Thursday, July 29, 2010

Avrupa kupalari ön eleme maclari

Ilk ön eleme maclarini Besiktas oynasada, profösyonel oyunculardan kurulu olmayan bir takimla yapilan maclar ölcü olamayacagindan bu haftadan itibaren yorum yazmanin daha dogru olacagini düsünüyorum.

Türkiyede hava kosullarindan dolayi ligler malesefki Avrupadaki liglere göre daha gec basliyor. Bununda ceremesini bu tür ön eleme maclarinda cekiyoruz. Dün aksam sezona hazir olmayan Fener birde Kazim'in salakligindan dolayi ilk yarida 1 kisi eksik kalinca macin tamaminda öldü öldü dirildi. Söyle topa vurmasini iyi bilen bir iki oyuncusu olsaydi YB kesin fark yapardi. Mac genelinde yeni transfer Stoch ve Volkan cok iyi oynadi. Hakemin hem Dos Santosa hem de Emreye rakiplerine attiklari dirseklerden dolayi kirmizi karti vermemesi, rakibin vurdugu topta eli acik olan Önderin pozisyonuna penalti calmamasi, 3 kez direklerden dönen toplarin ve bu toplara vuramayan YB li oyuncular olasi bir hezimeti önledi.2-2 lik skor Feneri bir üst tura tasir. Defansa Lugano sart. Bekir ve Bilica iyi bir görüntü vermediler.

Bakalim bu aksam Besiktasim ne yapacak?

6 comments:

Fuat Akal said...

Sen kendine buyuk hedef koyup, Kazim, ki ona ne lazim ben cok iyi biliyorum, Bekir, Onder gibi oyunculara bel baglarsan olacagi odur. Dandik bir takima karsi rezil olursun. Ama dun aksam cok eglenceli gecti. Maraton, balkondaydim. Seyirci karisikti. Sansla da olsa berabere bitmesine sevindim.

Stoch'u cok begendim. Biraz da defans yaparsa cok iyi transfer.

Onder Kurutas said...

Rezalet futbol dün aksamda devam etti.

GS 2-0 önde götürdügü maci son 10 dakikada yedigi gollerle berabere bitirmis.

Besiktasimin macinda ilk yari ölüp ölüp dirildik. Takimin sablonu sürekli hücum edecekmis gibi dururken, özellikle ilk yari yalandan penalti ve bir serbest vurusumuzun haricinde pozisyonumuz yoktu. Önde oynayan Nobre, Nihat, Hilbert, Delgado ve Quaresma defansi birak orta sahaya bile yardim etmeyince Ernst yanlizlari oynadi. Ikinci yari Necipin oyuna girmesiyle oyunun sekli degisiverdi. Rakibi o kadar sindirdigimiz halde ve bu kadar hücum silahiyla oynamamiza ragmen 2. golü atamamiz bu yilda gol yollerinde zorluk cekecegimizin habercisiydi.

Onder Kurutas said...

Dün aksam Fener-Genc Oglanlar kapismasindaki rezil futbola ne diyecegimi bilemiyorum. Bir hafta önceki mactan ya hic ders alinmamis ya da eldeki kadro ancak bu kadardi. Tüm mac boyunca iki pozisyona girilmesi anlasilir gibi degil. 5-10 milyon degerindeki takima elenmek 2.Pendik kazasi gibi birsey olsa gerek. Firmadakilere ben Fenerli degilim diye yirtmaya calissamda ülke puani ve sonraki yillarda kupalara daha fazla eleme oynayarak katilma riskleri insanin canini sIkIyor tabiki.

Neyse gecmis olsun. Insallah bu aksam benzer soklari yasamayiz.

Fuat Akal said...

Plan yok, proce yok. Bu saate kadar hazirliklarini tamamlamasi lazimdi. Simdi forvet transfer edip bir yerlerine soksunlar ne diyim. Top yerine direk adama giren defansla da buraya kadar.

Daum simdi bir yerleriyle guluyordur.

Neyse. Bursa'ya kiyagimiz olsun. 5 milyon kadarcik. Kalanlara basarilar.

Onder Kurutas said...

Söylemeyi unuttum. Fenerin bu yilki 2 yabanci transferide oldukca iyi. Luganonun gelmeme ihtimaline karsin 1 defans 1 de forvete ihtiyaclari var.

Fuat Akal said...

Dia'yi ben de begendim. Insallah bozulmaz.