Monday, May 17, 2010

Dikkat Dikkat Bursa Sampiyon

Atilacak onlarca baslik var aslinda. Klasik basliklar "Fenerim iki kupa alacagim derken ... aldi." "Merhumu nasil bilirdik. Cukur kazardi. Gömün gitsin." "Allahin sopasi yok ki". "Anonscunun gazabi." "Fenerin basina bu hep geliyor". "Fenerin ikinci Denizli kazasi." "Ikinci anons kazasi."

Aslinda gollerden apacik asikar oldugu gibi Besiktas Bursaya yatmis canim:-) Fenerin üvey evladi Rüstü, Toromana "Birak" diye bagirmasi, ondan sonra ilginc bir sekilde kaleyi birakip rakibin pesinde kosturmasi tezgahin daniskasi. Hirvatistan macinda da ayni tezgah yapildigindan roller resmen ezberlenmis. Ondan sonra Toroman yetmez deyip topu kendi kalesine tingir mingir yuvarlamasiyla mac kopmus zaten.

Stadin icini yakan, disarda polise saldiran, kendi taraftirini cigneyen centilmen Fener seyiricisinin görüntülerini Lig TV vermemeye calissada, özellikle stadin icindeki yangin ve yollardaki galeyan TRT tarafindan gösterildi. Bagdat caddesinde tavani siyah beyaz damali kirmizi rengteki Mini Cooper marka iki bayanin kullandigi arabaya Fenerli kardeslerimizin saldirmasi acizligin, ezik büzüklügün bir göstergesiydi.

Anonscu azizligine ugrayan Fenerime gecmis olsun demiyorum. Stadin elektriklerini kesersin. Icerde görüntü alinmasina izin vermezsin. Sahada oyuncularin hakeme saldirir ki bu son saldirida golü yediler:-) Takim kazandiginda yapilan bütün lehte hatalari görmezden gelirken, kaybettiginde ise lige ayar verirsin. Hakem odasini basarsin. Ondan sonrada macin sonunda kendi anonscun 2-2 deyip bütün stadi 3 dakikaligina sevince bogup ele güne maskara olursun. Görüntüler bu hafta bütün dünyada gösterilir:-) Valla az kalsin bende Besiktas gol atti diye üzülmedim degil. Bir rivayete göre 1000 kadar Carsi elemani bu söylentiyi stadda yaymis. Basin bir sekilde FB yi aklamaya calissada nereden tutarlarsa ellerinde kaliyor. Gecmis olsun.

Siralamanin bu sekilde bitmesinin bir diger iyi nedeni ise Bursa elemelerde SL ne kalamazdi. Fener gerek bütcesi gerekse kadro yapisiyla elemelerde karsisina cikan takimlarla basa basa oynayabilecek düzeyde. Sampiyonlar ligine iki takimla kalinirsa alinacak her puan ülke puanina saglayacagi katkiyla ilerki yillarda da iki takimla katilim devam edecek. Bursa insallah sampiyonlugu getiren Volkan, Ozan ve Sercani satmaz.

Son sözlerim, bütün yil sampiyon olma hayalleriyle yasadiktan sonra finisi görememek insani üzüyor. Önümüzdeki 3 ay boyunca her gün yeni bir yalanci oyuncu transferiyle basin manset üstüne manset atar. Besiktasimin yeni oyuncu alabilmek icin 5 tane yabanciyi göndermeye calisacak olmasi taraftari iyice gerecek. Gülen TD istifa edecekse hemen etsin. Yorulmussa...Cesmede bütün yilini gecirecekse...gecirsin adam. Insalalh YD de "yoruldum. Hayatimi golf oynayarak gecirmek istiyorum" filan deyip gider desemde bu pek mümkün görünmüyor.

1 comment:

Fuat Akal said...

Bursaspor'u tebrik eder CL'de basarilar dileriz.