Friday, August 28, 2009

Avrupa'da ses getiren bomba transfer

"Delgado’nun sözleşmesini donduran Beşiktaş’ta Başkan Demirören, Gaziantepspor Başkanı Kızıl’la bir arayagelerek Brezilyalı yıldız için anlaştı. Kartal’ın, sambacı için 8 milyon euro bonservis ödeyeceği öğrenildi."


>>>

Bir vatandas yorumu:

"yanlış görmediniz fenerbahçeli bir aziz yıldırım bile beşiktaşıma bu kadar zarar veremezdi içi acırdı ama bu adamda hiç acıma felan yok kardeşim resmen 100 yıllık çınarı dogruyo ve işin garibi kimsenin sesi çıkmıyor keşke aziz yıldırım başımıza başkan olsada bu tüpçüden kurtulsak yeminle"

Tuesday, August 25, 2009

3. Hafta

Ilk haftada oldugu gibi bu haftaninda flas takimi GS. Elanonun attigi gol halâ gözlerimin önünde. Bence bu sezonun golünü atti. Bu GS yi geride kabul edip tevekkili kontratakla bir gol atarim diyen her takim 3-5 tane yer.

FB 3. haftadir hakemlerin sayesinde bir diger 3 puani cebine koydu. Mac sonunda hicbir yöneticinin saga sola saldirmamasindan alan razi veren razi bir orta oyunu oynandiginin göstergesiydi. Ofsayt diye kesilen yüzde yüz gollük pozisyon, Kazimin arkadan direk rakibine vurdugu tekmeye gösterilemeyen kirmizi kart macin kirilma dakikalariydi.

Sampiyonluga oynayan takimlarin haricinde yorum yapmasamda, D. Bakirin düsmeyi seyiricisi sayesinde hak ettigini söylemek isterim. Aslinda bu seyirci hep ayni. Zamaninda milletvekilleri sayesinde, seyircilerin yaptiklari onca taskinliklara ragmen cezalar hasiralti edilerek ligde kalmalari saglanmisti bir iki sezon. Ama 1-0 öndeyken sahaya atmadigini birakmayan bu seyircilerin hareketleri terör destekli bir hareket kuskusu uyandiriyor. Yoksa iki haftada bir mac sayesinde sehre getirilen ekonomik canlilik sehrin kalkinmasinda, insanlarin ekonomik refahinin artirilmasinda cok büyük bir arti olacaktir. Bu yüzden hemen hemen her sehir ya üniversite ya da üst ligde oynayan bir takiminin olmasini istiyor Türkiyede.

Besiktasim bal yapmayan ari gibi oynamaya devam etti bu haftada. Forvete pas atacak, rakibi eksiltecek, topu saklayip oyundaki tansiyonu azaltacak tek oyuncu Yusufun biran önce sakatliktan kurtulmasi lazim. Transfer sezonunun bitmesine 6 gün kaldi. Ne yapip edip bir orta saha alinmasi gereksede bu pek mümkün gözükmüyor. Bu haftaki macla ilgili beni tek mutlu eden konu genc Ridvanin oynadigi oyun. Müthis bir topcu olacak gibi duruyor. Bizim gülen TD, deli Iboyu sadece lig maclarindan kullanip Ismail Köybasiyla maclara baslamali artik. Yoksa bütün takimlar, Besitkasimin sol tarafini gecen yil oldugu gibi otoban niyetine kullanmaya devam edecekler.

Basin Besiktasim icin karalar baglasada aslinda kaybedilmis cok büyük birsey yok. 2 deplasman ve 1 seyircisiz mac sonunda alinan 5 puan fena degil. Toroman ve Ekrem takima katildiktan sonra defanstan 1 yabanci eksilecek. Bu da hücum hattindaki sorunu ortadan kaldiracak.

Tuesday, August 18, 2009

2. Hafta Pozisyonlari

FB nin attigi ilk gol offsayt.
GS ye verilen penalti penalti.
I. Üzülmezin kafasiyla kurtardigi topa rakibinin kapa atmak isterken Ibrahimin kafasina patlattigi kafa penalti. Ama verilmedi.

2. Haftanin ardindan

Izledigim maclarin icinde tek GS - Denizli macindan zevk aldim. Helal olsun adamlar müthis bir takim kurmuslar. Keitayi Türkiyeye getirebilmek gercek bir transfer basarisidir. Diger ilgi cekici noktada gecen yil oldugu gibi bu yilda GS nin ilk 11 indeki yabanci sayisinin 3 lerde kalmasi. UEFA nin liglerde oynayan yabanci sayisinin azaltilmasi yönünde ciddi calismalari var. Bu durumda en az etkilenecek takim GS oldugundan ilerki yillardaki sampiyonluklarada ambargo koyacaklar. Benim simdiden bu yilki favorim malesefki Saibespordur.

Gecen haftaki müthis Sivas macindan sonra, TS nin kendi evinde yenilmesi beni sasirtti. Sezon basinda oldugu icin bu takimi cok etkilemez. Ayrica baslarinda yabanci bir TD olmasi da onlar icin bir avantaj.

Tatsiz tutsuz parca parcada olsa FB macini biraz izledim. Gecen hafta aleyhlerine verilmeyen penaltidan sonra bu hafta ilk goldeki görülmeyen bariz ofsayt artidan alinan bir baska 3 puani gelmesinden büyük bir rol oynadi. O ana kadar direnen Sivas daha fazla ileri cikmaya baslayinca mac koptu.

Sampiyon Besiktasim, Inönüde bos tribüne oynadi. Bütün mactaki pozisyonlari topladigimizda 4-5 pozisyonun oldugu kisir bir mac izledik. Ama Antalyaya karsida 0 pozisyonla oynayan defans hattinida kutlamak lazim. Besiktasimin en bastan beri belirttigim gibi en büyük sorunu elindeki 8 yabancisina da ihtiyacinin olmasiki bu da ne kadar hatali bir transfer politikasinin izlendiginin en carpici göstergesi. Hele bedeva gönderilen Gökhan Zan ve gecen yil 4.5 milyon Euroya alinipta su an Kasimpasada kiralik olarak oynayan Zapoya karsilik alinan Ferrarinin yaptigi sacma sapan hatalari görünce sac bas yolmamak elde degil. Forvette Nihat ve Bobo arasinda müthis bir uyumsuzluk var. Bir de Nobre ileri gelince, Antalya haliyle geriye yaslandi. Forvet hattindaki oyuncularin daha hareketli olmalari lazim.

Friday, August 14, 2009

2. Hafta Mac Tahminleri

TS - Diyarbakir: 1
GS - Denizli: 1
FB - Sivas: 1
Besiktas - Antalya: 1

Insallah bol gollü bir hafta olur. Büyükler evlerinde kaybetmezler gibime geliyor.

Monday, August 10, 2009

1. Haftadaki Penalti Pozisyonlari

Tello'ya yapilan hareket penalti. Ama verilmedi.
Wederson'un yaptigi hareket penalti. Ama verilmedi.
Sabri'nin yaptigi hareket penalti. Verildi.

1. Haftanin Ardindan

Gol ve futbol zevki acisindan inanilmaz kisir bir haftaydi. Atilan toplam gol sayisinin bu kadar az olmasi insallah havalarin cok sicak olmasindan ve de takimlarin oturmamasindan kaynaklanmistir.

Muhtemelen basa oynayacak takimlarin maclarina baktigimizda en iyi TS ve GS gözüktü gözüme. Beni en cok sevindiren haber Sivas'in sahasinin alttan isitmali hale getirilmesi ve cimlerinin yenilenmesidir. Tabi bu durumun Sivasin aleyhine olma ihtimali yüksek. Top teknigi yüksek takimlar Sivasta gectigimiz yillardaki gibi zorlanmayacaklardir. TS, Sivasi resmen ezdi. Mehmet Yildizin oynayamamasi Sivas icin cok büyük bir handikapti.

3 yabanciyla oynayan GS, gectigimiz yil oldugu gibi bu yilin da sampiyonlugun en büyük favorisi. Takimin 10 numarasi Arda iyice bütün kontrolü eline almis durumda. Bence en büyük sorunlari defans oyuncularinin teknik yetersizlikleri.

FB, oynamadan mac kazandi. Keciboynuzu tadinda bir macti. Seyret seyret bir zevk vermeyince baska bir yere zapladim. Sonra actigimda elektrik kesintisini gördüm. Kablo kesmede maharetli bu arkadaslarin elleri daha 1. macta buraya kadar uzanmis olabilir mi diye düsünmedim degil. Neyse kimsenin günahini almayalim.

Besiktasim bence bir is kazasina ugradi. Dünya kadar kacirilan gol pozisyonu var. Mustafa Denizli Bobo ve Nihati oynatmak adina Yusuf ve Holoskoyu kesmemeliydi. Ilk 11 de cikan oyuncular macin skoruda 1-1 ken 70. dakikaya kadar oynabilmeliler. Hocanin kafasindaki 11 in asil elemanlari Nihat ve Bobo oldugu kesin. Ama diger 2 oyuncu onlara göre daha hazir olmasi isleri karistiriyor.

Gecti Borun pazari, sür esegini Nigdeye.

Önder

Thursday, August 6, 2009

2009-2010 TSL 1. Hafta

2009-2010 sezonu bütün takimlara hayirli olsun.

Iste 1. Hafta Maclari ve benim tahminlerim:

IBB - Besiktas: 2
Sivas - TS: 0
Gaziantep-GS: 2
Denizli - FB: 0 - 2

Monday, August 3, 2009

Züper Kupa

Züper Kupayi FB ye hediye eden hakem ve fenerasyonu tebrik ederiz. Macin ilk 15 dakikasinda oyunun kopmasi gerekirken hakem buna izin vermedi. Ikinci yarida da 5 dakika arayla birbirinin benzeri iki pozisyondan bir tanesini caldi. (Bilicanin elleri karninin altindaydi safsatalarina en iyi cevap Hürriyet gazetesindeki fotografli haberde görülebilir.)

Ligdeki 2 kupayi aldiktan sonra bu kupanin alinip alinmadigi hic umurumda degildi. Heleki rakip olarakta ligin 2. si yerine kupa finalistiyle oynamak daha bir absürd durum. Önemli olan, takimlarin lige baslamadan önce oynayacagi son ciddi macinda lige ne kadar hazir oldugunu izleyebilmekti. Bence her iki takimda lige hazir degiller.

UEFA kupasinda rakibini darmadagan eden, Brezilyadan 2 tane müthis transfer yapan Fener tam bir balon cikti. Aureliodan beri orta sahasinda gerekli direnci olusturamayan bu takim, bu yilda duran toplardan (hakem faktörünüde arkasina alarak) veya 30-40 metrelik uzun toplarla birseyler yapmaya calisacak. Orta sahasi birazcik disli takimlara karsi cok zorlanacagini düsünüyorum.

Besiktasim Finkle daha bir defansif takim olmus gibi. Halbuki Finkin topu ileriye tasimasi gerekiyordu. Zaten bir oyun kurucu eksikligi var. Eger bu durum cözülmezse ileri ucla cok büyük bir kopukluk olacakmis gibi gözüküyor. Ilk yari rüzgarida arkasinda alan Besiktasim, rakibinin önünde müthis bir baski kurdu. Dedigim gibi hakem biraz basiretli olup düdügünü öttürebilseydi mac zaten orada bitmisti.

Bizim takimda defansta Ismail ve Erhan, orta saha da da Ernst ve Yusuf müthis bir özveriyle oynadilar. Nihat cok büyük bir varlik gösteremedi. Macta Besiktas icin oyun kurucu eksikligi buram buram kendisini hissettirdi. Özellikle 1. golden sonra bütün takimin durmasinin sebebi tamamiyle Yusuf ve Tellonun oyundan cikmalarinda yatiyor. Ilk yari Fenerin sol kulvarini felc eden Yusuf cikinca oyun kurucu eksikligi zaten hemen kendisini göstermisti. Birde Tello oyundan alininca oyun iyice kilitlendi. Bu konuya ne yapip edip bir cözüm bulunmali. Besiktasim icin bir deger sorunda 6+2 yabanci oyuncunun hepsininde kadroda olmasi Besiktasimin basini epey bir agritacagi yönünde. Insallah yanilirim.

2009 - 2010 sezonu bütün takimlara hayirli olsun. Besiktasim hem ligde Sampiyon olsun hem de Sampiyonlar liginde iyi sonuclar alip gögsümüzü kabartsin.

Önder




http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12200857.asp?gid=229