Monday, September 28, 2009

TSL 7. Hafta

Haftanin takimi FB. Sansizlik eseri direkten dönen toplarina aciyan Antalyali oyuncular maci son dakikada resmen hediye ettiler. Sanki yeniliyorlarda son dakikada kazanilan korner pozisyonunda belki gol atabilirler umuduyla bütün oyuncularin ileri cikmalari inanilmazdi. Takimin yarisi Alexin attigi pastan sonra 4 Fenerliyi takip eden tek oyuncu forvet Baliliydi. Bu arada her haftada söylesemde, 3 tane topu direkten dönen bu Fenerden bir cacik olmaz. Haftalardan beri ziplaya ziplaya gitmelerini hakemlere ve gizli güclere bagliyorum. UEFA kupasi maclarinda bu sekilde oynamaya devam ederlerse ittire kaktira gruptan ciktiktan sonra ilk ciddi takimla oynayacaklari mactan sonra elenirler.

Hakem macin sonlarina dogru Fener'in net penaltisini vermedi. Karsilasma berabereyken ilk yarida her hafta en az bir kez oldugu gibi, bu haftada yan hakem Fener'in rakibinin gollük pozisyonunu offsayt diye kesti. Sene sonuna kadar daha kactane böyle pozisyon izleyecegiz acaba? Hayret etmeyi birakip olagan karsilama moduna gecmis durumdayim.

GS, aman aman oynamayan Eskisehir karsisinda 1 puan birakti. TSL Süper liginin, GS nin yabanci oyuncularini motive etmedigini düsünüyorum. Bir diger etkende defansin üzerine sürülen Youla, Ümit Karan ve Mehmet Yildiz rakibin defans ve orta saha hattinin forvete yardimci olmasini engelledi. Bravo atom karincaya. Iyi taktik vermis.

Besiktasim bu haftayi kagit üzerinde 3-0 lik Ankaraspor galibiyetiyle tamamladi. Insallah bu, sezon sonuna kadar gidecek bir galibiyet serisinin baslangici olur.

Monday, September 21, 2009

TSL 6. Hafta

Bir rivayete göre Boby Robson "Sampiyonluk ilk 6 haftada kazanilmaz. Ama ilk 6 haftada kaybedilebilir." demis. Bitime 28 hafta kalmasina ragmen Besiktasim icin sampiyonluk sansinin sonlandigi haftadir 6. hafta. Hic bu kadar lige basladigimizi hatirlamiyorum. Gecmis olsun.

Sampiyonluk veya ilk 2 adaylarima bu haftadan itibaren TS yi ekledim. Selcuk cok olumlu isler yapiyor. Besiktasim Manisanin kapisinda Ugur Incemani almak icin yatarken, ayni yil TS Selcuk u almisti. Delgada sakat olunca Ugurda istenildigi gibi oynamayinca 8 milyon Euro verilip Tabata alindi. Diger taraftan Selcuk cok daha az maliyetle TS de takir takir oynuyor. Izlenen transfer politikalari, verilen milyonlar ve ortaya cikan sonuc akillara zarar.

Dünkü mac eger berabere bitseydi bugün ortalik yer yerinden oynardi. Özet görüntülerde hakemin fahis hatalari (GS aleyhine) gözüküyordu. Gole giden oyuncunun düsürülmesi sonrasi olayi sari kartla gecistirmesi inanilmazdi. Ama GS 89. dakikada da olsa aradigi golü bulmus.

FB ye girmiyorum. Her macin ardindan ders alma sözü veripte alamayan FBnin tekerligi coktan patlamis olmasi lazimdi. Biraz hakem faktörü birazda sansla 6 da 6 yaptilar.

Friday, September 18, 2009

UEFA 1. maclar

Bu GS beni sasirtmiyor. Attiklari gollerin 1. ve 3. sü resmen bal gol olsada helal olsun diyorum. Grubun en güclü takimini deplasmada güle oynaya yendiler.

Fener ise grubunun en güclü takimina kendi evinde boyun egdi. Gecmis olsun. Macin dakikalarini okuyunca maci yasamis gibi hissettim. Uzaktan vurulan sutlar ve serbest atislar macin Fener acisindan en önemli anlari olmus. Son vuruslar iyi yapilamamis. Volkanin ilk golde bariz hatasi var. Bu yenilgi moralleri bozmasin. Fener en kötü ihtimalle grubunda 2. olur.

Wednesday, September 16, 2009

CL 1. hafta

Cimnastik az daha surpriz yapip 1 puani kapacakti ama olmadi. Aslinda 1 puani haketmisti ama ne yapalim, kader...

Sunday, September 13, 2009

5. Hafta

Besiktas: Mustafa Denizli inadi birakip, Nihati tek forvet oynatmasa, yanina Boboyu koysa diyorum artik. 5 hafta gecti aldigimiz puan 6 kaybettigimiz puan 9. Takim fena oynamadi dersem kendimizi kandiririz. Kalecinin topa disarida dokunmus olmasi, Serdar Özkanin bilmem kac tane pozisyonu harcamis olmasi gibi avuntular büyük Besiktas taraftarina yakismayacaktir. Galatasarayda Arda yorgun, Ayhan sakat, takimin yarisi milli maclardan yorgun gelmis. Besiktasim da ise Tello, Ibrahim Toraman disinda pek bir eksik yok. Neyse Sali günü Manchester United maci var, gerisini o mactan sonra yazmak gerekir. Tabata yanilen en büyük kaziklardan birisidir. 8 milyon euro luk futbolcu degil, heleki Besiktasimin kilit 10.5 numara olacak oyuncusu hic degil.

Fenevbahce: Hakem masallah Fenevbahceli futbolcularin arkadasi gibi idi. Ittiler, itistirdiler ve ne acidir ki hakedilen kirmizi kart kimseye cikamadi. Zühtü mac yaparken bile biz bu kadar samimi olamiyoruz kendi icimizde. Mehmet TOPuz bir ara hakemi itiyordu, Alex omuz atti, Gökhan Gönül resmen dikleniyordu. Bu arada Luganonun Bursaasporlu futbolcunun bilegine acimasizca basmasi gözlerden kacmadi. Hakemin en büyük hatasi 1 metre auttaki topa Bursaspor lehine korner vermesi idi. Iyi ki gol olmadi. Haa Ahmet CAKMAZ Lugano o pozisyonda iyi niyetli bilegine bastiginin farkinda degil derken, yuuuuuuuhhhhh dememi bütün apartman ibretle dinlemistir herhalde. Bu yorumdan sonra Ahmet CAKMAZ i ben referans olarak kabul etmiyorum kardesim.

Trabzonspor bu hafta sonunda 6 gollü galibiyetle lig heyecanina katilirken, Galatasaray da bu yil gol rekoru kirarim havasinda devam ediyor. Sivasin 4 haftadir yenilmesi düsündürücü. Ama büyük lokma ye, büyük konusma Bülent Hoca. 5 yerim 7 yerim, 6 yemem, 7 yerim 9 yerim 8 yemem yalakaligi icinde kendi takimini unuttun galiba. Bursaspora Fenerbahce macinin ilk yarisindaki topu oynatan Ertugrul hoca o futbolu Besiktasa adapte etse idi, halen takimin basinda Ertugrul hoca olurdu. Ama ne yazik ki Bursaspor ikinci yarida gene bal yapmayan ari misali oynadi.

Hakem hatalarini sayiyormuyduk ?

Wednesday, September 2, 2009

Tuesday, September 1, 2009

4. Hafta

Onder atlamadan ben yaziym bu sefer.

Bu hafta hakemle kazandik. Bekir'in hareketi bana gore penalti ama vermese de birsey demem. Daha onemli pozisyon ofsayt diye sayilmayan goldu. Sahsen cok uzuldum. Fenerbahce bile olsa boyle bariz bir haksizlik beni uzer. Pesisira gol gelince cok sevindim rakip adina. Ama ondan sonra her ne hikmetse varyeteye basladi Manisa. Gereksiz paslasmalar, zaman gecirmeler vs. Azicik yuklenseler maci onlar onlar 2-1 alirdi ama futbolun adaleti yok. Alexcigimi opuyorum. Hic oynamasa da sonucu etkiliyor adam.

Emre icin soyleyecek laf yok. Acil psikoterapiye almalari lazim. Manisali piciko kufur etti diye hakemin gozu onunde oyuncuya geciriyor kazma. Bir de kufur salliyor. Hakemi itiyor. Tam bir sayko. Isin kotu tarafi takimin da en iyisiydi.

TS, yetersiz kadro. Yorum yapmaya degmez.

Cimnastik, daha once de dedigim gibi, ruyadan uyanma zamani. Stresi kaldiramiyor o takim. Nihat, aldigi paranin ve uzerindeki beklentilerin altin eziliyor. Gucsuz bir de. Gulen TD kalpten gidecek sandim. Tabata gelecek dertler biter. Cimnastigin verilmeyen penaltilari filan varsa onlari Onder soylesin. Ben cok baktim ama goremedim.

Cincon, kadrosu su an en iyi kadro ama posasi cikmis Ankarayi zor yendiler. Keita cok iyi.

Bu arada arkadaslar, ofsayt kurali degisti. Belki haberiniz yoktur. Pasif masif hikayeleri kalkti. Topla temas esas. O yuzden yan hakemler bayragi kaldirmadan once bekliyorlar epeyce.

Ertelen(me)sin :-)

Hey gidi koca cinar, iki kupali sampiyon... Dustugu hallere bak. Kritik sinavmis. Asin artik bunlari. Cok uzuluyorum size cook...

>>>


Beşiktaş’ın hocası, “Milli Takım’ın hayati 2 maçı sonrası Galatasaray ve Beşiktaş’ın Avrupa’da kritik sınavları var. Bu derbinin ertelenmesi olumlu olabilir” açıklaması ile tavrını ortaya koydu

Teknik Direktör Mustafa Denizli, Galatasaray ile oynanacak derbinin ertelenmesine sıcak bakıyor. Beşiktaş’ın hocası,  “Polemik yaratmak istemiyorum ama Milli Takım’ın hayati 2 maçı sonrası Galatasaray ve Beşiktaş’ın Avrupa’da önemli maçları var. Bu süreçte erteleme olumlu sonuçlar doğurabilir. ‘Ertelensin’ demiyorum ama durum ortada” dedi.