Monday, January 26, 2009

17 Haftada neler oldu?

Besiktasimin zar zor kazandigi Denizli maci üstteki takimlari yaklasmak icin cok iyi bir firsatti. Genelde bu tür kazancli cikilacak haftalarda bol bol puan kaybettigimizden, acaba benzer bir senaryo yasarmiyiz diye düsünmedim degil. Klasik mac basi 1 kirmizi kart görme aliskanligimizda devam edip duruyor. Ilginctirki rakip takim oyuncusu topa elle smac yaparken, hakem sirtini dönmüs yerde bozuk para ariyor. Hadi o görmedi, tac cizgisine bu kadar yakin pozisyonu yan hakem ve 4. hakemde mi görmez? Unutmadan 4. hakemin kulakligi yoktu. Demekki bu aletin yedegi yok. Orta hakeminkinin kirilmasi veya bozulmasi halinde o zaman ne olacak acaba. Mustafa Denizlinin 26. haftada liderlik oturma planlarinin gercek olup olmayacagini merakla bekliyorum.

Gelelim GS ye. Kaybettikleri 3 puan bir is kazasi olarak görüyorum. Soguktan beton haline gelen saha ve dondurucu soguk Sivas'a kisin gidecek bütün takimlar icin bir dezavantaj olmaya devam ediyor. Efendim Ümite verilen kirmizi karttan sonra oyuna baslama seklinden dolayi kural hatasi olmusmus. Camura yatmada üstüne olmayan bir takimdan da ancak bu beklenir.

FB - TS macinin ikinci yarisinda spikerin "sayin seyirciler müthis bir mac oluyor. Her iki tarafinda bir sürü pozisyonu var" sözlerine kicimla gülüp durdum. TS resmen manyaga cevirdi Fenevi. Carlos, Yattara sayesinde bol bol cim analizi yapti. Birebir pozisyonlardaki son vurus beceriksizlikleri ve bencillik TS ye cok önemli bir 3 puana mal oldu. Bu yaris böyle giderse son haftadaki TS-FB ve GS-Sivas maclari cok ilginc olacak.

Ankaraspor'da yarisin icinde oldugu icin bir iki cümlede onlar icin söyleyim. Cok iyi kontraataga cikan bir takim. Bütün oyuncular ne yapacaklarini ezberlemis. Takimin forveti-Mehmet Cakir- ceza sahasi ici yerine ceza sahasi disindan cektigi sutlarla etkili olan bir forvet oldugundan pek tutmadim. Kendilerine karsi acik futbolu tercih eden defansif zaaflari olan bütün Anadolu takimlarini cok rahat yenerler. Hava toplarinda cok belirgin zaaflari var.

7 comments:

Fuat Akal said...

Bu hafta bir tek Fenerin macini izleyebildim. Digerlerini ozetten gectim.

Bence de TS cok daha iyi oynadi. Fenerin dogru durust organize bir atagi yok gibiydi aslinda. Buna ragmen son 3-4 dakikada maci getirecek karambolleri de bulmadi degil sansiyla.

Carlos ilk defa iyi bir top oynadi. Cim analizi kismina katilmiyorum. Sadece bir pozisyonda Yattara resmen baliyla iki fitbolcudan siyrildi olay o. Yalniz ayni spiker soyle dedi, "Yattara resmen Carlos'un icinden gecti." Tunel mi leyn bu? :-)

Neticede, bu Aragones'le birsey yapamyiz biz. CL bile hayal olacak gibi.

Bunlarin disinda aklimda kalan seyler, sari yiyecekken kirmizi isteyen Zapo, hakeme su sicratmaktan dolayi kirmizi yiyecegini anladiktan sonra, yalandan yere yeri tekmeleyip, ufaktan su sicratmak mahiyetiyle bir once hareketinin masumane bir davranis oldugu izlenimini vermeye calisan Umit Karan :-)

Fuat Akal said...

Cimnastikten ikinci bomba transfer yoldaymis. Cikuzu geliyor Cikuzu... Derya kuzusu bu...

Bir de, Hincal hayatinda ilk defa dogru bir laf etti az once, "Cimnastik, Fenerin eskilerini kirpip kirpip yildiz yapiyor". Muha ha ha ha...

Fuat Akal said...

Kotu tezahurattan dolayi 537500 lira ceza daha ligin ilk yarisinda.

Demek ki neymis? En cirkef taraftar (it kopuk yani) ... Anladiniz siz onu.

Onder Kurutas said...

O....cocuklari stadi terkedin diye koro halinde bagiran masum koyun (pardon sizde onlara taraftar deniyor) sürüsünün bu söylediklerine birsey diyen cikacak mi diye bile sormuyorum. Cünkü cikmaz.

Selcuk Dereli senin anan nereli? tezahüratindan dolayi ertesi gün Besiktas'in sahasi kapatilacak diye yazmasini bilen kolpa basina temiz eller operasyonu sart oldu.

Fuat Akal said...

Ya arkadasim, birakin bu isleri, "sanki sizde yok mu?" yaklasimi bizi bir yere goturmez. Zaten Kadikoy'de kufur edilmiyor diyen yok ki. En az orada ediliyor diyoruz. Zaten odenen cezalardan da belli. Lafi dogru anlayin once. Saha kapatma cezaniz yakinda elinize ulasir kotu tezahurattan dolayi.

Onder Kurutas said...

Merak etme. Hicbir seyi yanlis anlamiyoruz.

Hatirlasana, Kadiköyde sahaya atilan bicagin Gözlemciler Kurulu Baskani (ayni zamanda FB üyesi) tarafindan nasil cebe atildigini. Kameralar tarafindan dahi görüntülendigi halde basinda gözlemciler raporunda yazilmadigindan dolayi Fenere piyango seklinde cikan haberleri unuttun mu? Gecen yil en az üc macta Aziz Baskanin görevlendirdigi kisilerle - Uni Fener taraftalari arasinda cikan kavgalarda taraftarlarin bicaklandigini herkes biliyor. Herhangi birisinden dolayi ceza aldi mi Fener? Ben söyleyim. Almadi. Cünkü gözlemci dötüne pardon gözüne kacan kiymiktan dolayi görmedi.Inönüye ölüm stadi basligi atanlar sus pus oluverdiler her seferinde de.

Fuat Akal said...

Peki kardes devam edin bu kafayla. Iti kopugu doldurun taraftar diye, cesur yurek diye tribunlere. Daha cok ceza odersiniz siz...