Monday, December 21, 2009

17. Hafta

"Besiktasim cok iyi oynadi. Kaybedilen puani bir yol kazasi olarak goruyorum."

Sakasi bir yana, az daha yine bir hakem skandali olacakti. Detaylara girip sizi daha da ezmek istemem. Sanirsam Allah'in da gucune gitti bu kadar haksizlik ki Bursa duble helal bir galibiyet kazandi.

Duyar gibi oluyorum simdi Onder agliyordur TS'nin pozisyonu ofsayt diye kesildi diye. Haklidir. Velakin orda da yardimci hakemin yanlis karari yine bir skandali onledi. Pozisyon olusmadan once Santos'a yapilan cok bariz bir faul vardi. Haakem goremedi. Hemen akabinde o top ofsayt diye kesildi. Yani iki yanlistan nasil olduysa bir dogru cikti.

Haftanin salagi Kahe. Bos kaleye topu atamadi.

Haftanin acilarin cocugu Gulizar. Bos kaleye atamadigi golden sonraki yuzu cok iyiydi.

Haftanin acinacak elemanlari Arda, son saniye GB kalecisi oyunu baslatamasin diye yaptigi engelleme, ve gulen TD, mac 2-1 olduktan sonra cimlastigin kacirdigi bir golden sonraki birazdan basima ne gelecegini biliyorum diyen yuz ifadesi.

Wednesday, December 16, 2009

17. Hafta Tahminleri

Besiktas - Bursa: 1
Kayseri - Antalya: x
GS - GB: 1
TS - FB: x

Sunday, December 13, 2009

16 Haftanin Ardindan

Besiktasim, Aralikta oynadigi 3. mactan da ( CSKA maci dahil) puan kaybiyla ayrildi. Ekimde olmasi beklenenler Aralikta bas gösteriyor. Ankarasporun ligden cekilmesinden sonra, Besiktasimla oynayacak takimlarin iki hafta dinlenip, sakat oyuncularinin hazir hale gelmesi, antrenörlerinin maclari olmadigi icin kendileri bizzat Besiktasi seyretmelerinin bir haksizliga neden olacagini düsünmüstü bircok taraftar. Ama bir sekilde düse kalkada olsa o maclarda bir sorun olmayinca bu unutuldu. Hem Diyarbakir hem de Manisa macinda oyunun son yarim saatinde rakip takim oyunculari Besiktasimin oyuncularindan fizik olarak cok üst düzeydeydi. Bunun nedenini 2 haftalik araya baglamak imkansiz. Profösyonel futbolcularin 48 saat dinlenmesinin yeterli olacagi söyleniyor. Iki haftada kaybedilen puanlar cok üzücü gercektende. Yenilen golde diregin bombos birakilmasi, rakip oyuncunun cok rahat topa vurmasiki Besiktasimin yakaladigi benzer 3 pozisyonda rakip yerinde müdaheler yapti. Nihat aklina gelen her yerde topa vuruyor. Mademki baski altinda, kaldiramiyor o zaman bir süre oynamasin. Onun yüzünden sag kanat yok. Sol kanatta oynamasi gereken Tello nerede bilen yok. 8.5 milyon Euroya alinan Tabatanin kiralik olarak Gaziantep e verilecegi söyleniyor. Bugünkü macta orta sahada assist yapabilecek bir oyuncu eksikligi o kadar barizdiki. Ama bizim gülen hoca yine düz bir oyuncu olan Ugur Incemani oyuna aldi. Bu adami oynatmayacaktinda niye aldin diye sormak lazim. Kanimca Tabatanin alinmasina MD degil YD karar verdi. Sonuc olarak bu beklenmedik durum haftaya oynanacak Bursa macini daha önemli bir hâle getirdi.

Bu haftayi kayipsiz kapatan hem Fener hem GS tamamiyle sans ve hakem faktörleriyle kazandilar. Ankaragücünün buz gibi golünün verilmemesine Aziz Baskan umarim "Ben size demedim mi bu hakemlerle gitmez diye" seklinde bir yorum yapar. GS macinda da Antalyanin mac 2-1 ken direkten geri dönen cok net bir pozisyonu vardi. Maclarin hepsini seyretmesemde özetlerden gördügüm kadariyla cok kiran kirana maclar oynandi. Kazanan takimlari yine de tebrik ederim.

Friday, December 11, 2009

THY-Barcelona-BJK

Efendim gazetelerde haberleri cikti duymussunuzdur. THY Barca'ya sponsor oluyormus ulasim alninda. Ulkesinin KIT'lerini seven bir insan olarak nacizane bir teklifim olacak THY kurumunun kiymetli yoneticilerine. Bu Barca denilen takim gecen sene kazanmadik kupa birakmadi, en sonuncusunu da muhtemelen bu sezon arasinda FIFA kupasini alarak gerceklestirecek (Deportivo ile benim de kazanmisligim vardir). Hal boyle olunca ve su anki performanslari da fena degilken epey masraf cikarir bu sponsorluk.

Simdi basliga bakip THY'de mevzu actin , sonrasinda Barca'da tamam. Peki nedir iliskisi bunlarin BJK ile sorusunu sorabilirsiniz. Burada BJK'nin ismini bir dunya markasi olan Barca ve bu yolda adimlar atana THY ile anmaktan hicap duyarim ama, gonul KIT'ler zarar yazmasin istiyor. Efendim eveleyip gevelemeden diyeyim. THY Barca'yi bosverip BJK'ya sponsor olsun. Hemi bu yil yurtdisi seyahati kalmadi, hemi de gelecek sene de olmaz bu gidisle. Belki yurtdisi kampiolur. Hadi sezonu erken acip inter toto'da tur aradilar ama, Avrupa Ligine kalabilir mi sorulari ve finansal boyutlariyla konuyu kamuoyu ile paylasmak ve duyarabildigimiz kadariyla da rasyonel yaklasimimizi THY tepe yonetimine iletmek istedik efem.

Cekirgedir sicrayan

Tahminse her turune varim. Buyrun:
Antalya - GS: 2
FB - Ankaragucu: 1
Istanbul BSB - Kayseri: 2
Denizli - TS: 1
Manisa - BJK: 2
Elimden geldigince maclari takip edip sizleri LA-LIGA tecrubelerimden faydalandirmak isterim.

16. Hafta Tahminleri

Eski gelenegimize donelim dedim

Antalya - GS: X
FB - Ankaragucu: 1
Istanbul BSB - Kayseri: 2
Denizli - TS: 2
Manisa - BJK: X

Fenerim Avrupa'da Mansetlerde

Sahada yeterince efor sarfedemeyince gece macina cikiyor cocuklar veya da gece maclarina cikmaktan diger maclara sarfedecek eforlari kalmiyor cocuklarin:-)))

Bild Ja, diese Sex-Orgien gab es wirklich! / ve 20 Minuten - Gazetesinden - Daum "Maalesef hersey dogru diyor" :-))))))))) TOPLU SEX TEAM KESTANE

Christoph Daum: Es stimmt leider alles. Ich bin schockiert. Ich hätte es mir in den kühnsten Träumen nicht vorstellen können, dass Fener-Profis so was tun. Aber die Sex-Orgien hat es wirklich gegeben.“

Wednesday, December 9, 2009

Sampiyonlar Liginde Son Durum

Prestijde olsa sahadan yenik ayrilmamaliydik. Man United Wolfsburgu 3 lemis zaten. Üst tura cikma sansin kalmamis. O son saniye golünü yemeyin be kardesim. Böyle allem kallem edip gol atarim türü futboldan ben de bircok futbolsever olarak haz etmiyorum. En son Sergen ve Tümerin oynadigi dönemlerden sonra su takimi ofansif olarak yönetecek bir oyuncu gelmedi. Kafasi kopmus tavuklar gibi saga sola hic durmadan kosusturan, harcanan efforun elde edilen yarar seviyesine göre inanilmaz düsük oldugu bir futbol oynuyor Besiktasim.

Simdi masa basinda Wolfsburg Sampiyonlar ligine gitmek icin elinden geleni yapacak. Olaki UEFA CSKA yi doping ilaclarindan dolayi ihrac ederse bir üst tura cikacagiz.

Monday, December 7, 2009

15. Hafta degerlendirmesi

Cok ilginc bir TSL haftasi yasadik. Arasira yaptigimiz haftanin tahmini yarismasini yapsaydik herhalde Es-Es in FB ye yaptigi taciz banko herkes tarafindan tahmin edilebilirdi. Ama Besiktasimin ve GS nin kaybettigi puanlar aklimizin ucundan bile gecmezdi. Bursaya bile en azindan bir beraberligi uygun görürdük.

Velhasil haftaya 5. olarak giren Kayseri birdenbire en tepeye kuruldu. Besiktasim gibi Kayseri’de lige cok kötü bir giris yapti. Kadrosunun yarisi neredeyse 20 yas ortalamasiyla oynayan bu takim yavas yavas takim olma hüviyetini kazanmaya baslamis. Umarim devre arasinda bu cocuklarin akli büyük takimlar tarafindan celinmeye calisilmaz.

Mevcut puan durumu her hafta lider ve siralamanin degismesine neden olucak. Hatta bu durum ligin sonuna kadar böyle gidecektir diye düsünüyorum. Hem Kayseri hem Bursa alt yapi ve finansal olarak oldukca güclü durumdalar. Sampiyonluk sanslarinin belirmesi durumunda ara transferde yeni futbolcular transfer edebilirler. Tabi artan rekabet futbol liginin piyasa degerinide artiracaktir. Bu sene yapilacak olan naklen yayin ihalesinde verilecek teklifin bir önceki teklifi ikiye katlayabilecegi simdiden konusuluyor.

Haftasonunun ilginc olaylarindan birisi AY nin kulüpler birligi baskanligindan istifa etmesi. Zat-i muhterem FB nin haklarinin nasil korundugunu herkese göstermek icin istifa etmis güya. Birileri, bu tür cigirtkanliklarin gecmiste kaldigini kendisine anlatmasi lazim. GS’de de bu tür catlak sesler cikacaktir. Onlarin halâ sessiz kalmalarinin nedeni yöneticilerindeki profösyonellige baglamak lazim. Takim bir sekilde son haftaya kadar at basi gittikten sonra yapacaklari bir manevrayla isi baglamaya calisacaklardir (bkz haftaya 20:45 te sampiyonuz…ligin iyi ekiplerinden Ankaragücünü son hafta 8-0 yenip averajla sampiyon olmalari…). Bu yil onca transfer yapan, büyük bir borc yüküne giren bu takimlarin mutlak parolasi sampiyonluktur. Sezon sonuna gelmeden yaristan kopmalari durumunda ortalik toz dumana bürünecektir.

Haftanin maclarina baktigimizda, ES-ES Feneri madara etmis. Fenerin verilmeyen penaltisi ve ayrica Fenerli oyunculara verilemeyen kirmizi kartlar varmis. GS maci cok rahat kazanacakken maci son saniyede sansiz bir sekilde berabere bitirdi. Besiktasim dünya kadar pozisyon buldugu maci nasil berabere bitirdi anlayabilmis degilim. Futbolun adaleti yok iste.

Wednesday, December 2, 2009

Pembe Panteri de Gecti Bu yav

Yav sizin Volkan Rustunun eseri oldugunu cok belli ediyor. Kasimpasa macinda sonra bugun de show yapmis macta .... Bizim pembe pantere sukur yav, beterin beteri varmis.