Sunday, February 22, 2009

1 HAfta Besiktas Sevinecek

Bu hafta cok ilginc gecti.

Maclari izlemedim ama skorlara ve yorumlara bakarak konusacagim. Besiktas G.Antepte ilk yarida yuzde yuz goller kaciran Antepi sansi ile gecti diyorlar. 3-0 guzel sonuc ama bakiyorum takimda hala bir Sergen, bir Ilhan Mansiz gibi adi gecen oyuncu yok. C.tesi gunu Fenerbahce G.Birliginin elinden cok sansli kurtulmus. Mac 4-5 olurmus ama 1-0 da iyi bir skor tabi. Trabzon gene kapisina gelen firsati degerlendiremedi. Final maclarini kazanamiyorlar.

Sivasin macinda soylenene gore Sivasi hakem tutmus. Ama bakmak lazim. Aradan Sivas gümbür gümbür koptu. Asil mac haftaya, o zaman belli olur gercek gucleri.

Ben halen Besiktasin yarista olacagini dusunmuyorum. Bu hafta IBB ye yenilir ve gene eski günlerine döner diyorum.

tahminlerimi
IBB - Besiktas 1
FB - Sivas 1
Konya - GS 1
Antalya - Trabzon 2
seklinde veriyorum.

Monday, February 16, 2009

20 Haftanin Analizi

Bu hafta Fenevin sahlanisini izledik. Ridvan Dilmen derki sanki gecen hafta takima transfer yapilmista bu takim birdenbire degisivermis. Kardesim birak maval okumayi. Gelene gecene eyvallah diyen bir takim vardi sahada. Hacettepenin neden sonuncu oldugu ve bu yil sonunda düsecegini su maci benim gibi 40 dakika seyreden herkes anlar. Ligin ilk haftasinda Haceptte - GB macindan önce Cavcav "sizin yerinizde olsam bu hafta iddiada Hacettepeye oynarim" deyince ve haklida cikinca bu Hacettepe is var demistim. Ama yanilmisim.

GS bu hafta yine cepten yedi. Sifo'dan önce, düsecegi söylenen Antalyanin yavas yavas tehlike hattinin disina cikisini zevkle izliyorum.

Sivas ittire kaktira gidiyor. Ligde kalan deplasman maclarinin icindeki en zorlusu son hafta oynayacaklari GS maci. Ne kadar önde gitselerde takilacaklarini düsünüyorum. Tabi son hafta FB veya BJK nin sansi olursa Saibe yatabilir.

Gelelim haftanin derbisine. TS li defans oyunculari Besiktasin baskisi sonucu birbirlerine kizmaktan sinir krizlerine girdiler resmen. Tek forvetle oynamak Besiktasimi 2 puandan etti. TS golünden yarim dakika önce bu cizgi defans bize cok pahaliya mal olacak diye düsündükten hemen sonrada golü yedik. Alinan beraberlik Besiktasin haricinde hem FB hem de GSnin sampiyonluk hayallerinin devam etmesini sagladi.

Bu yil hangi takimin sampiyon olacagi bence son hafta belli olucak. 14 haftada alinacak 42 puan olsada bence bu yilki sampiyonluk 3 puanli sistemde lig tarihinin en düsük puanla kazanilan sampiyonlugu olacak.

Wednesday, February 11, 2009

Hakemin sonuca etkisi

http://www.youtube.com/watch?v=pZ34CKhYP4M&NR=1

Monday, February 9, 2009

19. HAFTA

Offff offf demekten baska söylenecek bir söz yok. Bir Besiktas maci seyrettim alemlere senlik. Rakip 3 bucuk, Besiktasin 2 pozisyon buldu bütün koca bir mac boyunca. Bu kadar mi ruhsuz oynanir ya. Hem hakem hem de kaleciler icin cok rahat bir macti. Rakiplerin ikisi yine kaybetmis. Biri gelecek hafta evine geliyor. Daha da iyisi Samda kayisi.

Neyse Fenevi dün aglatmislar. Bu Olimpiyat stadinda bir mac seyrettim gecen yil. Dünya sampiyonasi bile oynansa bir daha buraya gelmem dedim. Sehirde kisa kollu t-shirtle dolasirken o stadda hicbir stadda görmedigim rüzgari ve sogugu gördüm. Su rüzgar panelleri kurup elektrik üretmeyi düsünenenlerin milyoner olacagi bir yer orasi. Birde bunun stadin düzeltilmis hali oldugunu söylüyorlar. Sivasin sahasi buz olabilir. Ama bu kisin gecerli bir durum. Olimpiyat stadi ise yaz kis rüzgarli bir yer. Orada top oynatanlar, devlete atilan kazigi ört bas etmeye calisiyorlar.

GS yi biraz hakem carpti gibime geliyor. Bosu bosuna iki hafta önce Besiktas taraftarlari "Selcuk dereli senin anan nereli" diye bagirmamislar diye düsündüm maci seyrederken. Ama Lincolnun hakemin formasini saf kaniyla boyamasina hakemin kirmizi kart cikartmamasida büyük bir hataydi. Ligin tepesini zorlayan iyi bir takim olan Kayseri sansa son dakikalarda attigi golle 1-1 i buldu.

TS yi de hakem kurtarmis. Hic faul olmayan bir pozisyondan sonra 93 te golu atmislar. Ayrica Ankaragücününde direk kirmizi ve penalti pozisyonunda yemis macin ilk yarisinda.

TS - Sivas yarisir deselerde. Bu ikiliye GS kesin Besiktas belki dahil olur demeye basladim. Umutlar bir bir tükeniyor. Haftaya TS macini almak Besiktas icin sart oldu.

Friday, February 6, 2009

19 Hafta Mac Tahminleri

TS - Ankara: 1
Sivas - Kocaeli: 1
GS - Kayseri: 1 x
Gaziantep - Ankara: x 1
Konya - Besiktas: 2
BB - FB: 2

Wednesday, February 4, 2009

Fortis Turkiye Kupasi 3-6 Subat

Sivas-GS macinin uzatmalarini seyredebildim. Macin geneli uzerine yorum yazamayacagim. Sadece penalti atislarina takildim. Petkovic penaltilarin en az ikisinde kural hatasi yapmiyor mu? Penalti atsilariyla macin galibini belirlemeyi oldum olasi sevmedim. Kalecilerin kurallara uymamasini burada onemsiyorum cunku yenisemeyen iki takim var ve macin sonucu penaltilarla belirlenecek.
Hakem uzerine konusmum oldum yine :(

Son sozum Bulent Uygun ile ilgili. F. Terim kopyasi oldu ve havalara girdi, sevimsiz bir adam oldu cikti. Dun aksamki mactan sonra B.Uygun'un M.Yilmaz'in kirmizi kart gormesiyle ilgili yorumunun uzerine ne denir ki? iyi arkadaslar demek ki "naber?" yerine "a...k" sozunu kullaniyorlar. Hakemin uzerine gidecekti macta az kalsin ama kazaninca hakem hakli demeye basladi. Kazara GS kazansaydi, B.Uygun agzindan kopukler sacarak bas bas bagiriyor olacakti. Yazik halimize...

Bu aksamki ve yarinki maclara gelince: Icimden hicbirini seyretmek gelmiyor. Muhtesem (!) yeni transferimiz oynar belki bu aksam. Seyredecegim BJK macini kahrolacagimi bile bile.

Monday, February 2, 2009

18. Hafta

Digiturk'um de yok ki iade edeyim. Artik sabrimin sonuna geldim. Bu fener'den bir halt olacagi yok bu sene. Isin ilginc tarafi, bu takim hala sampiyonluk yarisinda. Benden artik pas. Artik fenerin maclarini seyretmesem de olur. Kasmam kendimi. Forza Sivas diyorum.