ezik biz oluyoruz :)

ben cok uzerinde durmadim bu konunun. piero hikayesine gelince, ben de cok emin olamiyorum bu kadar kesinlikle olcum yapilabilir mi diye? ofsayt cizgileri bile bazen bana yanlis gibi gorunuyor ama ne diyim adamlar bilimsel yontemlerle hesaplar yapiyordur diye dusunuyorum (tabii uckagit ihtimali her zaman var: )

ya fuat hocam, bence FBliler kampanya baslatsinlar: "piero istemiyoruz" diye. hatta 1 ocak gunu de "ligtv'yi iade edecegiz" desinler. bu arada 1 aralik teslim ligtv'de sayi kac oldu? 25 milyon'u buldunuz mu?

Fuat Akal said...

Iade edilen decoder sayisi su an itibariyle 27689. Aha 27690 oldu. Artiyor, artiyor...

Lamba Cini Ezgi said...

vay koclarim benim. bak FBli bir arkadasimin baska bir FBliden aldigini soyledigi mesaj:

"Arkadaşlar bazıları kampanyalara kanarak iptal kararını iptal ettirip yeniden devam etmiş diyorlar..Bu doğru olabilir ama kız kardeşler(8jk+6s)´lilier yapmasın böyle birşey??? Bizim adımızı kullanıp belki kampanyadan yararlanmak istediler???Nasılsa iptal ettiricem diyince hemen kampanyalara başlıyor..doğal olarakda ikiz kardeşler bu şekilde bir kurnazlık yapabilir... "

cok eglendim...bu arada ona sordum o da 1000 sinirini gectik dedi, yani seni teyit ediyor. helal olsun sizlere. bugun ayin 4'u. bazilari baska bir takvim kullaniyor herhalde :)

neyse hocam, kesiyorum bu muhabbeti burada. helal olsun iptal edenlere. gercekten soyluyorum.

Fuat Akal said...

Simdi aydinlandi olay. Sizi cimriler sizi. Decoder'i ucuza kapatmak icin yapmayacaginiz sey yok :-)

Saka bir yana hakikaten ben de merak ediyorum ne oldugunu. Digiturk'le gizliden bir anlasma mi yaptilar, birileri avanta mi yedi yoksa eylem basarisizlikla mi sonuclandi bilemiyorum. Milletimizin orgutlu hareket etme konusunda ne kadar basarili oldugunu goz onune alirsak eger ucuncu olasiligin da bayagi bir yuksek oldugunu dusunuyorum.

Onder Kurutas said...

Decoder i veririm, takimi ligden cekerim, evindem alirim türünden aba altindan sopa göstermelerin palavradan öteye gecmedigini bilmiyomus gibi yapmayi birak lütfen.

Haftasonu GS - Hacettepe macinda yanlislikla atilan oyuncu mac bitiminden 34 dk önce atiliyor ve federasyon macin tekrari yerine futbolcuya verilen cezayi silip Saibeye 3 puani hediye yediyor.

3-5 yil öncede macin bitimine dakikalar kala 2. sari karti gördügü halde oyuncu atilmadigi icin EzikB - Rize maci 90 dakika oynatiliyor. Birde sezon arasinda yaptigi transferlerde bu macta oynatiliyor. Benzer iki örnek. Ilkinde macin 2/3 lük bölümünde hata yapilmis. Tek benzerlik, ligin en saibeli iki takimina yapilan kiyak.

Emrah Camasuvi said...

Yav ne ezikligi niye ezilelim;
Attigimiz gol sayiliyor.

Ezik ezik su kadar haftadir penalti atamiyoruz demiyoruz,
Ezik ezik devre arasi aldigimiz adami, ertelenen macta oynatmiyoruz.
Ezik ezik stadimizda kufur oldugunu bile bile bizim statda kufur olmuyor demiyoruz,

Oyle degil mi ?

Fuat Akal said...

Hadi bir hakkinizi teslim edeyim. Bu sene buyukler icinde hakem hatalarindan en cok etkilenen takim cimnastik.

En cok kiyak yapilanlar cincon ve caktirmadan TS.

Rize macindaki uygulama dogru, hacettepe macindaki yanlis ise bunda bizim sucumuz ne? O hata 6s (ya da diger buyuklerden biri) aleyhine olsaydi o mac tekrarlanirdi. Maalesef ulke gercekleri...

Biz en azindan kiralik verdigimiz oyunculari bize karsi oynatmayacaksin sartiyla kiralamiyoruz.

Digiturk iadesi konusunda ben de supheliyim. Bu hafta fenerin macini ve akabinde doberman'i seyrettikten sonra bu konuda bir yorum yaparim. El altindan bir anlasma yapilip yapilmadigini anlariz.

Penalti konusunu kaale bile almiyorum. Al sunu izle:

http://www.youtube.com/watch?v=W1_g3iAZb0Q

Fuat Akal said...

Unuttugum bir kac seyi ekleyeyim:

Tupcunun hastaneye haluk'un babasina goturdugu kupayi, tumer'in bck-cincon maci sonrasi "benim vicdanim rahat ama arkadaslarimi bilemem" sozunu, yine ayni macin Alman resmi bahis sirketinin listesinden mactan once cikartildigini, 2 yil onceki kupa yari finalinde selcuk dereli - baki dayanismasini, ondan onceki sezon izmir'deki kupa finalinde (bck-fener) yasananlari, (4 yil kadar onceydi saniyorum) kadikoydeki 2-2'lik macta bck'nin ofsayt golunu de hatirlatirim.

Onder Kurutas said...

Unuttugun cok sey var. Ama onlar gecmiste kaldigindan yerine göre bu unutmalari anlayabilyorum. Bahsettigin 2-2 lik mactaki lehinize verilen kararlari, verilmeyen golden de bahset. Sampiyon oldugunuz yillarda yalandan serbest vuruslarla alinan puanlarin getirdigi sampiyonluklarida eklemeyi ihmal etme. Nobreyi sahada resmen dövüyorlar, cekiyorlar, tekmeliyorlar. Ama faul kararlari hep rakibin lehine oluyor. Adamin FB yillari futbol yasaminda kara bir leke olarak kaldi. Güya Türkiyenin en iyi futbolcularinin oynadigi takimdan bugüne kadar kac tane teknik direktör, kac tane yorumcu, kac tane futbol duayeni cikti? Nerede bu adamlar? Bir Ridvan bir de Aykut var.

Fuat Akal said...

Neler cikiyor azizim...

>>>

Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Lucescu, Demirören hakkında ilginç şeyler söyledi.

Rumen teknik adam Vatan gazetesine verdiği röportajında, 'Beşiktaş’tan teklif aldınız yeniden... Neden kabul etmediniz?' şeklinde gelen soruyu şöyle cevapladı:

"Açıkçası buna teklif diyemem. Çünkü Yıldırım Demirören’e teklif yapma imkanı pek kalmadı. O dönemde (Beşiktaş’ın Metalist’e 4-1 yenilip elendiği gün) Ukrayna’dan ayrılma ihtimalimin imkansızlığını kendisine anlattım. Bana “Tamam ama yardımına ihtiyacım var. Gündemi değiştirmem lazım. Seni Türkiye’den ararlarsa ’Gelmiyorum’ deme lütfen” dedi. Demirören benim arkadaşım. Yardıma ihtiyacı varsa ederim. Kendisiyle ne para konuştuk, ne de kontrat süresi. Ağır bir yenilgi almışlardı. Onu anlayışla karşılamak lazım."

Emrah Camasuvi said...

Fuat taktire sayan durumun devam ediyor.

Besiktas haberlerini takip etmene cok seviniyorum...

Bu haftadan sonra mac yorumlarina ara versek te olur, vermesek te.