Saturday, November 29, 2008

FB-BJK

Tebrikler Fuat hocam...

Wednesday, November 26, 2008

13. Hafta Mac Oncesi

Garip Kokular Geliyor...

Fenerbahçe'nin Lig TV'den yayınlanan lig maçlarının yanısıra Maraton programında kulüplerine ''Taraflı'' davranıldığı ve ''Düşmanlık'' yapıldığı iddiasını ileri süren Sarı-Lacivertli taraftarlar 1 Aralık gününü ''Lig TV'ye boykot günü'' olarak ilan ettiler.

Madem protesto edeceksin neden 1 Araliki beklersin? Besiktas macinin gecmesini mi bekliyorsunuz?

Garip ama bakalim gorecegiz. Fuatcigim insallah yanlis anlasilacak birsey yazmadim.

Yav bu guzel iste...

Galatasaray Başkanı Adnan Polat tarihi açıklamalarda bulundu. Polat'ın sözleri Fenerbahçe taraftarlarını çok kızdıracak.

Medyaspor'un haberine göre; Polat "Bütün çocuklar Fenerbahçeli doğar, sonradan Galatasaraylı olur. Doğru olabilir, çünkü doğan bütün çocuklar hep ağlayarak doğuyor" dedi.

Tuesday, November 25, 2008

Tesaduf Basari

Eziklerin bugün Portoya üstelik te Büyük Fenerbahce stadinda 2-1 yenilerek elenmesi cok uzucu oldu. En uzuldugum nokta ise yedikleri golde Portolu oyuncunun elini kullanmasi. Simdi el vardi desem Fuat hemen itiraz eder. "Seyircilere oyle gelmistir,der", boyle demese bile "Daha oncede bize olmustu, onlara sayin" gibi bir olgunluk gosterir. Zira Fuat yorumlarindaki tarafsizligi her buyuk Fenerbahceli taraftar gibi gostermektedir. Ozellikle Ankaraspor macinda Aykutun yaptiklari unutulmadan hemen Eskisehirsporun antrenoru Rizaya kulp takmasi da bu yuzdendir. Fenerbahce tribunleri mac sonunda Aykuta sevgi gosterilerinde bulunarak aslinda bizim anlayamayacagiiz incelikte protesto etmistir.
Neyse Metalist ile Kadikoy de final oynarlar insallah.

Sunday, November 23, 2008

BOBO YU GÖRDÜNÜZ MÜ?

Fenevliler BOBO yu gördüler mi dün aksam? Evet son 20 dk sahadaydi, topla sadece birkac kez bulustu. Ama kendi hazirladigi pozisyondaki attigi calimlar müthisti. Kelebek gibi ucarim... Ari gibi sokarim... misali dans eder gibi iki adami calim manyagi yapmasi neydi öyle ya? Pozisyon kacti kacmasina, belki niye pas vermedi diye de dövündük, kizdik ama Feneve hazirlikmis diye düsünüp mutlu oldum sonra. Geleneksel kestane cizme senlikleri baslamistir.

12. Hafta

Fener ve cin con cephesinde pek birsey yok bu hafta.

Siz soylemeden ben soyleyim, Lugano'nun el hareketine sari diye atlamayin hemen. Yan hakeme ofsayt hareketi yapti diyecek halim yok. Cunku anlamadim ne yaptigini. Cikip kendi oyle soylerse anlariz ama bana kalirsa her cekme, her kart nerede hareketi sari kart degildir zaten. Bunlar hakemin yorumuna baglidir. Kart nerede hareketinin icinde protesto anlami olursa o zaman kart gosterilir. Yani, Avrupa'da boyle yapiyor hakemler. Yoksa, oyuncular zaten hakemlerle konusuyorlar. "Kart yok mu hocam?" diye de soruyorlar. O zaman bunlara da kart gostermek gerekir.

Eziktas icin tek cumlelik yorum yapiyorum. Riza maci satmis resmen. Rizespor'dayken yapilan kiyagi unutmamis. Bizi ve cinconu perisan eden Bulent ikilisini bozup, ikinci Bulent'i is isten gectikten sonra oyuna aliyor. Ayrica, 2-0'dan sonra biryerlerine havuc sokulmus it misali kosmaya basliyor es es'ler nedense ;-)

Bu ivir zivirdan sonra asil yorumuma geciyorum sayin ezikler:

Bu hafta biraz tembellik yapayim dedim ve 4 maci da izledim (Bir daha yapmam boyle bir hata.). Usaklarin yigidoyla kapismasi en zevklisiydi. Kiran kirana gecti. Yalniz, haakem, macin tansiyonunu cok fazla yukseltmemek, seyirciyi resmen hos tutmak icin oyle dudukler caldi ki bir Anatolia takiminin boyle ezildigini ben Inonu'de bile gormedim. TS'nin onceki maclarini izlemedigim icin genelleme yapmiycam ama ortada bir anadoludan sampiyon ciksin kompleksi yoktur umarim.

Friday, November 21, 2008

12. Hafta Oncesi

Hakemler biliyor mu?

Süper Lig’in 13. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde iki devde de alarm verildi. Çünkü yarın Ankaragücü ile karşılaşacak olan Sarı-Lacivertliler’de Lugano, Edu, Ali Bilgin ve Roberto Carlos; pazar günü Eskişehirspor’u konuk edecek olan Siyah-Beyazlılar’da ise Mert Nobre ile Serdar Özkan kart sınırında... Yöneticilerin uyarıda bulunduğu ‘6 yıldız’dan hangisi kart görürse, Kadıköy’deki dev buluşmayı tribünden takip edecek.

Sunday, November 16, 2008

11. Hafta

Blog yazmaya basladik ama bu hafta dise (ve eziklere) dokunur birsey olmadi.

Fener geliyor, kemerlerinizi baglayin. Bayagi bir duzelme var mucadele acisindan. Oyun cok iyi degildi ama buna da sukur. Ankaraspor'un penaltisi gume gitti ama bizim verilmeyen penaltilarimiza sayin kac sezondur :-) Onun disinda hakem iyiydi ama Emre'ye yapilan fauller devam ediyor. Nedense bizde bir futbolcu takim degistirse, vatan haini ilan ediliyor. Maclarda o oyuncuya artik tekme sallamak dogal geliyor diger tum futbolculara. Son kurban Emre.

Cimnastikle cinconun maclarinda da iyi bir oyun cikmadi.

Servet rakip oyunculari isirmasin diye doktor hektorunkine benzer bir maskeyle oynadi.

Baros artik bu memlekette top mop oynayamaz. Hakemler fisledi garibimi. Penaltimsi bir pozisyon vardi. Hakem sari kagit vermeden gecirebilirdi ama Baros son haftalarda ziyadesiyle uc kagit yaptigindan bundan sonra hakli oldugu pozisyonlarda bile "eziklenir ho$$ik" :-)

Ha bir de Tello'nun Gokhan'a yaptigi kasti faule sari kagit gosterilmedi.

Bursa macindan sonra, dostluk, kardeslik vs temali bir konusma yapan tupcu baskani ayrica teprik ederim ;-)

Monday, November 10, 2008

Merhaba :-)

Super Lig'de her haftanin ardindan yaptigimiz ozgun ve tamamen objektif (!) yorumlardan herkescikler yararlansin diye bir blog yapalim dedik.

Memleketimize hayirli olsun.

Bu blogda kufure, bagiris, cagirisa yer yoktur.